Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Wie is onze stamvader

Koos Rijsdijk • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Samenvatting;

  Een fascinerende zoektocht naar het ontstaan van de intelligente mens.
  Er wordt gezocht naar overeenkomsten die binnen verschillende religies bestaan over ons ontstaan. In onze ontdekkingsdrift zoeken wij op aarde en in het heelal naar antwoorden. Uit door NASA verzamelde informatie lijkt het zeer aannemelijk dat elders in het heelal leven bestaat. Om die reden kun je tijdens de zoektocht niet om de vraag heen waar en hoe wordt er in het heelal gezocht naar leven en mogelijk andere beschavingen.

  Maar die blijven tot heden wel verdacht stil. De reden kan zijn dat ze inmiddels zijn uitgestorven, zichzelf hebben vernietigd of dat ze iets anders vreselijk is overkomen. Of is de reden dat we nog maar net zijn begonnen met het ontrafelen van de mysteriën in het immense heelal.
  Jill Tarter van het SETI Institute (Search for Extra Terrestrial Intelligence.) verklaard het als volgt: “Als je een glas water uit de zee schept, wat concludeer je dan? Dat er geen vis in zee zit of dat de oceaan wel erg groot is en dat één glas water ook niet echt representatief is?”
  Je kunt erin geloven of niet, maar het is zeker de moeite waard om alles wat met dit onderwerp te maken heeft tot je te nemen. Het zal je minimaal aan het denken zetten over hoe de mensheid op aarde is verschenen en wie of wat daarvoor verantwoordelijk is of kan zijn geweest.
  In het boek worden feiten en wonderlijke wetenswaardigheden onder de aandacht gebracht die u mogelijk zullen verbazen. Onderwerpen die u stof tot nadenken zullen geven met betrekking tot ons bestaan en onderwerpen waar u wellicht nog nooit eerder over heeft nagedacht.

  ‘Ik geloof dat er in het universum een soort van intelligentie aan het werk is en dat het leven niet toevallig is.’
  -Graham Hancock-
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 259
  Uitgeverij : KORIJ
  ISBN : 9789082874808
  Datum publicatie : 12-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,5 uit 11 reviews)

  05-04-2019
  Stemt tot nadenken
  Een boek waar overduidelijk heel veel researchtijd in zit. Het levert een fascinerende zoektocht op naar de oorsprong van ons bestaan. De aangehaalde feiten en verhalen zetten aan tot nadenken over dit spraakmakende onderwerp.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  03-04-2019
  Veel informatie over eeuwelange discussie.
  Het boekt geeft op makkelijk leesbare wijze inzicht in de besproken materie. Niet wetenschappelijk, maar wel met veel doorzettinsvermogen bij elkaar gezochte feiten die misschien een licht werpen op onze herkomst.

     Zeer uitgebreide feiten verzameling
     Niet te veel sturend naar conclusie
     Taalkundig niet heel sterk

  Geplaatst door uit Zuid Holland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  26-03-2019
  Wondere Wereld
  Wat een fascinerend boek over een wonderlijke wereld en heelal. Goed geschreven, het leest makkelijk. Heel knap geschreven en denk ook heel veel werk! Echt veel van opgestoken, al blijven er nog veel vragen openstaan! Een aanrader!!


  Geplaatst door uit Alvorninha, Portugal , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  19-03-2019
  Heel interessant boek, makkelijk leesbaar
  Zeer interessant boek en heel actueel. Het geeft een mooi overzicht van alle elementen van de ontstaansgeschiedenis van onze aarde en de planeten. Het boek pakte me zodanig dat ik het ook in een dag heb uitgelezen. Verwacht geen hoogdravende academische analyses, maar wel een breed overzicht van belangrijke gebeurtenissen en feiten in de historie van onze planeet en van het leven op aarde. Door het boek te lezen kijk je ook met een andere blik naar de ruimtevaart en technologische ontdekkingen. Een fascinerende wereld is dat!

     Leest lekker weg
     De interesse wordt gewekt

  Geplaatst door uit Ridderkerk , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  17-03-2019
  Verfrissend
  Mooi boek! Geeft je verrassende inzichten in verbanden die de grootste criticus laat nadenken over ontstaan van alles. Aanrader voor iedereen met een gezonde interesse in het ontstaan van de mens!


  Geplaatst door uit Amersfoort , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  17-03-2019
  `Waren de goden kosmonauten?
  Zojuist weer met 2 benen op de aarde terug gekeerd, ik was vertrokken naar hele andere oorden, Koos Rijsdijk had mij ontvoerd naar ons heelal waar we toch eigenlijk veel te weinig van weten. Koos is erin geslaagd om mij dit te laten beleven als een spannend jongensboek, geweldig zoals hij de weinige feiten die bekend zijn aan elkaar weet te breien en toch ruimte laat voor je eigen fantasie en ideeën over dit onderwerp, ik heb ervan genoten en kan een ieder die in deze boeiende materie geinteresseerd is dit boek van harte aanbevelen.

     Het onderwerp is zo boeiend.
     Een spannend jongensboek.
     Moeilijk open plat te leggen.
     Iets meer spaties leest prettiger

  Geplaatst door uit Noordwijk , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  15-03-2019
  Wie is onze stamvader
  Waarschijnlijk is ieder van ons wel nieuwsgierig naar waar wij vandaan komen en hoe dingen zijn ontstaan. Waar komt toch die kennis vandaan waarmee culturen van duizenden jaren terug vaardigheden lieten zien die wij in ons huidige tijdperk alleen met behulp van ruimtereizen en computers nauwelijks kunnen beantwoorden. Hoe kregen toch de Egyptenaren en de Inca's die machtige blokken steen zonder voeg, met een gewicht van duizenden kilo's op elkaar met een niet te bevatten nauwkeurigheid. Dit boek geeft een kijk op al die vragen en legt koppelingen tussen de verschillende culturen verspreid over de gehele wereld. Culturen die zeer waarschijnlijk niet met elkaar hebben kunnen communiceren maar een kennis aan astronomie en bouwkunde hadden die ongeëvenaard is. Koppelingen tussen wat gevonden is bij al deze culturen en wat in de bijbel daarover geschreven is, De schepping en meer zaken die op schijnbare toevalligheden lijken te berusten. Het boek geeft geen antwoord wie onze stamvader daadwerkelijk is, maar zet je wel aan tot nadenken over de antwoorden en om verder te zoeken, of om met elkaar te delen, een aanrader.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  15-03-2019
  Fantastisch
  Dit boek zou iedere orthodox gelovige van welke godsdienst moeten lezen met open vizier. Niet om zijn/ haar geloof direct af te zweren, maar om eens open te staan voor alle andere mogelijke theorieën van onze oorsprong. Knap geschreven boek en een naslag exemplaar

     Soms duizelt het van de info

  Geplaatst door uit Leusden , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  15-03-2019
  Wat een boek
  Wat een leuk boek om te lezen. Leest makkelijk en lekker weg, had al een paar hoofdstukken gelezen voor ik het doorhad. Je blijft lezen. Voor mensen die hierin geintreseerd zijn is dit zeker een aanrader!


  Geplaatst door uit Roeselare , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  15-03-2019
  Mooi boek
  Mooi boek met een hoop vragen. Het leest gemakkelijk en geeft een mooi overzicht van alle opties over onze hetkomst.


  Geplaatst door uit Koolskamp , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  15-03-2019
  Titel dekt de lading van het boek uitstekend
  Petje af voor al het werk dat de auteur in dit boek heeft gestoken. Bijzonder zijn de overeenkomsten in de diverse religies over het ontstaan van de mens. Het roept zeker vragen op en zal mensen aan het denken zetten. Het boek is zeker een aanrader voor iedereen die meer wilt weten over onze oorsprong.

     Leest makkelijk
     Maakt je nieuwsgierig

  Geplaatst door uit Rhoon , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen