€ 15,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Zwarte Valk 2
  Zwarte Valk 2 (boek)

Zwarte Valk 1

Marinus van den Elzen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In deze trilogie staan drie personen centraal. Mark en Jill uit Nederland en Yasir uit Afghanistan. Alle drie groeien ze op in een zeer verschillende omgeving. Daardoor zijn de contrasten binnen de verhalen erg groot.
  In het eerste deel van Zwarte Valk laat de schrijver zien waartoe opvoeding, omgeving, indoctrinatie en manipulatie kunnen leiden.

  Mark, opgegroeid zonder moeder en de geadopteerde Jill hebben onafhankelijk van elkaar een moeilijke jeugd. Problemen hebben ze ieder op hun eigen manier weten te overwinnen. De vierdaagse in Nijmegen brengt de twee toevallig samen. Met behulp van Tom, een oude vriend van Mark, wordt een zoektocht naar de biologische moeder van Jill gestart. Wanneer de weinige sporen in Spanje door een crimineel kartel grondig worden gewist, stippelen beiden hun eigen toekomst uit.
  Yasir, een Afghaanse jongen wiens ouders bruut zijn vermoord, groeit op in een Pakistaanse madrassa. Daar wordt hij uitgekozen en samen met negentien andere studenten door Karim in het geheim opgeleid tot terrorist.
  Jill gaat als au pair werken voor een Iraans gezin in Barcelona en Mark wordt als militair uitgezonden naar Afghanistan.

  In het tweede deel van de trilogie brengt het lot de drie samen met een inlichtingenoperatie tot gevolg.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 521
  Uitgeverij : Marinus van den Elzen
  ISBN : 9789082849028
  Datum publicatie : 08-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 5 reviews)

  25-09-2019
  Zwarte valk 1 en 2
  Heel erg meeslepend geschreven. Je word vrijwel meteen meegenomen in het verhaal. De delen lopen naadloos over in elkaar. Spanning en kameraadschap hebben de boventoon. Absoluut een aanrader als je liefhebber bent van spionage verhalen.

     Spannend
     Realistisch

  Geplaatst door uit Oud Gastel , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  06-09-2019
  Spannend
  Wat een spannend vervolg van de zwarte valk deel 1 die je eerst gelezen moet hebben om deel 2 te begrijpen je kan ook net als in dee Niet stoppen met lezen Ik hoop dan ook dat deel 3 snel zal verschjjnenl

     Super spannend
     Leest erg makkelijk
     Geen
     Geen

  Geplaatst door uit Gouda , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  06-09-2019
  Geweldig
  Wat een prachtig boek. 500 bladzijdes vol met intereressante personages Geweldig geschreven kortom je kan niet ophouden met lezen

     Makkelijk leesbaar
     Interessant, emotioneel
     Geen

  Geplaatst door uit Gouda , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  21-08-2019
  Goed boek
  Ik heb het boek nog niet uit, maar je wordt wel direct meegenomen in het verhaal. Ben erg nieuwsgierig naar de afloop van het boek en aangezien er deel I staat zal er hoogstwaarschijnlijk ook een tweede boek komen? Verder ben ik wel benieuwd naar hoe de personages zich echt zouden gedragen in bepaalde situaties dus een film zou leuk zijn :D In ieder geval een boek die je moeite waard is om aan te beginnen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  15-08-2019
  In een keer gelezen
  De schrijver neemt je mee in de levens van een aantal mensen in diverse landen. Daar waar je wieg heeft gestaan, de keuze die voor je gemaakt zijn, de keuzes die je zelf gemaakt hebt en de mensen die je in leven hebt ontmoet bepalen hoe je leven zal verlopen. Het boek geeft je een lach, een traan en spanning. Dit alles zorgt ervoor dat je steeds het volgende hoofdstuk wilt lezen. En na Zwarte valk deel 1 snel aan deel 2 wilt beginnen.

     Fijne leesvorm en lettertype

  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 15,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Karim keek op zijn klok. ‘Nog een minuut of tien. Dan zal de eerste verschijnen. Ik maak alvast een paar opnames van de omgeving en het verkeer.’
Dertien minuten later wees hij met een ingetogen grijns in de verte op een stipje. ‘Kijk, Najib’, fluisterde hij, ‘daar komt hij aan. Dat moet hem zijn. Dat is de eerste.’
Het stipje werd groter en groter. ‘Goed zo, jongen, dat heb je geweldig gedaan’, hoorde Karim zichzelf zeggen. Terwijl hij op het schermpje van zijn videocamera keek, zoomde hij langzaam in op de Boeiing 767 van American Airlines alsof hij in de cockpit wilde kijken.
Dan zoomde hij weer uit en draaide de camera voorzichtig met de vliegrichting mee naar rechts. Het vliegtuig was tot op een paar honderd meter genaderd. Karim hield zijn adem in toen hij de neus in de toren zag verdwijnen.
De ruim zevenendertigduizend liter brandstof veroorzaakte een flits gevolgd door een enorme vuurbal die het vliegtuig in het niets deed verdwijnen.
In zijn ooghoeken zag Karim het felverlichte gezicht van zijn vriend die naast hem stond en hij hoorde diens spiegelreflexcamera ratelen.
Na een paar minuten maakte hij nog wat sfeerbeelden van de omgeving en schoof het gordijn dicht. ‘Inpakken, Najib. Het is gelukt. We zijn klaar.’
Ze omhelsden elkaar, schoven de statieven in en plaatsten deze snel met de camera’s er nog op in de koffers. Een snelle, laatste controle zodat ze niets zouden vergeten en zo rustig mogelijk lieten ze de kamer achter zich.
Vriendelijk knikten ze beiden naar het meisje achter de balie. Zij knikte alleen terug naar de leuke, sympathieke jongeman die bij haar had uitgecheckt. Eenmaal buiten sloegen ze direct linksaf. Om de hoek stapten ze in een auto met draaiende motor die bijna onmiddellijk wegreed.
‘Je bent keurig op tijd, Achmed’, zei Karim. ‘Dank je wel. Met een beetje geluk zijn we nog op tijd om de volgende te zien.’ Toen ze op de brug reden, kwamen de eerste brandweerauto’s hen al tegemoet.
Aan de andere kant van de rivier parkeerden ze de auto langs de weg en stapten uit. ‘Mooi,’ zei Karim terwijl hij op zijn horloge keek. ‘Nog een minuut of vijf en dan komt de volgende.’ Met ingehouden trots zag hij het stipje aan de horizon verschijnen. ‘Ook jij bent keurig op tijd jongen.’ Hij knipperde niet eens met zijn ogen, toen het tweede grote vliegtuig schuin draaiend, in de andere toren verdween.

×
SERVICE
Contact
 
Vragen