€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Dakloos
  Dakloos (boek)
 • Cover Anouk!
  Anouk! (boek)

Vincent & Theresa

Margriet Tolhoek • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Je hebt al kennis kunnen maken met Vincent & Theresa in het boek 'Het bordeel tegenover de kerk'. Deze personages waren echter zo mooi, dat ik er met liefde nog een boek aan wilde wijden.
  Lees hoe de kapelaan uit het Duitse stadje Vögelnwald Am Fischbach en de non uit het naburige klooster in het woud, elkaar voor het eerst ontmoeten. Raken ze bevriend? Hoe gaat hun vriendschap zich dan verder ontwikkelen? Groeit hij echt verder dan de kerk goed kan keuren? Is dit dan toch echte liefde? Is hun wederzijdse liefde groter dan die voor God? De God die ze door hun gelofte zo graag dienen. Of zijn ze niet zo fanatiek? Maar hoe moeten ze dan verder? Blijft het een verboden liefde, of geven ze er aan toe en gaan ze samen, als stel verder buiten de muren van de kerk. Welke problemen moeten ze overwinnen om samen te kunnen zijn? Van wie kunnen ze hulp verwachten en voor wie moeten ze oppassen? Vragen! Veel vragen, die misschien wel in dit boek beantwoord zullen worden. Lukt het dit stel om samen een leven op te bouwen buiten de kerk? Dit boek gaat over een schijnbaar onmogelijke, verboden liefde. Maar overwint echte liefde tenslotte niet alles?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 332
  Uitgeverij : MT Uitgeverij
  ISBN : 9789082849820
  Datum publicatie : 06-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Hoofdstuk 1

Het is nog vroeg tijdens een rustige maandagochtend in het oude stadje Vögelnwald am Fischbach. Kapelaan Vincentius heeft gisteren geassisteerd tijdens de mis die pastoor Benedictus heeft geleid. Alles is goed gegaan. Nu is Vincentius bezig om het sobere ontbijt voor de drie mannen te bereiden die in de pastorie wonen.
De pastoor en zijn twee kapelaans. Antonius, de andere kapelaan zit ondertussen aan de keukentafel wat in de krant te lezen. Eigenlijk is de afspraak dat deze eerst door pastoor Benedictus wordt gelezen, maar die ligt nog op bed. Het is nog maar de vraag of hij vandaag uit zijn bed komt. Hij is de afgelopen nacht ziek geworden. Vincentius heeft al naar het klooster in het naastgelegen woud gebeld om hulp te vragen aan de nonnen die het klooster bewonen.
Zoals gewoonlijk heeft moeder overste Ludvica Maria de telefoon zelf opgenomen.
Na het telefoongesprek maakt ze zich zorgen om haar oude religieuze maatje. Samen hebben ze de afgelopen jaren hier flink de bezem door de gemeenschap gehaald. Door steeds er op uit te trekken met haar nonnen, heeft Ludvica Maria veel goede daden verricht voor het stadje waar ze zo van houdt. Niemand weet dat ze zelf ook in Vögelnwald am Fischbach geboren is.
Haar moeder is tijdens de geboorte van Ludvica Maria komen te overlijden. Haar vader kon haar niet opvoeden en zo is ze als vanzelf in het klooster opgegroeid. Het goede werk van de nonnen zet ze nu zelf voort door leiding te geven aan deze orde.
Plots laat ze haar gedachten gaan. Er moet nu gelijk actie ondernomen worden. Ze pakt haar agenda erbij en kijkt wanneer ze naar haar goede vriend toe kan gaan. Het zal pas ergens in de middag worden. Deze morgen komen een paar nieuwe nonnen de orde versterken en vooral verjongen. Ze hoopt maar dat ze er snel zijn, dan kan ze naar de stad toe, daar is ze nu nodig. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen