€ 15,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Verloren Doekoe op Corfu

de keygang

Jeroen Geerts • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Keyshainy, Quint en Loyce komen samen met opa en oma naar Corfu omdat de vriend, Nikolos, van hun appartementsmanager Irene is verdwenen. Na veel omzwervingen over het eiland ontdekken de drie dat Nikolos het slachtoffer is van een persoonsverwisseling. Alles wordt op alles gezet om te achterhalen waar Nikolos is. Met hulp van de Griekse bareigenaar Michalis en de karikatuur-tekenaar Henri komen ze op het juiste spoor van de daders, waarna een klopjacht volgt.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 137mm x 210mm
  Aantal pagina's : 163
  Uitgeverij : Doe Tookis
  ISBN : 9789082326413
  Datum publicatie : 12-2015
 • Inhoudsopgave
  De Keygang is een groep van twee meisjes en een jongen die neef en nichten van elkaar zijn en veel met elkaar optrekken. Met elk hun eigen kwaliteiten en eigenschappen vullen ze elkaar perfect aan. Loyce is een technisch georiënteerd meisje die ook creatief kan koken. Ze houdt ervan om zich stijlvol te kleden en is daarnaast beresterk. Ze heeft een zwarte band in Taekwondo. Keyshainy is donker getint met een Antilliaanse vader
  en een Hollandse moeder. Ze is meertalig, spreekt ook een beetje Grieks en zit op de internationale school. Ze weet nog niet wat ze wil worden. Keyshainy is een levensgenieter en doet voor de lol aan vechtsport. Quint is een stoere jongen die het liefst met zijn handen werkt. Hij werkt in het bedrijf van zijn vader en weet altijd oplossingen te bedenken voor problemen waar ze tegenaan lopen. Hij is altijd competitiegericht en vindt daarin bij Keyshainy een mede- of tegenstander. De drie trekken het meest samen op als ze bij hun grootouders, in een van hun appartementencomplexen de vakantie doorbrengen. Opa en oma hebben appartementen op de eilanden Kos, Corfu en Zakynthos en wisselen regelmatig van woonlocatie. Naast katten op elk eiland hebben opa en oma één zwart-witte kat die overal mee naar toe verhuist en daar ook geen probleem mee heeft. De kat heet Lucky en is speciaal gehecht aan Keyshainy en gebakken bacon, zoals oma die maakt.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 15,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar2-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

“Do you have shit for me?” vraagt Quint nadat hij pontificaal voor de tatoe-man is gaan staan.
Die kijkt hem wantrouwend aan. Kijkt naar zijn gezicht met de striem, zijn ogen gaan naar beneden, het vieze, natte en stinkende shirt. Het is niet het prototype politieman dat hij ziet. Zelfs niet een undercover politieman. Hij steekt zijn hand in zijn zak een laat even, bedekt in zijn handpalm een klein plastic zakje met witte pilletjes erin zien.
“20 each”, zegt de tatoe-man kort.
Quint glimlacht.
“No, je begrijpt me verkeerd. Ik wil er meer, een paar honderd.”
De man vernauwd zijn ogen en kijkt tussen de spleetjes naar Quint.
“Waarom?”
“Feestje”, zegt Quint. “Ik wil ze wel verkopen in Gouvia. Van wie koop jij ze dan? Ga ik daar wel naar toe.”
De tatoe-man pakt Quint plotseling bij zijn keel. Voor hij zich los kan rukken voelt Quint iets prikken bij zijn buik. Hij kijkt naar beneden en ziet dat de tatoe-man een mes tegen zijn buik duwt.
“Je bent vies, vuil en je stinkt en straks heb je ook nog een gat in je shirt. Ik koop, ik verkoop, ik leid en ik ben de baas. Jij doet niks, jij verkoopt niet, jij blijft met je handen uit de handel”, zegt de tatoe-man in het oor van de verbijsterde Quint.
De tatoe-man duwt Quint van hem weg, die struikelt en achterover op zijn kont valt. De tatoe-man loopt door. Even verderop komen een paar jongeren bij hem lopen die telkens omkijken naar Quint. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen