€ 47,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Winter is coming

Gerechten om de winter door te komen

P.M. Groeneveld • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Peter Groeneveld, als beroep Strategisch adviseur in zijn vrije tijd een fervent jager, verzamelaar van eetbare producten uit de natuur en hobbyhok. Geeft recepten en verhalen over gerechten van biologische producten en producten welke worden verzameld uit de natuur. Deze producten vormen de basis voor de deel van de recepten voor gerechten welke in de herfst en winter door hem worden gemaakt.
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 190mm x 240mm
    Aantal pagina's : 240
    Uitgeverij : Fuchsloch
    ISBN : 9789464431537
    Datum publicatie : 12-2021
  • Inhoudsopgave
    DE HERFST 8
    HAMSTEREN 10
    O JA EVEN VOORSTELLEN 13
    OCHTENDWANDELING 17

    INMAKEN, ROKEN, DROGEN EN 19
    HOMEMADE JAM 20
    VLIERBES-BRAMENJAM 22
    KERSENJAM 24
    ROZENBOTTELGELEI 26
    PRUIMENGELEI MET TIJM 28

    CHUTNEY MAKEN 31
    HERFSTCHUTNEY 32
    PADDENSTOELEN CHUTNEY 33
    APPEL/UI CHUTNEY 35
    MEIDOORNCHUTNEY MET TIJM 36

    NIETS ZEGGEN 39
    SLOE GIN OF SLOW GIN 40
    BRAMENLIKEUR 43

    ROKEN 46
    OUDERWETS GEROOKT SPEK 48
    GEROOKTE ZALM MET WHISKY EN HONING 52
    GEROOKTE EENDENBORST 55
    GEROOKTE CAMEMBERT MET KNOFLOOK 56

    DROGEN 59
    PANCETTA 60
    GEDROOGDE EIERDOOIERS 62
    LARDO 64
    BRESAOLA 66
    PARMA VAN GEIT 68
    GRAVAD LAX & RIMMAD LAX 70

    SAUZEN 72
    BBQ SAUS 74
    MAYONAISE 76
    MINDBLOWER 79
    HERFSTPESTO 81
    CHILISAUS 82

    TO EAT OR NOT TO EAT? 86
    INGEMAAKTE PADDENSTOELEN 88
    PADDOSTOF 89

    BOUILLON 90
    DE BASIS BOUILLONS 92
    RUNDERBOUILLON 95
    KIPPENBOUILLON 96
    GROENTEBOUILLON 98
    KRUIDENMENGSEL 102

    LEPELLEKKERS 106
    FAZANTENSOEP 108
    HET GEHEIME RECEPT 110
    HAAST JOSEF’S GOULASHSOEP 114
    POMPOENSOEP MET KLAASKRUIDEN 116
    OMA’S KIPPENSOEP 118
    DE GROENTESOEP 120
    PADDENSTOELENSOEP 122
    BRUINEBONENSOEP 124

    WARM WORDT DRANK 126
    MORNINGGLOW & AFTERNOONGLOW 129
    GEKRUIDE HONINGBOURBON 130
    HETE KANEEL VANILLE 132
    KARAMELCHOCO MET TWIST ? 135
    GLÖG 136

    VOOR, TUSSEN OF NA WANNEER JIJ WIL 138
    PADDENSTOELEN, SPEK EN TOAST 140
    FLAMMKUCHEN 142
    HAZELNOOTROTSJES 145
    BLIJF AF BALLEN 146
    KIPPENVLEUGEL MET DUO SAUS 148
    GEGLAZUURDE KANEELBROODJES 151
    GEFRITUURDE PADDENSTOELEN 153
    UIENTAART 155
    DUIVENBORST MET PARMEZAAN 156
    WILDZWIJNPATÉ 158
    PADDENSTOELENRAGOUT 161

    MEET MEAT 163
    GEHAKTBALLEN IN UIENSAUS 165
    KONIJN IN BOCKBIER 167
    HAZENPEPER FUCHSLOCH 168
    GEKONFIJTE KIPPENPOTEN 171
    SPEKKIE NAAR HET BEKKIE 172
    05.00 UUR 176
    REE MET GEKARAMELLISEERDE UI 178
    REE BOURGUIGNON 183
    HACHEE VAN CLAUDIA 184
    OSSENHAAS MET FRANSE UI AU JUS 187
    OSSOBUCCO 188

    COMFORT SIDE DISHES 191
    GEEN DIEET AARDAPPELPUREE 192
    HOUTHAKKERSAARDAPPELS 195
    GETIKTE APPELMOES 196
    AARDAPPELKOEKJES 199
    RODEKOOL VAN OPA 201
    GROENTE IN EEN JASJE 203
    PANZANELLA 204
    TAGLIATELLE MET PADDENSTOELEN 206
    SPELEN MET VUUR 208
    CHUCKWAGON BEANS 210
    ROADKILL CHICKEN 213
    RIBKARBO DE LUXE 214
    SMOKED STEAK 217
    KIPPEN OP STOK 219

    AFSLUITERS 220
    APPELNOTENTAART 222
    SPECULAAS TIRAMISU 225
    APFELSTRUDEL 226
    KAISERSCHMARN 228
    CHOCOHAZELNOOTMUFFINS 231
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 47,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Parma van geit

Een leuk iets om eens uit te testen. Eenvoudig om te doen, maar heeft wel wat geduld nodig.


Benodigdheden

1 geitenpoot
3-5 % van het vleesgewicht Colorozozout
150 gr demerara suiker
6 tenen knoflook, geplet
2 el jeneverbessen, gekneusd
5 tl zwarte peper, gemalen
6 takjes tijm
5 takjes rozemarijn
5 verse laurierblaadjes
Groot bakblik of plastic container


Bereiding

Meng voor de pekel alle ingrediënten door elkaar in een kom.

Masseer de pekel in het vlees en zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is. Zorg dat waar het bot uit het vlees steekt daar voldoende pekel komt.

Plaats de poot in een bakblik of plastic container en dek het af ( met vershoudfolie of een deksel) en plaats in de koelkast.

laat de pekel zijn werk doen en reken hiervoor 1 week per kilo.

Masseer de poot elke dag in met de pekel welke in de bak zit om een goede werking van de pekel te krijgen en draai hem dan ook om.

Haal na de pekeltijd de geitenpoot uit de koelkast en spoel de pekel met koud water van de poot af.



Dep hem droog met een schone theedoek. De poot moet nu steviger steviger aanvoelen en een donkerdere tint hebben.

Hang nu de geitenpoot in geschikte omgeving.

Volgens de regels een omgeving met een goede luchtstroom, 60 tot 80 procent vochtigheid en een temperatuur die onder de 10-15 graden ligt.

Ikzelf pak hem in kaasdoek en hang hem onder het balkon in de tuin.

In verband met de temperatuur doe ik dit meestal vanaf september of oktober.

Laat hem hangen voor een periode van 2 tot 5 maanden.

Ervaring leert dat na 3 tot 3,5 maanden het resultaat goed is. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen