€ 76,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Werken in een therapeutisch milieu

J. Kerstens • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het behandelingsmilieu van psychiatrische patiënten is van wezenlijk belang voor hun herstel. Voor werkers in de geestelijke gezondheidszorg is het bewaken, sturen, regelen en vormgeven van behandelmilieus dan ook een cruciale opdracht. Het boek Werken in een therapeutisch milieu biedt inzicht in de theoretische concepten over therapeutische milieus. Het beschrijft de basisfilosofie, de structuur en de pathologie van de persoonlijkheid en de vormen, de opbouw en de bewegingen ("dynamieken") in een therapeutisch milieu.
  Daarnaast biedt het boek handvatten voor het leren van praktische vaardigheden, zoals het begeleiden van groepsprocessen en het bewaken van de kwaliteit van werken. Uitgangspunt is dat de hulpverlener zich een reflectieve attitude eigen maakt: "Waarom doe ik zoals ik doe?"
  Door de vele praktische voorbeelden en oefeningen is Werken in een therapeutisch milieu een toegankelijk leerboek en naslagwerk voor het ontwikkelen van en het werken in therapeutische milieus.

  Deze vijfde druk is bovendien grondig gewijzigd en geactualiseerd. Teksten en praktijkoefeningen zijn bijgesteld en met nieuwe zorgvormen uitgebreid. Naast activiteitentherapie behandelt het nieuwe deel zes het therapeutisch milieu in de forensische psychiatrie en de verslavingszorg.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 242mm
  Aantal pagina's : 505
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789031342846
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 76,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar0-1 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen