€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Windhoos

ook voor 'outsiders'

Loot18 • Boek • paperback

 • Samenvatting
  “WINDHOOS” het autobiografisch verhaal over Peter, een jongen die tot op latere leeftijd veel plezier beleefde bij de lokale zeeverkenners.
  Het verhaal start met het jeugdlid worden, de belevenissen en indrukken die opgedaan werden en medebepalend waren in de ontwikkeling van de puber. De biografie is een bloemlezing uit geweldig leuke en gevarieerde belevenissen, maar bevat helaas ook een zwarte bladzijde.
  De creativiteit in het organiseren van de vele activiteiten samen met gelijkgestemden en vrienden zijn altijd een uitdaging gebleven. Die ervaringen nam hij mee om later leider bij die jeugdvereniging te worden. Windhoos is de onvergetelijke belevenis tijdens de jubileumtrektocht van 1984 dat het hoogtepunt in het 50-jarig jubileumjaar moest worden en werd.
  Aan al die geweldige jaren heeft hij hechte vriendschappen en een grote kennissenkring overgehouden.
  (over vrijwiligerswerk gesproken)
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 99
  Uitgeverij : Loot18
  ISBN : 9789464818048
  Datum publicatie : 03-2024
 • Inhoudsopgave
  Hoe het begon 7
  Lid worden 19
  Door het jaar heen 24
  Even niet 49
  De voorbereiding 57
  Een onvergetelijke trektocht 60
  Afscheid en ook niet 98
 • Reviews (10 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  26-03-2024
  Windhoos
  Geweldig mooi, en gepassioneerd verhaal over waterscouting Belletable - Stella Maris in Venlo! Ik deel deze waargebeurde ervaringen. Ik was als jeugdlid mee met die jubileumtrektocht, en heb die extreme windhoos dus ook meegemaakt als bootsman, die gedurende de trektocht geinstalleerd werd als opperbootsman. Ik was er altijd van overtuigd dat wij toen als kinderen, die aan het zeilen waren op de Ertveldplas, door het oog van de naald gekropen zijn. Dit verhaal lezende roept het mijn eigen herinneringen weer op, als de dag van gisteren! Die windhoos heeft mij gevormd, én de manier hoe ik tot op heden in moeilijke omstandigheden besluiten neem; Altijd rustig blijven, tegelijkertijd snel omstandigheden afwegen en zonder paniek sturend handelen. Ik ben nog steeds actief als vrijwilliger bij waterscouting Belletable - Stella Maris, omdat het gewoon de mooiste en ruigste vereniging is die ik ken!


  Geplaatst door uit VENLO , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 17,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Eindelijk was de belangrijke dag aangebroken. Thuis stond Peter voor de spiegel in het uniform dat hij zo mooi vond. Het witte fluitkoord stak fel af tegen het donkerblauw van de trui. De matrozenfluit was tussen de broekriem gestoken. Aan zijn broekriem hing een foedraal met jachtmes. Dat mes had hij cadeau gekregen voor zijn verjaardag. Alle verkenners droegen een jacht- of matrozenmes aan hun broekriem. Dat was niet verboden en belangrijk voor het geval er bij nood een sleeplijn snel losgesneden moest worden. Daarnaast werd het mes gebruikt om takken mee te snijden of te kappen, maar ook om er aardappelen mee te schillen.
------ ------ -----
Achter de trommelaars in berenvel werd een draagbaar zichtbaar, waarop de Romeinse keizer Caesar met lauwerenkrans lag, die door 4 slaven werd gedragen. Karel en Peter wisten meteen dat het de inleiding op de rumtocht was.
De stoel werd neergezet. Caesar hield een ‘stenen’ tablet omhoog en in een mengelmoes van Latijn en Nederlands vertelde hij wat de opdracht voor de bakken was: “Mij Ceasar…”
Tijdens een ander kamp kwamen dronken Schotten het terrein op gestrompeld. Ze waren gekleed Schotse ruit en zwaaiden gevaarlijk met hun zwaarden in het rond. Zo werden rumtochten met telkens met een ander thema ingeluid en speelde de rumtocht zich ook binnen dat thema af.
Vanaf dat moment was het iedere bak voor zich, want aan het einde van de tocht lonkte de ‘rum’. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen