€ 16,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Vijf jaar wittebroodsweken

Gerda Neefjes • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Op mijn 52ste kreeg ik de diagnose Ziekte van Parkinson en nu, vijf jaar later, ben ik nog steeds van de partij. Je gaat er inderdaad niet dood aan, al knap je er ook weer niet van op. De eerste jaren met Parkinson worden de honeymoon, oftewel de wittebroodsweken genoemd, de fase van de ziekte waarin je nog van geluk mag spreken en niet mag klagen omdat je nog niet ernstig invalide bent.

  Ik heb deze periode vastgelegd in tekeningen en teksten in vier schetsboeken. De eerste twee schetsboeken vormden samen "Parkinson in pen en penseel". Het boek kreeg als kwalificaties: kleurrijk, verrassend, indrukwekkend, informatief, bijzonder mooi, ontroerend en grappig. Dit tweede boek, bestaande uit de schetsboeken 3 en 4, is daarop een waardig vervolg. De tekeningen zijn gedaan in inkt en waterverf in dezelfde afmetingen als die in het boek. Soms heb ik daarbij ook kleurpotlood, viltstift, een stempel of bedrukt papier gebruikt, aangevuld met een enkele foto.
 • Productinformatie
  Fragment : Download Fragment
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 144
  Uitgeverij : Gerda Neefjes
  ISBN : 9789082988819
  Datum publicatie : 05-2020
 • Inhoudsopgave
  Schetsboek, 144 bladzijden. De oneven bladzijden bevatten tekeningen in kleur en de even bladzijden bestaan uit tekst.
 • Reviews (8,7 uit 6 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  13-05-2021
  Doorleefd en een streling voor het oog
  Een doorleefd leven met Parkinson. Ook dit boek ontroerde me door de informatie over het leven met Parkinson en wat dit betekent in het leven van de auteur. Altijd klonk er een sprankeltje hoop tussen de regels door in het levensverhaal.


  Geplaatst door uit Antwerpen , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  02-11-2020
  Dit boek moet je gewoon kopen...
  Na eerst 'Parkinson in Pen en Penseel' geboeid te hebben gelezen, hoop je dat de schrijfster/schilderes/tekenares nog in staat is om een vervolg te maken. Het eerste boek nam mij mee hoe het is om Parkinson gediagnosticeerd te krijgen, wat het met een tamelijk jonge Gerda Neefjes heeft gedaan zowel geestelijk als lichamelijk. Ze is nuchter, emotioneel maar zeker ook grappig. Ze levert humoristisch commentaar d.m.v. 2 vogeltjes die in het hele boek terugkomen. Door haar verpleegkundige achtergrond neemt ze ook niet alles zomaar aan als waarheid en gaat zelf op onderzoek uit. Na vijf jaar komt dan gelukkig haar tweede boek 'Vijf jaar wittebroodsweken' uit. Het raakt mij om te zien en te lezen hoe sterk van geest Gerda Neefjes is. In heel heldere taal en weer geillustreerd met haar aquarellen uit haar schetsboeken, vertelt ze verder hoe haar achteruitgang gaat en wat het met haar en haar omgeving doet. Ook in dit boek deelt ze ook haar medische zoektochten. Ik raad iedereen aan om haar boek(en) te lezen, zeker als je iemand in je omgeving hebt die ook Parkinson heeft.


  Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  14-10-2020
  Boeiend verhaal, eerlijk en relativerend
  Het leven van een vrouw midden vijftig die afgekeurd wordt vanwege parkinson. In nuchtere bewoordingen en sprekende schilderingen beschrijft ze hoe de ziekte slechts een deel is van haar leven. Daarnaast ervaart en deelt ze zoveel kleine, mooie dingen, waardoor het lezen en kijken in dit boek plezierig is. Méér dan in het eerste deel komen mogelijke oorzaken en de gebruikelijke medicatie en behandeling aan de orde. Alle door de schrijfster gedeelde kennis is traceerbaar voor de geinteresseerde lezer. Je voelt de urgentie waarmee dit boeiende verhaal is geschreven, de ziekte zit me op de hielen, maar ik laat me er niet door inpakken.

     leest als een trein
     met humor

  Geplaatst door uit Amsterdam
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  10-08-2020
  duidelijke titel
  Boeiend en interessant boek met prachtige illustraties!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  22-06-2020
  Ontroerend!
  Ontroerend! Op een heel bijzondere manier beschreven en geillustreerd wat deze nare ziekte met je doet. Met daarbij een dosis humor....Complimenten aan de schrijfster.


  Geplaatst door uit OBDAM , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  21-06-2020
  Een juweeltje!
  Een zwaar onderwerp humorvol beschreven en geillustreerd. Een lust voor het oog door de fraaie aquarellen. Geeft een inkijk in het leven met Parkinson.


  Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 16,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen