€ 15,90


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Wie beslist

Loes den Dulk • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Wie beslist? De cliënt, de begeleider of zijn vertegenwoordiger? Of beslis je samen? En hoe bepaal je dat? En wie bepaalt dat? Hoe ondersteun je cliënten die zelf kiezen en hoe neem je een beslissing voor de cliënt. Deze vragen komen aan de orde in dit boek. Het centrale thema is wilsbekwaamheid. Want als de cliënt een beslissing begrijpt, mag hij zelf beslissen. Aan de begeleider de taak om hem daarbij te ondersteunen. Alleen als de cliënt een beslissing niet overziet, dus voor de beslissing wilsonbekwaam is, kan de begeleider de beslissing bij de cliënt weghalen.

  Wie beslist? Ondersteunen van wilsbekwaamheid in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking Wie beslist? De cliënt, de begeleider of zijn vertegenwoordiger? Of beslis je samen? En hoe bepaal je dat? En wie bepaalt dat? Hoe ondersteun je cliënten die zelf kiezen en hoe neem je een beslissing voor de cliënt. Deze vragen komen aan de orde in dit boek. Het centrale thema is wilsbekwaamheid. Want als de cliënt een beslissing begrijpt, mag hij zelf beslissen. Aan de begeleider de taak om hem daarbij te ondersteunen. Alleen als de cliënt een beslissing niet overziet, dus voor de beslissing wilsonbekwaam is, kan de begeleider de beslissing bij de cliënt weghalen. De auteur laat zien wat dat betekent in de praktijk en waar de verantwoordelijkheid ligt van de begeleider, de gedragsdeskundige, de vertegenwoordiger en de cliënt. Loes de Dulk is oprichter en directeur van Raad op Maat. Vanuit Raad op Maat houdt zij zich sinds 1996 bezig met zeggenschap en rechten van cliënten. Zij schreef meerdere artikelen en boeken over o.a. de rechten van cliënten, cliëntenraden en het coachen van cliëntenraden.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 156mm x 236mm
  Aantal pagina's : 108
  Uitgeverij : Conferent uitgeverij
  ISBN : 9789491591051
  Datum publicatie : 10-2016
 • Inhoudsopgave
  Inhoud Inleiding Deel 1 Basisinformatie Hoofdstuk 1 Zelf kiezen: waar ligt de grens? Hoofdstuk 2 Wilsbekwaamheid Hoofdstuk 3 Het belang van de vaststelling van wilsbekwaamheid. Hoofdstuk 4 Voorwaarden voor wilsbekwaamheid Hoofdstuk 5 Informatie op maat Deel 2 Ondersteuning van de client Hoofdstuk 6 Verantwoordelijkheid van de begeleider bij besluitvorming Hoofdstuk 7 Vertegenwoordiging Hoofdstuk 8 Samenwerken in de driehoek Hoofdstuk 9 Het ondersteunen van de keuze van de wilsbekwame cliënt Hoofdstuk 10 Bemoeizorg  
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 15,90

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen