Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 23,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover
  "De West" in Egmond-Binnen (boek)
 • Cover De Slotkapel.
  De Slotkapel. (boek)

Vijf artikelen uit de Geestgronden

Geschreven en gepubliceerd in de periode 2006-2011

Rita Bijl & Aarnout Leijnse • Boek • hardback

 • Samenvatting
  In de periode 2006-2011 hebben Rita Bijl & Aarnout Leijnse vijf artikelen geschreven die zijn geplaatst in de Geestgronden, het blad van de Stichting Historisch Egmond. Het betreft de volgende onderwerpen:
  Mr. Jan Swart, chirurgijn te Egmond aan Zee.
  De familie Swart is geen onbekende in de Egmonden. Café Swart oftewel “Het Wapen van Egmond-Binnen” werd tot voor kort gerund door deze Egmondse familie. Rita Bijl & Aarnout Leijnse gingen op zoek naar de oorsprong van de familie Swart. Dit voerde terug tot het midden van de 17-de eeuw.
  Twee hotels in Egmond aan Zee en het goud van de Lutine.
  Voor de oorlog stonden er rond het Westeinde vele hotels en pensions. Zeezicht, Belvédère, De Unie, Welgelegen en Trompenberg om er maar eens een paar te noemen. Over de laatstgenoemde twee hotels gaat het volgende verhaal. De vraag is wat deze twee hotels te maken hebben met het goud van het Britse fregat de Lutine, dat in 1799 tussen Vlieland en Terschelling verging. De hotels werden in 1944 gesloopt in opdracht van de Duitse bezetter ten behoeve van de zgn. Atlantikwall.
  Pieter Broek, een man met “zout water in het bloed”.
  Pieter Broek (of Pieter van Koen) was een man wiens leven nauw met de zee en met Egmond aan Zee was verbonden. Hij was strandjutter, schelpenvisser, visser en schipper op een logger, in dienst van de marine en ook nog vishandelaar. Aanleiding om dit artikel te schrijven was het door zijn achterkleinzoon Ab Visser verzamelde materiaal over het leven van zijn overgrootvader. Met behulp van dit materiaal, enkele gesprekken met Ab Visser en enig archiefonderzoek is dit artikel tot stand gekomen.
  Het Jachthuis.
  Als u met de auto van Egmond richting Bakkum langs Egmond-Binnen rijdt, ziet u aan uw rechterhand een bijzonder huisje staan. Dit huisje is bijna 130 jaar geleden gebouwd als jachthuis. Hier kwamen de jagers bijeen om te eten en te drinken en de buit te verdelen. Zelfs Prins Hendrik, de echtgenoot van Koningin Wilhelmina, kwam er wel eens om deel te nemen aan de jacht.
  Vier eeuwen Waterrijk.
  In 2009 verscheen een boek met de titel “Vier eeuwen Waterrijk”. In onderstaand artikel geven de schrijvers van dit boek een korte beschrijving van de geschiedenis van de duinboerderij Waterrijk, zijn eigenaren en bewoners. Egmond-Binnen 1605-2008.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 56
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 07-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 23,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen