€ 14,95


ePUB ebook

  € 7,99

PDF ebook

niet beschikbaar

Ze maken ons kapot, meneer!

Geert Degrande, Joan de Winne & Rebekka Rogiest • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De startupcultuur maakt opgang. Veel bedrijven proberen ze als het ware te injecteren en plaatsen ook pingpongtafels en fruitmanden op de werkplek. Toch lijkt het “pamperen” van de werknemers met legale en extralegale voordelen en tal van inspanningen om voor een leukere werkomgeving te zorgen niet echt te helpen, want het absenteïsme en het aantal burn-outs blijven schrikbarend toenemen.
  Stress, presenteïsme, burn-in, bore-out en burn-out zijn in het werkveld de ziektes van de 21ste eeuw. Ze maken ons kapot meneer, kunnen we zeggen. Vandaar de titel van dit boek. Experts zijn het erover eens dat de oorzaak van deze ziektes niet enkel te wijten is aan het tekort aan persoonlijke weerstand en mentale veerkracht van werknemers. De arbeidsomstandigheden spelen ook mee. En daarin spelen leidinggevenden een grote rol. Hoewel zij altijd de beste bedoelingen hebben, slagen ze er lang niet altijd in om echt verbinding met hun medewerkers tot stand te brengen en om die verbinding te combineren met daadkracht.
  “Ze” zijn dus ook deze leidinggevenden. Hoewel we hen niet met alle zonden van Israël willen overladen vonden we het hoog tijd om te wijzen op de rol die zij spelen in de ziektes van deze tijd die overheid en werkgevers miljarden kosten. Dit is het eerste boek dat die verantwoordelijkheid – vaak een ‘olifant in de kamer’ – open en bloot bespreekt én tientallen concrete tips aanreikt om wel connectie te maken met die medewerkers en zo het welbevinden van hun teamleden en van henzelf te verbeteren.
  Dit is absoluut noodzakelijk want de psychische gevolgen van dat kapot gemaakt worden, zijn voor de slachtoffers en hun thuisomgeving niet in te schatten. Wat wel te berekenen is, zijn de kosten van het langdurige absenteïsme dat hierdoor wordt veroorzaakt. Voor de bedrijven en de maatschappij belopen deze ettelijke miljarden euro per jaar.
  Kortom, dit boekje van zowat 120 pagina’s is een praktische leidraad op weg naar een gezonder bedrijf, naar betere resultaten én naar een hoger bruto nationaal geluk. In het e-boek zijn bovendien tientallen hyperlinks verwerkt die rechtstreeks doorverwijzen naar geciteerde rapporten en artikels om leidinggevenden met deze bijkomende achtergrondinformatie nog meer van dienst te zijn bij het verwezenlijken van deze opdracht.

  Over de auteurs

  Geert Degrande is al 35 jaar actief als zelfstandig journalist, copywriter en ghostwriter. Momenteel zorgt hij onder meer voor de redactionele invulling van het online businessplatform www.madeinoostvlaanderen.be. Hij werkte mee aan diverse publicaties over leidinggeven en storytelling en besteedt in zijn artikelen en blogs voor bladen als Ondernemen, FD magazine en Knack Carrièregids heel wat aandacht aan het belang aan de combinatie van menselijke verbondenheid en gepassioneerde daadkracht om in “het nieuwe werken” zowel tot voldoening als tot resultaten te komen.

  Joan De Winne is Commissaris op rust van de Belgische Federale Politie. Hij was diensthoofd van het slachtofferidentificatie team DVI. Nu werkt hij als trainer/facilitator in het ‘Centrum voor Leiderschapsontwikkeling – Vision 4 Dynamics’ waarbij ‘praktijkgerichtheid en evidence based doen wat werkt’ zijn leidmotief is. Als consulent is hij ook verbonden aan het ‘Barret Values Centre’ en aan het ‘Happiness & well-being at work’ project van de New Economic Foundation – London.

  Rebekka Rogiest is psychoanalytisch georiënteerd ‘creatief therapeut beeldend’ en psychotherapeut met al meerdere jaren een zelfstandige praktijk in Gent. Daarnaast begeleidt zij teams en groepen leidinggevenden waarbij het over alles gaat behalve omzetten, cijfers en winsten. Met het oog op de eigenheid van eenieder is écht luisteren, tijd en ruimte maken voor het verhaal van iedere mens en hen stimuleren in het bedenken van eigen oplossingen haar kracht. Zij is de begeesterende kracht achter ‘Art Crossing’ dat op maat gemaakte trajecten aanbiedt voor gesloten groepen waar teams en collega’s CEO’s ruimte krijgen om te groeien zonder dat daar over geoordeeld wordt.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 130mm x 205mm
  Aantal pagina's : 136
  Uitgeverij : Geert Degrande, Joan de Winne & Rebekka Rogiest
  ISBN : 9789492182937
  Datum publicatie : 03-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 14,95

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen