€ 45,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Zorg voor de oudere

Annelies Noben • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Ouderen anno 2023 zijn talrijker en gemiddeld ouder, maar ook wijzer, mondiger en beter geïnformeerd dan ooit tevoren. Dat vraagt om een specifieke deskundigheid van (toekomstige) verpleegkundigen. Tenslotte ontmoet iedere verpleegkundige dagelijks (kwetsbare) ouderen in het ziekenhuis, de thuiszorg of de residentiële zorg.
  Dit leerboek biedt gerontologische en geriatrische kennis en inzichten die verpleegkundigen nodig hebben om toekomstige uitdagingen in de ouderenzorg aan te kunnen gaan.
  Deel 1: ‘De oudere als persoon’ geeft je inzicht in het proces van het ouder worden. In deel 2: ‘De oudere met een geriatrisch profiel’ staat de kwetsbaarheid van de geriatrische patiënt centraal. Hier komen thema’s aan bod zoals voedingszorg, vallen, hartfalen, de geriatrische patiënt op spoed, farmacologie of urinaire incontinentie. Deel 3: ‘De oudere met psychische problemen’ zoomt in op de meest voorkomende psychiatrische aandoeningen bij ouderen, zoals dementie, delier en depressie, maar ook rouw, eenzaamheid, levensmoeheid en suïcide komen aan bod. Het laatste deel, ‘De oudere in de maatschappij’, staat stil bij psychosociale uitdagingen: ouderen(mis)behandeling, familiebegeleiding, seksualiteit en intimiteit, fixatiearme zorg en levenseindezorg.
  De herkenbare casussen helpen je om de theorie om te zetten naar de verpleegkundige praktijk.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 190mm x 240mm
  Aantal pagina's : 352
  Uitgeverij : Owl Press
  ISBN : 9789464788266
  Datum publicatie : 09-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 45,00

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen