€ 17,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Villa Gladiola

Tjeerd Langstraat • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Voor het derde jaar op rij is er een jonge vrouw verdwenen op de slotdag van de Nijmeegse Vierdaagse. Enkele maanden later wordt zij dood gevonden op landgoed Brakkenstein. Net als twee andere vrouwen is zij op een gruwelijke manier gemarteld en zo aan haar einde gekomen. Stadsdichter van Nijmegen, Johan Maenhout, is de ongelukkige die het derde slachtoffer heeft aangetroffen. Rechercheur Jan Vos onderzoekt deze bizarre martelmoorden. Tot zijn grote frustratie zit het onderzoek muurvast. 

  Wanneer de stadsdichter in beeld verschijnt, ontvouwen zich gebeurtenissen uit het verleden die verband lijken te houden met de martelmoordenzaak. Niets is dan meer wat het lijkt…

  Over de auteur
  Tjeerd Langstraat werkt als freelance journalist, schrijver en uitgever. In 2017 verschijnt zijn tweede thriller Eeuwig Donker, wederom met rechercheur Jan Vos in de hoofdrol.

  In datzelfde jaar zal ook de biografie van Daan Monjé verschijnen. Een bloemlezing uit het leven van de roemruchte Rotterdamse pijpfitter die aan de basis stond van de Socialistische Partij.

  Villa Gladiola
  • Winnaar publieksprijs Schaduwjury 2014 (Lezersjury - prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut)
  • Genomineerd voor de Schaduwprijs 2014 (Vakjury - prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut)
  • Genomineerd voor de Hebban | Crimezone Debuutprijs 2014

  “Nieuw Rotterdams talent!”
  Algemeen Dagblad

  “In Villa Gladiola heerst een broeierige spanning die er, samen met een even scherp als duister plot, voor zorgt dat je deze zinderende thriller in één ruk wilt uitlezen.”
  Judith Visser, bestsellerauteur

  Jalapeño Books
  www.jalapenobooks.com
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 210mm
  Aantal pagina's : 296
  Uitgeverij : Jalapeño Books
  ISBN : 9789082667912
  Datum publicatie : 02-2017
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 17,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

(...)

3:41 uur

Weer die stemmen, geroezemoes. Hij voelt dat zijn polsen worden losgerukt uit de teugels, iemand pakt hem onder zijn oksels en sleept hem van het metalen bed met de punten af. Er wordt een deken over hem heen gelegd. Hij wil tegenstribbelen, maar zijn lichaam doet niet wat hij wil. Hij ziet continu lichtflitsen, die gepaard gaan met een gevoel alsof duizenden naalden zijn hersenen perforeren. Zijn ademhaling is onregelmatig. De tinteling komt terug en hij verliest het bewustzijn.
Een ijskoude golf water brengt hem bij. Hij ziet niets dan een donkere leegte, waarin hij naarstig naar adem hapt. Het water brandt in zijn longen en hij zakt langzaam naar de bodem.


7:07 uur

In de verte klinkt vaag het blaffen. Hij hoort het getik van de regen en het klotsen van het water. Een harde monotone piep schelt door zijn hoofd, zijn ogen lijken uit zijn kassen te ploppen en hij heeft stekende hoofdpijn. Hij wil bewegen, zich oprichten, maar zijn lichaam geeft niet mee. Hij voelt zijn benen niet meer. Zijn ogen krijgt hij niet open en zijn armen zijn verlamd.
De pijn in zijn hoofd wordt erger, hij ziet lichtflitsen, zijn lichaam verkrampt en hij wil het uitschreeuwen van de pijn. Maar er komt niets, geen geluid, geen beweging. Alleen die helse hoofdpijn.
Hij zakt weer weg in een diepe, allesomvattende en allesvergetende bewusteloosheid.

(...)

Ruim dertig jaar later, 2 april

Rechercheur Jan Vos loopt met zijn handen diep weggestoken in zijn dikke winterjas door een dunne laag sneeuw. Het witte goud zoals hij sneeuw altijd noemt, kraakt onder zijn stevige wandelschoenen. Het is schemerdonker, in de verte gloort de rode gloed van de opkomende zon. Vos is er vroeg op uit om zijn hoofd even helemaal leeg te maken. Hij is rond zessen op de fiets gestapt en naar Heumensoord gereden, het grote naaldbos ten zuidoosten van Nijmegen.

(...) ×
SERVICE
Contact
 
Vragen