Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Zwarte Weduwe

Over het verstrikt raken in het web van een bipolaire stoornis

Karin Heimenberg • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het water is roze. Langzaam vermengt het warme water zich met mijn bloed. Ik zit onder de douche met mijn blauwe ruitjesjurk aan; een jurk die mijn moeder nog voor me heeft gemaakt. Het warme water uit de douchekop loopt via mijn haar, hals en jurk naar het putje. In mijn hand ligt een Stanleymes. Zonder welke overweging dan ook druk ik het mes in mijn pols. Meer pijn dan ik al heb, kan ik niet krijgen en meer pijn kan ik ook niet verdragen. Het bloed maakt ecolineachtige plekken in het warme water. Beneden roept een kind dat zijn billen moeten worden afgeveegd. 'Ja,'roep ik, 'ja, lieverd, ik kom.'

  Karin Heimenberg (1960) leidt al jaren aan een bipolaire stoornis en is sinds twee jaar opgenomen bij GGnet, een psychiatrische instelling in Oost-Nederland. Karin heeft altijd geschreven en samen hebben we flarden tekst uitgezocht en geordend. Het resultaat is een prachtig autobiografisch boek waarin ze op tragikomische wijze niet alleen inzicht geeft in de oorzaken en gevolgen van haar ziekte, maar ook hoe het is om bipolair te zijn. Een boek waarin ze door haar rauwe en ongecensureerde manier van schrijven de lezer weet te raken met haar scherpe observaties van zowel de wereld in haar als die om haar heen.
  Met dit boek wil Karin je uitnodigeneen kijkje te nemen in haar wereld en daarmee in die vaak onbekende en bijzondere wereld van de psychiatrie. Je bent van harte welkom.

  Jodie Ras
  Humanistisch geewstelijk verzorger GGnet
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 150mm x 210mm
  Aantal pagina's : 148
  Uitgeverij : n.v.t.
  ISBN : 9789464062670
  Datum publicatie : 08-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Welkom in mijn wereld. Dit boek gaat over mij. Ik zal met grote zevenmijlslaarzen door de zestig levensjaren lopen waarvan er zeker dertig getekend zijn door een bipolaire stoornis met zware posttraumatische angstklachten. Er is veel over psychiatrische stoornissen geschreven maar als je achternaam geen van Gogh of Clapton is, dan stopt het al gauw.
Misschien kamp je ook met die worstelingen die overduidelijk geen begin en geen einde kennen? Misschien ben je ‒ net als ik ‒ van medicatie afhankelijk en heeft je lichaam ook moeite met al die bijwerkingen? Al die verschijnselen die op de bijsluiter staan en waarvan je ‒ net als ik ‒ dacht dat het bij jou wel zou meevallen. Misschien vraag je je ‒ net als ik ‒ af hoe het komt dat het zaadje van een psychische stoornis nu juist bij jou wortel heeft geschoten; vraag je je af waarom je hoofd is vol gezet met nachtschade, een uiterst giftige plant die maar blijft woekeren totdat de blaadjes uit je oren en keel groeien.

Dit boek gaat over mijn manische en depressieve periodes. Dit boek gaat over mijn wanhoop en overmoed, over mijn verdriet en de intense pijn, maar ook over de momenten dat ik me geweldig voelde. Het is mijn verhaal, ongecensureerd en rauw. Kom, loop een stuk met me mee, want je bent echt welkom in mijn wereld. Je bent welkom in mijn leven.

Karin Heimenberg ×
SERVICE
Contact
 
Vragen