€ 26,50

ePUB ebook

  € 14,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Zinvolle [W[Evolutie
  Zinvolle [W[Evolutie (ePUB)

Zinvolle [W[Evolutie

Oproep tot bewuste evolutie vanuit verbinding

Mary Span • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit boek is een boeiende inspiratiebron voor iedereen die op zoek is naar andere wegen.

  Het Westen is de weg naar z’n ziel kwijt en kan zijn wil niet meer opleggen aan de wereld als geheel. Aan de horizon gloren weliswaar nieuwe ontwikkelingen, maar ook grote gevaren die een voorbode kunnen zijn voor een aardverschuiving. In dit boek gaat Mary Span in op hoe vervreemding het leven op aarde heeft verstoord. We hebben een nieuwe visie op de werkelijkheid nodig - een pad van [w]evolutie (persoonlijke en collectieve evolutie) dat leidt naar bewustzijn vanuit onze essentie, een holistische manier van samenleven en een integrale omgang met de natuur. Er is nog nooit een urgenter moment geweest voor zinvolle [w]evolutie dan nu!

  Velen weten zich vaak geen raad met de vragen naar zingeving, laat staan hoe ze in onze chaotische en gewelddadige wereld het verschil kunnen maken. Mary Span wijst een nieuwe weg naar betekenis door spirituele verbinding en sociale cohesie. Nieuwe gemeenschappen en nieuwe centra ontspruiten op aarde. De nieuwe mens bouwt al samen met anderen aan een bewuste, duurzame en waardengedreven samenleving. We worden geroepen om te evolueren naar een hoger niveau van bewustzijn, samenwerking en co-creatie voor een meer rechtvaardige en vreedzame wereld. Wij kunnen de rentmeesters voor zinvolle [w]evolutie zijn. Zie het als een geweldige kans om te groeien!

  Mary Span is trendjournalist/publicist van De Evolutiegids, nr. 1 inspiratiemagazine voor zinvolle [w]evolutie, en de Upgids voor bewust leven. Ze is ervan overtuigd dat elk leven telt en dat ieder mens elke dag een positief en zinvol verschil kan maken voor de wereld. Het geven van inzichten over [w]evolutie zijn voor haar een belangrijke thema's.

  Join the [w]evolution!
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 371
  Uitgeverij : Mary Span
  ISBN : 9789464437348
  Datum publicatie : 08-2022
 • Inhoudsopgave
  Intro

  Deel 1: Het grote ontwaken
  1. In welke wereld leven we?
  2. Jij bent mij en ik ben jou
  3. Zet de waan van de dag uit, de wereld heeft ons nodig
  Pieternel van Amelsvoort: Oprechte aandacht doet wonderen.
  4. Met ego-denken dromen we de verkeerde kant op
  5. Ontwaak, zo kan het niet langer!
  Gerrit Jansen: ‘Word en blijf wakker!
  6. Waar zijn we naar op zoek?
  7. We zijn evolutionaire scheppers of we willen of niet
  8. Kom uit de kerker
  Paulien Assink: ‘Ik geef het beste van mezelf aan de wereld’

  Deel 2: Oproep tot innerlijke evolutie
  9. We zijn lichtbakens
  10. We willen het liefst een zinvolle krachtcentrale zijn
  11. Creëer een ruimer zelfbewustzijn
  12. De wereld probeert ons brein te kapen
  Gerrit Jansen: We zijn de waarheid uit ons hart verloren!
  13. Zelfheling is evolutie
  14. Ontdek het genie in alles
  15. Het leven is een evolutiereis

  Deel 3: Het concept van bezieling
  16. Bezielend leven weeft de wereld aaneen
  17. Als wij durven, volgt er een nieuwe toekomst
  Freek van Leeuwen: ‘Ieder mens kan zichzelf realiseren’
  18. Houd het hoofd koel en het hart open
  19. Harmonie en licht komen uit onszelf
  Yoganand: ‘Het heeft zin om in het licht te leven’
  20. Laat het hart onze gids zijn, ook al is er oorlog!
  21. Wat we aandacht geven, evolueert
  22. Leer van verbindende leiders, de wereld heeft ons nodig
  Gerrit Jansen: ‘De wereld heeft leiders nodig’
  23. Beziel het leven, dan zijn we zinvol bezig

  Deel 4: [W]evolutie voor een betere wereld
  24. De zinvolle rol die wij in andere levens spelen
  Zorggroep Noordwest-Veluwe: ‘Wat de zorg nodig heeft, is dienend en verbindend leiderschap’
  25. Welke wereld gaan we creëren?
  26. Integraal denken begint met onthecht zijn
  27. Geef leiderschap vleugels
  Bart Lieven: ‘Natuurlijk leiderschap is de turbo naar evolutie en succes’
  28. Nu is het aan [w]evolutie van onderop
  29. Oproep tot zinvolle [w]evolutie
  30. Wat we ook doen, leer en [w]evolueer…

  Noten
  Dankwoord
  Over Mary Span
 • Reviews (9 uit 1 reviews)

  08-09-2022
  ‘Zinvolle (w)evolutie’ door Mary Span
  In haar e-boek ‘Zinvolle (w)evolutie’ schetst Mary Span een uitgebreid beeld van hedendaagse evoluties die zich op het persoonlijke vlak in de mens en tegelijkertijd om die mens heen in de maatschappij, in het bedrijfsleven en in de politiek afspelen. Op al die gebieden vinden meerdere ontwikkelingen plaats met ieder hun eigen kenmerken, die door haar op een verantwoorde wijze kort en bondig worden beschreven. Haar grote kennis van al die richtingen blijkt hieruit, dat van ieder van die richtingen een duidelijk beeld ontstaat. De uitspraak van Jung dat de mens op aarde is gekomen met één groot doel, namelijk zelfverwerkelijking, ‘zelf-evolutie’, wordt door haar boek bevestigd en voor ieder die kennis wil nemen van de rijkdom aan evoluties die daarnaast spelen in de mensheid, de (w)evolutie, is dit goed leesbare boek een aanrader!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 26,50

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Wat weten we over evolutie? Veel en tegelijkertijd weinig. Het is zoiets als een stethoscoop tegen de buitenkant van ons aardse leven houden in de hoop dat we iets leren over de regels van evolutie in het universum. Dat is vooral nodig nu we aan de vooravond staan van een nieuw tijdperk met grote maatschappelijke verschuivingen.

Dit boek gaat over [w]evolutie, over een onderling verbonden mensheid die op de drempel staat om te evolueren naar een hoger niveau van bewustzijn, het vermogen tot onthecht besef en onpartijdige waarneming. Waar psychologie gaat over het gedrag, gaat bewustzijn over individuele zijnsbeleving, ons ontwaken en over het nemen van zinvolle actie zonder vastgeroeste patronen en vanuit een zielsmissie werkend aan een betere wereld.

Want het Westen is z’n ziel kwijt en kan zijn wil niet meer opleggen aan de wereld als geheel. We zijn te lang blijven geloven in een comfortabele, voorspelbare, goedlopende wereld. Aan de horizon gloren weliswaar nieuwe ontwikkelingen, maar ook grote gevaren die een voorbode kunnen zijn voor een aardverschuiving van jewelste of voor een andere manier van samenleven en een nieuwe, integrale omgang met de natuur. De natuur is overal en de basis van ons welzijn. Wij zijn niet de baas van de natuur of staan erboven. We zijn er met huid en haar mee verbonden, want de natuurlijke systemen – met inbegrip van onszelf – vormen samen een universeel systeem.

Het is niet het systeem dat verkeerd is, want dan leggen we de schuld buiten onszelf. Het zijn onze eigen overtuigingen en verhalen die de baas zijn. Overtuigingen met haar verhalen en emoties zijn egogelieerde uitingen, die we via onze zintuigen opmerken en die ons beperken in onze verdere groei. Want deze veroorzaken een enorme starheid in ons wereldbeeld. Dat iets ook zo is. De wereld is echter omvangrijker dan we denken of kunnen behappen. Als we erkennen dat verandering begint bij onszelf, zien we ook in dat de oude manieren van zien, geloven en redeneren ons niet kunnen helpen om de wereld of het huidige tij te keren. Er dient een nieuw gedachtepatroon te komen – een zinvolle [w]evolutiesprong: een ontvouwing van iets uit iets anders, een transformatie van binnenuit in plaats van buitenaf.

Verandering is onstuitbaar en onontkoombaar, want als we alles uit het verleden blijven meeslepen dragen we op den duur een rugzak met ons mee die niet meer te dragen is. Het is belangrijk om oude denkbeelden te overstijgen maar de wijsheid te behouden. Het is van belang de verbinding aan te gaan met andere mensen en inzichten serieus te nemen die ons nieuwe, diepe zinservaringen kunnen bieden.

Zinvolle [w]evolutie is samen met anderen betekenis, inhoud, doel of richting aan het leven te geven. We kunnen een zinvolle bijdrage leveren aan het leven op aarde als we willen. Want in feite zijn we allen medescheppers van onze wereld, die steeds meer met collega’s van over de hele wereld zullen gaan samenwerken. Daarvoor dienen we opnieuw te bedenken wat het betekent om mens te zijn. Het grootste geheim van de mens ten opzichte van ander leven is dat wij in staat zijn om ideeën uit te wisselen en deze in samenwerking uit te voeren. Maar om de wereld te veranderen en een nieuwe toekomst binnen te kunnen stappen, moeten we ontwaken, onszelf begrijpen en tot verbeteractie overgaan. Het is tijd om te stoppen met het oude en te beginnen met het opbouwen van het nieuwe, maar wel vanuit een verruimd bewustzijn.

Het gaat erom het geheel te zien zoals de astronauten de aarde ervaren als ze van buiten de dampkring uitzoomen en naar onze prachtige planeet kijken. Het is een kwestie van ons verwonderen en ons één voelen. Maar het is ook een kwestie van inzoomen op het universum in onszelf. Hoe meer we inzoomen, hoe beter we zien dat zelfs de grootste tegenstellingen en crises via ontelbare tentakels met elkaar verweven zijn. Hoe meer we uitzoomen en de grote verbanden zien, hoe meer we zien dat [w]evolutie (een vorm van zelfevolutie en collectieve evolutie) ertoe doet. Het zinvolle leven blijkt niet zo ver weg te zijn, het is bereikbaar voor iedereen als we maar in verbinding en in dienst staan met wat er écht toe doet: onze essentie, relaties en solidariteit.

Dit boek is geschreven met één zinvol doel in gedachten: om je te helpen de overgang te maken naar een nieuwe werkelijkheid van harmonie, vrede, optimisme en begrip in onze relatie met de aarde, elkaar en vooral onszelf. Op weg naar dit hogere bewustzijn kun je nieuwe antwoorden vinden op de oeroude vraag: wie ben ik en wat wil ik met mijn leven?

In dit boek geef ik inzicht in zinvolle [w]evolutie en geef ik voorbeelden van mensen en groepen die het gedachtegoed van verbinding omarmen, midden in het transitieproces zitten of een vernieuwingsbeweging zijn begonnen. Ik doe daarbij een oproep aan jou om jezelf naar een hoger niveau te tillen en het verschil in de wereld te maken. Stel je hart open, verkwik je geest en verander de wereld door jouw leven te ‘verlichten’.

Join the [w]evolution! ×
SERVICE
Contact
 
Vragen