€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Vreemde vertellingen

} pieter wouter broekharst • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit is een allegaartje aan verhalen die zomaar zijn ontstaan.Sommigen zijn ‘uit het leven gegrepen’, anderen weer fantasie en sprookjes zijn door elkaar gehasseld.Verhaaltjes die bedoeld zijn af en toe een glimlach aan de lezer te ontlokken, het hoofd te laten schudden over al de onzin, of de diepere gedachte erachter te voelen.Het gaat over het leven en de dood, liefde en erotische gevoelens, over een (eigen)wijze schoolmeester, een misdadige gynaecologe en gewone mensen in het gewone dagelijkse bestaan.Wat ontspanning vóór het slapengaan, en niemand zal er wakker van liggen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 307
  Uitgeverij : pwb
  ISBN : 9789464812343
  Datum publicatie : 06-2023
 • Inhoudsopgave
  5 Bingo 7 Meester Varius 55 Bloodje gezond 60 De crematie 63 De pastoor en de maagd 75 De bushalte 79 Droomreis 85 Borreluur 88 Haar blote knieën… 91 Het sprookjesbos 128 De vervangster 132 Gezien 136 Merels 143 Te veel 149 Vrije val 154 Overspel158 Silence en Sologne 171 Schroefie 174 De biecht 179 Kroegcultuur188 Zeg maar dag!191 Hammen over de toog193 Meneer Oudepoorte200 De wekker206 Ze was een droom! 209 Fietstochtje216 Elena223 De verlossing
 • Reviews (7,5 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  13-09-2023
  Verhalen met soms een ruwe humor
  Zeer uiteenlopende onderwerpen komen aan de orde in deze bundel van Pieter Broekharst. Soms zijn de verhalen kort, andere zijn lang, vooral het laatste, zeer boeiende De verlossing. Soms is er een ruwe mannenhumor, soms een ernstige toon, soms seks, soms een droom, soms een nachtmerrie, soms een sprookje. Niet elk verhaal is even sterk, terwijl een overkoepelend thema eveneens ontbreekt. En toch is de bundel, zoals ook andere boeken van Broekharst de moeite waard.

     humor, beklijvende verhalen
     geen gemeenschappelijk thema

  Geplaatst door uit Monnickendam , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 7.5 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Fragment uit de novelle 'De verlossing":

“Kop dicht en doe wat ik je zeg,” grauwt Tamara.
Nadat Johnny zijn armen aarzelend naar boven heeft uitgestrekt, haalt ze één van de riempjes onder de boven-ste lat door, en spant het over de pols van haar ex-vriend. Ze gespt het riempje stevig vast, en herhaalt hetzelfde bij de andere pols.
“Dan nu de beentjes wijd, vriend,” grinnikt ze, en als Johnny zijn benen wijd gespreid heeft doet ze een riem-pje om de enkels van de van angst trillende man.
“Zo, die ligt vast,” constateert Liesbeth als alle riempjes zijn aangebracht. De revolver doet ze terug in haar hand-tasje, dat ze bij zich in de buurt op de vloer legt en pakt een dunne shawl uit de sporttas, met het prijskaartje er nog aan, en haalt die onder Johnny’s hals door.
Dan trekt zij de beide einden van de shawl over zijn mond en grijnst: “Mond open, jochie, wijd open, net als bij de tandarts.”
Als Johnny zijn mond wijd heeft opengesperd, legt zij een driedubbele knoop in de shawl, en duwt de prop in de mond van de verbijsterde en naar haar starende man.
“Hawwahaawh,” pruttelt Johnny.
“Lul niet, klootzak,” zegt Liesbeth vinnig, “maar om het goed te maken zal Tammy je even verwennen.”
Tamara gaat op haar knieën naast het bed zitten en pakt de penis in haar hand en masseert hem, terwijl haar an-dere hand over zijn gevoelige plekken dwaalt.
Ondanks de spanning begint het geile bloed in zijn ade-ren op te zwellen, en langzaam laat Tamara de glansei-kel tevoorschijn komen, en wrijft er met een vinger overheen zonder hem op het hoogtepunt te laten komen.
“Uhuhuhu,” kreunt Johnny, terwijl hij begint te wrigge-len met zijn onderlijf en zijn ademhaling versnelt.
“Zo gaat ‘ie goed,” grinnikt Liesbeth, “houen zo, Tam-my.”
Ze rommelt nog wat in de sporttas, en haalt er een lang roze lint uit. Dan buigt ze zich over Johnny heen en frommelt het lint onder het scrotum door tot tegen het kruis, en trekt de beide uiteinden kruislings over het scrotum heen onder de aanzet van de penis, die Tamara recht overeind houdt. Daar legt ze er een platte knoop in die zij stevig aantrekt, en legt er een dubbele knoop bo-venop. Het scrotum staat strak als een hard opgeblazen ballonnetje.
Johnny kreunt.
“Stel je niet aan,” zegt Liesbeth snibbig.
Dan neemt ze de twee losse eindjes van het lint, draait die om de penis heen en legt er een stevige, dubbele knoop op met een strikje.
Johnny kreunt.
Johnny wriggelt met zijn onderlijf en maakt, door de doek in zijn mond gedempte, geluiden.
Liesbeth reageert niet en maakt op de knoop een fraai strikje.
“Zo, is dat even fraai,” grinnikt Liesbeth, “dat komt er-van als je een meisje zwanger maakt en dan laat stikken! Lulhannes.”
Tamara heeft grinnikend toegekeken naar wat Liesbeth
deed, en vraagt: “Kunnen we hem zo laten liggen, of zal ik een emmer koud water over hem heen gieten?”
“Laat maar liggen, Tammy, kom we gaan.”
Johnny probeert iets uit te brengen, maar de woorden worden gesmoord door de prop in zijn mond. Heftig schudt hij zijn hoofd heen en weer.
“Ja, dat zal wel,” grinnikt Liesbeth, “je ligt toch goed, Johnny-boy? Ik zal morgen die kroeg wel met een ano-niem telefoontje op de hoogte brengen. Welterusten!”
Liesbeth pakt haar handtasje en de sporttas van de vloer, en slaat een arm om Tamara’s schouders. Giechelend gaan ze de slaapkamer uit en in het gangetje doet Lies-beth haar zwarte jack aan, en gaan ze het huis uit.
Nog nagiechelend rijden ze naar Tamara’s huis.
“Bel je morgen echt die kroeg op,” vraagt Tamara als zij uitstapt.
“Komt goed.”
Liesbeth blijft nog even staan en rijdt pas weg als ze Tamara haar appartementje heeft zien binnengaan.
Met glinsterende ogen en een glimlach om haar mond rijdt
ze terug naar de Korte Kromstraat. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen