€ 49,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie

AnneLoes van Staa • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Helpt het zelfmanagement van patiënten te ondersteunenMet veel praktijkvoorbeelden om nieuwe competenties mee te oefenenMet website vol verhalen, video's en opdrachten

  Dit boek helpt verpleegkundigen, studenten verpleegkunde, verpleegkundig specialisten en praktijkondersteuners het zelfmanagement van patiënten te ondersteunen. Dat behoort tot de kerntaak van elke verpleegkundige. De herziene uitgave van het boek geeft daarvoor de actuele kennis, traint de vaardigheden en bespreekt de gewenste attitude, zoals een open houding, goede gespreksvoering en samenwerking met de patiënt en andere (mantel)zorgverleners.
  Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie beschrijft bij vier ziektebeelden wat de adaptieve opgaven voor patiënten zijn. Ook wordt uitgelegd welke interventies en tools verpleegkundigen kunnen toepassen bij de zorg en begeleiding van patiënten en hun omgeving. Verder komen thema’s als samen beslissen, eHealth en ethische dilemma’s aan de orde. De vele voorbeelden uit de verpleegkundige praktijk helpen om nieuwe competenties te ontwikkelen en ermee te oefenen. Op de bijbehorende website staan video’s van echte ontmoetingen tussen verpleegkundigen en patiënten, verhalen en afwisselende opdrachten. AnneLoes van Staa is verpleegkundige, onderzoeker en lector Transities in Zorg bij Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam. Lausanne Mies studeerde ergotherapie en gerontologie, en werkt als trainer, projectleider en auditor vanuit haar bureau Remise voor mens en organisatie. Ada ter Maten-Speksnijder is verpleegkundige, practor leerwerkplaatsen bij ROC Albeda en docent hbo-V bij Hogeschool Rotterdam.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 169mm x 240mm
  Aantal pagina's : 404
  Uitgeverij : Bohn Stafleu van Loghum
  ISBN : 9789036829182
  Datum publicatie : 06-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 49,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen