€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Zoevendemamma Altijd de Hort Op

Christine Regber-Martens • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In Zoevendemamma Altijd De Hort Op, beschrijf ik, op luchtige wijze, mijn in vele opzichten bijzondere levensverhaal. Laat je meevoeren op reis en ontdek de wereld van iemand die zich niet uit het veld laat slaan door haar handicap. Een gezonde mix aan durf, inzet, toewijding, liefde en gevoel voor humor leiden tot situaties die aantonen dat niet telt wat er niet kan, maar juist wat er wél kan. Het boek laat ons nadenken over hoe we beter met gehandicapten kunnen omgaan. Dit soort verhalen moet verteld worden om zo de beeldvorming van mensen met cerebrale parese en andere handicaps, positiever te maken.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 326
  Uitgeverij : Christine Regber
  ISBN : 9789082045307
  Datum publicatie : 03-2013
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  08-03-2024
  De titel past heel goed bij de auteur
  Christine beschrijft zeer boeiend haar leven van jongs af aan. Ze laat heel goed zien welke hobbels ze moest nemen om volledig te kunnen meedoen aan de maatschappij. Ze beschrijft prima de vooroordelen die mensen met een beperking moeten weerstaan. Het is een prachtig levensverhaal en geeft moed en kracht voor iedereen. Dus of je nu wel of geen beperking hebt: LEES DIT BOEK!


  Geplaatst door uit Wapenveld , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Ik gaf het gemartelde lijfje aan haar. "Ik wíl Barbie niet meer!"
"Waarom heb je dit gedaan?"
"‘Ik kan haar niet aankleden! Mijn vingers doen niet wat ik wil!"
"Dat weet ik Christine, maar zo boos en verdrietig worden heeft ook geen zin. We moeten een oplossing vinden, zodat je het wel kan."

Ik kon zien dat ze aan het nadenken was toen zij de pop weer in elkaar zette. Opeens keek ze naar me alsof er bij haar een lichtje op ging. "Natúúrlijk kun je haar niet aankleden. Er zit geen lusje aan haar ritssluitingen en geen klittenband onder de knoopjes. We realiseerden ons niet dat Barbies kleertjes aangepast moeten worden, net als de jouwe."

Ik keek omlaag naar mijn eigen kleren en stelde vast dat ze gelijk had. Ik was zo gewend aan de aanpassingen die ik nodig had om me zelf aan te kunnen kleden, dat ik vergat dat kleding niet zo gemaakt was. Ik was weer opgewonden, maar toen bedacht ik dat ik nog steeds de pop niet kon aankleden, dus wat ze zei hielp niet. Ze verzekerde me dat zo gauw mijn moeder de nodige bandjes en klittenband had aangebracht, zij me zou helpen oefenen. Ik wist dat ze niet steeds in de buurt zou zijn, dus ik moest zelf een manier vinden om mijn pop aan te kleden.

Over bijna negen maanden moest ik wéér een manier vinden, nu om mijn kíndje aan te kleden zonder het te martelen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen