€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Welkom vreemdeling

Leven als zendeling in Centraal-Azië

People International • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Welkom, vreemdeling
  Welkom, vreemdeling! is een verzameling korte verhalen van een dertigtal zendelingen over een periode van dertig jaar. Het zijn de zendelingen zelf die aan het woord zijn.

  We nemen je even mee naar de bazar hier in Centraal-Azië. Welkom, gast, klinkt het. Ze zien het direct, die verkopers. Maar niet alleen zij. Iedereen ziet het. We zijn vreemdelingen. Natuurlijk vallen we op. Vreemde kleren, vreemde gezichten. Maar – hoe dan ook – we zijn welkom. Een paar minuten later horen we het weer. Welkom, gast! Het is hetzelfde terugkerende refrein. We hoorden het onderweg, maanden geleden al. Het zong ons tegemoet. Hoe dichter we Centraal-Azië naderden, hoe luider de klank. Welkom, gast! Welkom, vreemdeling! We kennen je niet. We vinden je een beetje vreemd. Maakt niet uit. Je bent welkom.
  (passage uit het boek)
  Eerlijke verhalen. Schetsen van mensen die ervoor kozen om te leren leven in een totaal andere cultuur en taal dan die waarin zij opgroeiden. Voor lezers die in Centraal-Azië gewoond hebben, een bron van herkenning. Zij die nooit in deze landen geweest zijn, zullen sommige verhalen wellicht met verbazing lezen.
  In die zo andere Centraal-Aziatische cultuur blijkt God dezelfde te zijn. De liefdevolle Vader die bij de mensen wil wonen. Die richting geeft aan het leven van de zendeling, Die mensen tot Zich trekt en eeuwig leven geeft door het volbrachte werk van Zijn Zoon Jezus Christus. Het boek is een getuigenis van Gods werk in mensenlevens.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 142
  Uitgeverij : People International
  ISBN : 9789463454933
  Datum publicatie : 11-2018
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord 1
  Ontwikkelingen in Centraal-Azië 3
  Tientallen Centraal-Aziatische volken volledig onbereikt 7
  Geroepen door God 11
  Kennismaken met de cultuur 23
  Leven en werken in de wijngaard 49
  De kracht van Gods liefde 83
  Reflectie op de Centraal-Aziatische cultuur 127
 • Reviews (8 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  22-05-2019
  Aanrader
  'Welkom, vreemdeling' is een afwisselende verzameling van dagelijkse gebeurtenissen in verschillende landen binnen de regio Centraal-Azië. Leuk om te lezen voor iedereen die geinteresseerd is in andere culturen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  21-05-2019
  Inspirerend boek
  Een onbekende taal, andere leefgewoontes, een vreemde cultuur waar je in ondergedompeld wordt. Hiermee krijgen zendelingen onder andere te maken die vanuit de organisatie People International uitgezonden worden naar landen in Centraal-Azië. Dit levert grappige, frustrerende, serieuze en ontroerende situaties op. De zendelingen hebben het verlangen om deel uit te maken van deze culturen om zo het evangelie van Jezus bekend te maken bij andere volken. Dit boek neemt je mee op reis naar Centraal-Azië. Verschillende zendelingen geven door middel van korte gebeurtenissen een kijkje in hun dagelijks leven. Op deze manier wordt duidelijk hoe waardevol het is om relaties met mensen op te bouwen en zo de liefde van God uit te stralen. Zijn liefde gaat over muren van verschillende culturen heen. ‘Welkom, vreemdeling’ is vlot geschreven en laat lezers op een laagdrempelige manier kennismaken met het werk van People International. Doordat de verhalen kort beschreven zijn, mis je als lezer soms de binding met de hoofdpersonages. Ondanks dat word je stil gezet bij het belang van het uitdragen van Gods woord over landsgrenzen heen!

     interessant

  Geplaatst door uit Groningen
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

We nemen je even mee naar de bazar hier in Centraal-Azië. Welkom, gast, klinkt het. Ze zien het direct, die verkopers. Maar niet alleen zij. Iedereen ziet het. We zijn vreemdelingen. Natuurlijk vallen we op. Vreemde kleren, vreemde gezichten. Maar – hoe dan ook – we zijn welkom. Een paar minuten later horen we het weer. Welkom, gast! Het is hetzelfde terugkerende refrein. We hoorden het onderweg, maanden geleden al. Het zong ons tegemoet. Hoe dichter we Centraal-Azië naderden, hoe luider de klank. Welkom, gast! Welkom, vreemdeling! We kennen je niet. We vinden je een beetje vreemd. Maakt niet uit. Je bent welkom. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen