€ 29,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ziek!

Pim van Arnhem • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Alize Menteaux geeft rondleidingen op kasteel Slangenburg. Haar grote talent wordt overschaduwd door een zeldzame vorm van narcolepsie. Haar vriend John en huisgenote Sylvia kijken machteloos toe hoe Alize in enkele dagen verandert van een vrolijke hardwerkende studente in een psychisch wrak, in de greep van angst, vertwijfeling en schuld. Alize lijkt elke besef van realiteit te verliezen als beelden uit de tachtigjarige oorlog zich vermengen met haar leven in het hier en nu.

  Terwijl voor Alize waan en werkelijkheid vervagen, verdwijnen wereldwijd vele duizenden mensen: vluchtelingen, daklozen, chronisch zieken, ouderen. Criminologen Jack van der Kleef en Ziyana Buteijn stuiten in hun onderzoek naar de verdwijningen op een afgrijselijk experiment. Een wereldwijd complot, geleid door een psychopaat die in strijd is met een rivaliserend spiritueel genootschap rond een eeuwenoud geheim.

  In november 1581 wordt Sicke van Roorda ontvoert. Wat is de rol van Diederick van Baer, heer van Slangenburg en Graaf Willem IV van den Bergh in deze ontvoering? Wat hebben deze gebeurtenissen uit de tachtigjarige oorlog te maken met Alize en het wereldwijde complot?

  Een zenuwslopende thriller waarin de lezer wordt meegezogen in een achtbaan van feiten en fictie.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 150mm x 230mm
  Aantal pagina's : 480
  Uitgeverij : Pim van Arnhem
  ISBN : 9789464814194
  Datum publicatie : 07-2023
 • Inhoudsopgave
  Proloog - Winter 1581........................... 9
  Deel 1: Bedrogen in het heden.............29
  Deel 2: Gebonden aan het verleden...157
  Deel 3: Bevrijd voor de toekomst.......335
  Epiloog.................................................461
  Verantwoording...................................467
  Dankwoord..........................................471
  Namenlijst...........................................473
  Literatuurlijst.......................................479
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 29,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Proloog – winter 1581
KWARTIER VAN ZUTPHEN

Met een verwilderde blik en snakkend naar adem rende ze voort alsof de duivel zelf haar op de hielen zat. Doorns van braamstruiken scheurden de huid van haar gezicht en handen open als nagels van de duistere machten die met haar speelden. Ze sloeg de takken van zich af terwijl het bloed uit de dunne schrammen langs haar vingers droop. Ze rende verder.
Noodgedwongen had ze het pad verlaten.
Ze mochten haar niet te pakken krijgen. Niet nu!
Hier in het bos was de duisternis nog intenser dan op het pad. Het schijnsel van de volle maan drong slechts met moeite door de schimmige wolkenpartijen. Door de felle kou kraakte de sneeuw, die enkele dagen geleden gevallen was, onder haar voeten. Onophoudelijk belemmerden de beukentakken haar op haar wilde vlucht. Ze dook weg om een aantal takken te ontwijken. Het volgende moment moest ze springen om niet in een greppel te vallen. Gejaagd haastte ze zich dieper het bos in.
Ze struikelde over een stronk, verloor haar evenwicht en klapte tegen een dikke afgebroken tak die juist onder de ribben in haar zij stak. Een kreet van pijn ontsnapte aan haar lippen. Ze perste haar kiezen op elkaar. Terwijl ze haar hand op de pijnlijke plek duwde, gromde ze een verwensing. Haar dikke mantel bood hiertegen geen bescherming.
Geen tijd om na te denken. Geen tijd om te treuzelen, niet nu!
Gejaagd krabbelde ze overeind en dwong zichzelf de stekende pijn te negeren. De kap van haar donkerbruine mantel gleed achterover en het vage maanlicht onthulde haar gezicht. Bleek, smal, grote angstige ogen. Haar gezicht werd omlijst door haar roodkleurige lange haren. Wild joeg de wind er doorheen. Ze sloeg de kap weer over haar hoofd en verborg haar gelaat in de duisternis.
Zo snelde ze verder tussen de bomen en struiken.
Een dikke tak sloeg als een genadeloze moker in haar gezicht. Ze wankelde, greep naar haar voorhoofd en tuimelde tegen de grond.
Hijgend bleef ze liggen.
Gedesoriënteerd. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen