Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,95

ePUB ebook

  € 11,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Waarom moet ik u tegen jou zeggen?
  Waarom moet ik u tegen jou zeggen? (ePUB)

Waarom moet ik u tegen jou zeggen?

Karin Driegen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Tegen de achtergrond van een Gronings grensdorp in de Tweede Wereldoorlog, volgen we het huwelijk van een Nederlandse verzetsstrijder en een Duitse immigrante. Douwe vecht voor de vrijheid, terwijl Minnie alles op alles zet om hun gezin te voeden. Door haar afkomst wordt ze geconfronteerd met anti-Duitse sentimenten van haar dorpsgenoten en voelt zij zich alleen staan. Als ze haar man verdenkt van een verhouding met een koerierster, raakt ze vertwijfeld en wordt ze verteerd door jaloezie. Vlak voor de bevrijding wordt Douwe verraden, opgepakt door de nazi’s en gefusilleerd. De koerierster pleegt zelfmoord. Minnie wordt gekweld door schuldgevoelens als blijkt dat haar achterdocht ongegrond was. Kan ze zichzelf ooit vergeven?

  Waarom moet ik u tegen jou zeggen? is een roman over moed, onmacht, onbegrip, spijt en vergeving.

  Mijn roman is een eerbetoon aan de strijd voor de vrijheid die mijn grootouders leverden en een oproep aan mijn lezers tot mededogen en respect voor slachtoffers in oorlogen, waar dan ook ter wereld.
 • Productinformatie
  Fragment : Download Fragment
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 262
  Uitgeverij : Uitgeverij WKD
  ISBN : 9789090327068
  Datum publicatie : 01-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 4 reviews)

  30-03-2020
  Herkenbaar
  Het boek in één adem uitgelezen. Fijne leesstijl. Het geeft een kijk hoe een Duitse vrouw/ moeder in Groningen zich in oorlogstijd staande moest houden. Haar gevoel voor haar nieuwe vaderland maar ook haar verlangen naar Duitsland waar haar familie en vrienden woonden. Voorts omschrijft het boek de kracht van haar om na de oorlog zonder man verder te gaan. De liefde voor haar gezin en het geloof staan hiervoor centraal. Ook pakkende en herkenbare beschrijvingen van haar familiebelevenissen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  26-03-2020
  75 jaar later
  De stormachtige periode waarin de hoofdpersonen van dit boek zich bevinden wordt goed voelbaar gemaakt. De karakters zijn erg verschillend en goed uitgediept. Als kenner van deze periode en de omgeving vind ik dit een verrassend boek. Hopelijk gaat de schrijfster het hier niet bij laten en verschijnen er meer titels van haar hand.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  18-02-2020
  Herdenken blijft onverminderd belangrijk
  De bevrijding van Auschwitz-Birkenau ligt 75 jaar achter ons. Nog dagelijks ondervinden overlevenden en nabestaanden de gevolgen van de wreedheden die plaatsvonden in de Tweede Wereldoorlog, hetzij fysiek of in hun herinnering. Het herdenken blijft onverminderd belangrijk, vooral in onze tijd. In het boek - Waarom moet ik u tegen jou zeggen? - gaat het niet alleen over onvervuld verlangen, onvermogen, schuldgevoel en persoonlijk lijden, maar is de soms flinterdunne scheidslijn tussen goed en kwaad voelbaar. Waar je wieg staat, de tijdsgeest en levensomstandigheden spelen een belangrijke rol in het maken van levenskeuzes die een diepe weerslag hebben. In het geval van Minnie, een leven lang.


  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  18-02-2020
  Méér dan een oorlogsverhaal!
  “Het is méér dan een oorlogsverhaal, het is in de kern een verhaal over ‘mens zijn’ in een complexe situatie. Over verwachtingen, keuzes, de wens het goede te doen, de onmacht daarin en het opboksen tegen (eigen) grenzen. Over hoe het is een ‘buitenstaander’ te zijn, over de wens gezien te worden, een plek te hebben. Maar ook over de angst gezien te worden. Een rijk verhaal dat tot nadenken stemt.”


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen