€ 25,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Wisseldier - Gevangen

Een spannende Young-Adult over liefde, afwijzing en acceptatie

Adele Scholten • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Mijn naam is Tessa Livia. Ik ben zeventien. In mij zit een monster. Dat heb ik niet gewild. Zo ben ik gemaakt.

  Tessa is een wisseldier, een tiener die door genetische manipulatie in een brulhond kan veranderen. Ze wordt getraind om op rebellen te jagen. Tessa vindt haar werk in de gevangenis afschuwelijk. Als ze uitgekozen wordt, zich te verloven met Erik, haar roedelleider, vlucht ze het Centrum uit. Haar schuilplaats bij een kinderloos boerenechtpaar wordt al snel ontdekt. Om haar te vangen, laten de jagers een bom achter en nemen ze het echtpaar mee naar de gevangenis. Tessa zet alles op alles om de door haar ‘geadopteerde’ ouders te bevrijden.

  De negentienjarige Wilson wordt nadat zijn vader is gestorven, de nieuwe rebellenleider van de actie groep de TOM. Met zijn maatjes plaatst hij explosieven op strategische doelen en organiseert hij een opstand. Na een explosie van een bom die ze niet hebben geplaatst, gaan ze op onderzoek uit. Ze ontdekken een gewonde Tessa.
  Tessa verzwijgt wie en wat ze is. Ondertussen maken de rebellen er geen geheim van hoe hevig zij dat wisseldiermeisje uit de gevangenis verafschuwen en haten. Ondanks alle doodsverwensingen aan het adres van wisseldieren, helpt Tessa de rebellen aan een afweerschild om het hoofdkwartier beter te beveiligen. Ook geneest ze de kok van zijn pijn en activeert ze het onzichtbaarheidsscherm van het door de rebellen gestolen luchtschip. Hoe komt het dat ze zoveel weet en kan? Is er dan niemand die argwaan krijgt?

  Maar Wilson is te verliefd om haar duistere kant te zien.

  En Erik wil nog steeds zijn aan hem beloofde bruid terug…


  Een spannende Young-Adult over liefde, afwijzing en acceptatie.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 271
  Uitgeverij : Lampion Books
  ISBN : 9789464814125
  Datum publicatie : 08-2023
 • Inhoudsopgave
  Hoofdstukken
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 25,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Nee! Beland ik opnieuw in de hel?
Vlug verstop ik me tussen de bomen en struiken en wat naar beneden gevallen rotsblokken van het gebergte dat achter mij ligt. Mijn hart gaat tekeer. Hoe hebben ze me gevonden?
Ik gluur over een rots en zet mijn gehoor op scherp. Een man, gekleed in het donkerblauwe officiersuniform van de luchtmacht, komt uit het laadgedeelte van het luchtschip en loopt richting de boerderij. De officier is niet alleen, een groep jongens, allemaal in uniform, volgt hem. Bevend haal ik adem: drie jongens herken ik, ze komen net als ik uit de roedel van Erik Madonna. Laat hem alsjeblieft niet hier zijn; hij kan mijn geur tot op honderd meter ruiken. Behendig scan ik met mijn ogen de afstand van deze boom tot aan de boerderij; dertig meter, dat is te dichtbij, ik moet vluchten. Een van de jongens kijkt mijn kant op, snel laat ik me op de grond zakken. Er komt geen reactie. Hij heeft me niet gezien.
Met mijn handen leun ik op de vochtige aarde tussen de struiken en probeer na te denken. Mijn impuls om te vluchten zwakt langzaam af; ik wil weten wat ze van plan zijn. Het konijn dat ik gedood heb voor de avondmaaltijd, duw ik samen met mijn rugzak onder een geel bloeiende bremstruik. Dan kruip ik dichterbij om de boerderij te begluren. Ik zie een tweede groep militairen op het erf naast het huis staan, ze lijken op iets te wachten.
Iemand trekt de houten voordeur achter zich dicht en zegt met een nasale stem: ‘Ik ben klaar. Laten we gaan.’
Geschrokken duik ik weg. Abel Hunter? Is Abel Hunter op strooptocht? Ik druk mijn rug zo hard tegen een rotsblok dat het pijn doet. De geuren van vochtige aarde, geitenkeutels, dennen en bosjes met arnica, ruiken scherper dan eerst. Een strak gevoel maakt zich meester van mijn kaken en mijn handen jeuken. Wachten, wachten, niet nu in een brulhond veranderen; ik bal mijn vuisten en haal diep adem in een poging mijn instinct te onderdrukken. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen