€ 27,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Van Keukenprins(es) tot Kookboekauteur

Een kookboek maken? Zo doe je dat!

Ilona de Wit • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Droom jij al jaren over een eigen kookboek, maar heb je geen flauw idee wat er allemaal bij komt kijken? Vraag jij je af waar je in hemelsnaam moet beginnen? Tegenwoordig hoef je niet meer maandenlang met je concept te leuren of te gaan zitten wachten tot je benaderd wordt door een uitgever om jouw kookboek uit te geven.
    Van keukenprins(es) tot kookboekauteur is een praktische handleiding die je stap voor stap laat zien hoe je zelf jouw kookboek uitgeeft.

    Na het lezen van dit boek weet je:
    Wat een kookboek een goed kookboek maakt
    Hoeveel tijd en geld een kookboek maken en uitgeven kost
    Hoe je ervoor zorgt dat jouw kookboek er professioneel uitziet
    Hoe een eigen kookboek jouw expertstatus vergroot
    Hoe je jouw kookboek succesvol kunt promoten en verkopen


    Laat je inspireren door de verhalen en praktische tips uit de praktijk van andere kookboekauteurs en maak nu écht werk van jouw kookboekidee! Waar wacht je nog op?


    Ilona de Wit gaf - zonder enige kennis van zaken - in eigen beheer Het Bourgondische Bitterballenboek uit. Haar boek kreeg landelijke media-aandacht en meer dan 100 5-sterrenrecensies op Bol.com. In 2021 startte zij met de KookboekAcademie om andere foodies en foodprofessionals te helpen met het realiseren van hun kookboek. Als ze niet op reis is, op zoek naar lokale gerechten, vind je haar in de buurt van de BBQ op Curaçao of wandelt ze naar Santiago de Compostella.

    “Ilona was een van de eerste lezers van mijn boek Van passie naar boek, over hoe je een boek schrijft en uitgeeft voor je bedrijf. Nu heeft zij een eigen ‘versie’ geschreven, speciaal voor foodies en kookfanaten die een kookboek willen maken. Als je een boek uitgeeft gaat er een wereld voor je open, en kan het je soms duizelen door alles wat je moet regelen. Ilona heeft dit teruggebracht tot de essentie: in Van Keukenprins(es) tot Kookboekauteur vind je alles wat je moet weten, maar niets te veel. Zodat je inspiratie en overzicht krijgt én houdt. Ilona’s enthousiasme spreekt tussen de regels door, en hoewel ik me richt op zakelijke boeken, begint het nu ook bij mij een beetje te kriebelen om een kookboek te schrijven.”
    Hanneke de Wit - Tangram Studio


    “ Had ik zo’n boek maar gehad toen ik aan mijn reis tot het maken van een kookboek begon. Van keukenprins(es) tot kookboekauteur is zeer uitgebreid en beantwoord alle vragen waar je als selfpubber tegenaan loopt. Informatief en erg nuttig. ”
    Mascha van Berkel - Auteur Kookboek van een eter


    www.kookboekacademie.nl
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 170mm x 240mm
    Aantal pagina's : 144
    Uitgeverij : KookboekAcademie
    ISBN : 9789083360508
    Datum publicatie : 09-2023
  • Inhoudsopgave
    Voorwoord

    Inleiding
    Zelf uitgeven of een uitgever zoeken?
    Uitgever of uitgeefdienst?
    Fysiek kookboek of e-book?
    Overzicht van het zelf-uitgeefproces

    HET SCHRIJVEN VAN JE KOOKBOEK

    1. Waarom je eigen kookboek?
    Wat is jouw ‘why’?
    Heb ik wel genoeg expertise voor een eigen kookboek?
    Wat maakt een kookboek een goed kookboek?

    2. Waar begin je mee?
    Onderwerp
    Vind jouw niche
    Doelgroep
    Achterflaptekst
    Inhoudsopgave
    Titel en ondertitel
    Zo hou je het overzicht

    3. Recepten + overige teksten
    Recepten schrijven
    Recepten testkoken
    Headnotes + overige teksten
    Receptenindex
    Proeflezers en zelfredactie
    Tekstredactie vs. tekstcorrectie
    AI gebruiken bij het schrijven van je kookboek?

    DE PRODUCTIE VAN JE KOOKBOEK

    4. Tijdlijn & kostenplaatje
    Tijd maken voor je kookboek
    Tijdlijn & planning
    Kostenplaatje
    Verdienen aan zelf uitgeven
    Hoeveel boeken ga je verkopen?
    Tips om de kosten voor het maken van je boek te betalen

    5. Foodfotografie
    Zelf doen of uitbesteden?
    De shootdagen
    Fotografie voor print
    Foodstyling, props en backdrops
    Auteursrecht op foto’s

    6. Vormgeving van een kookboek
    Zelf doen, uitbesteden of een tussenvorm?
    Cover
    Binnenwerk
    Branding
    Je kookboek als ePub

    7. Drukwerk keuzes
    Hardcover of softcover?
    Offset of digitaal drukken?
    Welk papiersoort?
    Het vinden van de juiste drukker

    HET UITGEVEN VAN JE KOOKBOEK

    8. Boekmarketing + promotie
    Tijdens het schrijfproces
    Wanneer je je boek lanceert
    Na publicatie (nu begint het pas!)

    9. Zelf uitgeven - de praktische kant
    ISBN
    Distributie van je kookboek
    Uitgeven = ondernemen
    Inschrijven bij de Kamer van Koophandel?
    Auteursrecht (= copyright)
    Wet op de vaste boekenprijs


    Nawoord
    Dankwoord
    Over de auteur
    Leestips
    Trefwoordenregister
  • Reviews (8 uit 1 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

    23-01-2024
    Superhandig en praktisch boek
    Ik was al fan van de podcast en nu als handig naslagwerk in boekvorm. Heel fijn!

       praktisch
       inspirerend

    Geplaatst door
    Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 27,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen