€ 27,75

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Binnenbal

Een leven in het teken van voetbal

Nol Hornix • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Binnenbal

    Een leven in het teken van voetbal

    Deze voetbalbiografie verhaalt over de belevenissen die de auteur, tevens hoofdpersoon, zelf mee heeft mogen maken in het profvoetbal gedurende ruim dertig jaar van zijn leven. Leuke anekdotes worden daarbij afgewisseld met bijzondere en opmerkelijke gebeurtenissen die de lezer keer op keer zullen verrassen.
    De lezer wordt meegenomen op een reis langs meerdere clubs, diverse landen, twee continenten en verschillende culturen. Een reis die decennia geleden is begonnen bij de Venlose vierdeklasser amateurs VOS en via VVV-Venlo een vervolg krijgt bij achtereenvolgens AEK Larnaca, K Beerschot AC, de Nederlandse voetbalbond KNVB, ADO Den Haag, de Chinese Football Association CFA, Beijing BG en Beijing Sport University FC.
    Alle collega´s die de hoofdpersoon in al die jaren heeft ontmoet, zullen als personages in dit boek voorbijkomen. Deze persoonlijke relaties beschrijft de auteur altijd oprecht vanuit zijn eigen belevingswereld, zoals hij het zelf heeft ervaren.
    Ook zal de lezer getuige zijn van de professionele ontwikkeling die de hoofdpersoon binnen het voetbal zelf heeft doorgemaakt. Door de jarenlange praktijkervaring en een waslijst aan gevolgde studies heeft hij verschillende functies mogen bekleden: van sportmasseur via revalidatietrainer en conditietrainer naar sportwetenschapper en data analist. De lezer die serieus geïnteresseerd is in de wijze waarop de hoofdpersoon zijn taken en verantwoordelijkheden binnen het voetbal heeft ingevuld, kan zijn hart ophalen aan de cursieve tekstgedeelten waarin de schrijver dieper ingaat op specifieke vakkennis.
    De hoofdpersoon heeft tijdens zijn carrière nooit een rol vervuld in de felle schijnwerpers van het voetbaltheater. Hij is altijd actief geweest in functies op de achtergrond. In de schaduw van die schijnwerpers als een van de vele kleine radertjes uit het grote voetbalraderwerk. Vandaar ook de hoofdtitel van dit boek “Binnenbal”. Een verwijzing naar zijn rol achter de schermen, achter de buitenbal. Desondanks is zijn verhaal niet minder interessant. Integendeel zelfs, de schrijver geeft een heldere en unieke kijk op de populairste sport op onze aardbol die door zovelen zowel actief als passief bedreven wordt.
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 170mm x 240mm
    Aantal pagina's : 302
    Uitgeverij : Nol Hornix
    ISBN : Niet bekend
    Datum publicatie : 02-2024
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 27,75

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Autobanden
Na de eerste trainingsweek volgen de trainingsdagen en oefenwedstrijden elkaar in snel tempo op. De voorbereiding verloopt voorspoedig en er heerst een positieve sfeer in zowel de spelersgroep als in de staf. Het overgrote deel van het team wordt nog steeds gevormd door de vriendenploeg van vorig seizoen, aangevuld met een aantal spelers van buitenaf.
Het harde werken wordt continu afgewisseld met het maken van veel plezier, waarbij Maurice Graef zich nadrukkelijk als grootste gangmaker etaleert. Wel merk ik op dat een aantal spelers zich begint te irriteren aan het gedrag van Nico van der Meer, die vanuit het tweede elftal van PSV is overgekomen. Nico wil maar al te graag aan de rest van de spelersgroep duidelijk maken dat hij van het `grote PSV´ komt. Met een dergelijke houding vraag je natuurlijk om een gepast antwoord vanuit de spelersgroep.
En dus zie ik, na afloop van een van onze trainingen, vier autowielen op elkaar gestapeld in het kleedlokaal liggen. Het zijn nieuwe velgen van een Volkswagen, waarbij de lucht uit de banden is gelaten. Nadat hij eerst uitbundig begint te lachen over deze grap, krijgt Nico vervolgens in de gaten dat deze set hem toch wel bekend voorkomt. Als hij op de parkeerplaats aankomt, wordt zijn vermoeden bevestigd: zijn gloednieuwe VW Polo staat te pronken op een viertal plastic kratten.

------------

McDonald's
Na elke gewonnen uitwedstrijd tijdens deze competitie blijkt de spelersbus op de terugweg te stoppen bij een van de vele filialen van de alom bekende Amerikaanse hamburgerketen met de grote letter M. Natuurlijk heeft het mij bij de eerste keer wel verbaasd dat we deze keten aandeden. Zeker toen duidelijk werd dat het initiatief voor deze extra stop van onze eigen hoofdtrainer afkwam. Dezelfde Remy, die mij als hoofd jeugdopleiding elk jaar heeft gevraagd om voor de VVV-jeugdgids een uitgebreid artikel te schrijven over gezonde voeding voor voetballers. En hoewel ik normaal niet verlegen ben om mijn mening te geven, hou ik ditmaal wijselijk mijn mond. Ook ik prefereer zo nu en dan een warm Mac menu boven ons lunchpakketje, een krentenbol en twee -inmiddels- droge broodjes met ham en kaas die al de hele dag in een plastic zakje liggen te wachten tot ze worden gegeten. Ik hoop wel telkens dat de spelers na elke uitoverwinning, en dus extra stop bij McDonald's, die grote letter M voor de rest van de week links laten liggen. Maar eerlijk gezegd, heb ik daarover mijn twijfels. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen