€ 27,00

PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

21 Daagse Uitdaging Natuurlijk Eten

Het stappenplan naar een gezonder leven

Peter Mulder • ebook • pdf

 • Samenvatting
  In dit boek zal ik je laten zien hoe je gezonder kunt worden. Je kunt je gezondheid weer zo optimaal mogelijk maken door een paar dingen in je leven aan te passen. Ik ga je niet vertellen dat het makkelijk is, maar ik wil je wel helpen om het zo makkelijk mogelijk te maken. Zonder mentale oefeningen en een weekschema is het mij niet gelukt om constant op een natuurlijke manier te eten. Het heeft mij jaren gekost om natuurlijk te gaan eten en de mentale oefeningen en een weekschema hebben mij enorm geholpen!

  Het zijn geen moeilijke of hele tijdrovende oefeningen; aan de mentale oefening ben je tien minuten per dag kwijt en aan het maken van het weekschema één uur per week. Door een weekschema bespaar je wel heel veel tijd in de keuken en je weet al wat je gaat eten, dus hoef je je er ook niet meer druk over te maken.

  Ook leg ik je uit welke verhouding eiwitten, vetten en koolhydraten je tijdens elke fase van je dieet het beste kunt eten. In het begin zul je anders moeten eten om je darmen te laten herstellen van de ongezonde levensstijl, die je waarschijnlijk had.

  In dit boek zal je worden verteld wat natuurlijke gezonde voeding is en welke hoeveelheden eiwitten, koolhydraten en vetten wenselijk zijn. Er zijn twee manieren om op een natuurlijke manier gezond te eten; maar de één is beter voor het herstel van je darmen dan de andere. Van de twee manieren, die ik je aanbeveel, is bewezen dat het werkt. Duizenden mensen hebben hiermee al hun voordeel gedaan en ze zijn gezonder geworden.

  Mijn doel met dit boek is je vooral te helpen om constant op een natuurlijke manier te eten. Het heeft mij drie jaar gekost om altijd gezond te eten. Ik heb om constant natuurlijk te kunnen eten een plan van aanpak gemaakt. Zonder dit plan was het mij niet gelukt om dit te bereiken. In het plan vertel ik je stap voor stap wat je moet doen om je eetgewoonte aan te passen. Het is zeker niet makkelijk om je eetgewoonte aan te passen, maar met dit stappenplan wordt het je wel veel gemakkelijker gemaakt.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Peter Mulder
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 04-2018
 • Inhoudsopgave
  - 1. Eet natuurlijke voeding
  Inleiding
  Eet natuurlijke biologisch/dynamische voeding
  Op een gezonde manier natuurlijk eten met een normaal budget

  - 2. Zorg ervoor dat je lichaam in balans is Bonus 1
  A. De pH-waarden in ons lichaam
  B. De gevolgen van een te hoge bloedsuikerspiegel
  C. Stille ontstekingen
  D. Oxidatie en vrije radicalen
  E. Wat is stress en op welke manieren kan stress verminderen?
  F. Goede vetten en de verhouding tussen omega-3 en omega-6
  G. Eet niets waarvoor je een voedselallergie hebt
  H. Eet voldoende vezels en natuurlijke probiotica
  I. Krijg voldoende slaap
  J. Beweeg en sport voldoende

  - 3. Wat belangrijk is voor een optimale gezondheid Bonus 1
  Omega-3
  Magnesium
  Jodium
  Vitamine D
  Probiotica

  - 4. De beste verhouding van eiwit, vet en koolhydraten
  Eiwitten
  Vetten
  Koolhydraten

  - 5.Bereik je doel in 4 stappen Bonus 2
  Bereik je doel in 4 stappen

  - 6. Hoe maak je een week menu?
  1. Waarom moet je voeding uit het seizoen eten?
  2. Organiseer je recepten op je ‘dagelijkse kost uitprobeerlijst’
  3. Jouw favorieten lijstje…
  4. Weet wat er in de diepvries zit
  5. Kies voor de hele week 2 tot 3 ontbijtrecepten
  6. Weekmenu maken
  7. Welke recepten kun je het best op welk tijdstip maken?
  8. Ingrediënten bij elkaar zoeken
  9. Voorbereidingen en routine zijn heel belangrijk
  10. Bewaar je aantekeningen

  - 7. De 6 stappen in de praktijk
  Het is nu een kwestie van doen
  Zie het als een experiment
  Daarna ga je terug kijken
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 27,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Waarom zou je voor natuurlijke voeding kiezen?
Hippocrates zei al: ''Laat voedsel je medicijn zijn en je medicijn jouw voedsel.'' De meeste ziektes zijn tegenwoordig te wijten aan een ongezonde levensstijl, denk dan bijvoorbeeld aan diabetes Type 2. Maar ook een te hoge bloeddruk, kanker en hart- en vaatziekten zijn hiervan voorbeelden.

Dit komt door een ongezonde voedingskeuze. Natuurlijke voeding is dus gezonder voor het lichaam. De natuurlijke voeding kan zelfs nog verbeterd worden zodat je lichaam er nog meer voedingsstoffen kan uithalen. Denk dan bijvoorbeeld aan het weken van bepaalde producten; hierdoor kan jouw lichaam nog meer profiteren van het gezonde voedsel.

Er zijn twee verschillende manieren van eten die ik ga behandelen, de eerste is de Paleo-levensstijl. Het principe van de Paleo-leefstijl is gebaseerd op de levenswijze van de oermens, die zo’n 100.000 jaar geleden leefden. Deze primitieve volkeren waren jagers/verzamelaars en ze aten op een natuurlijke manier.

Op een gezonde manier natuurlijk eten met een normaal budget

Even een snelle uitleg over wat Paleo-levensstijl is. Je eet groenten, vlees, vis, schelp- en schaaldieren, gezonde vetten (kokosolie, olijfolie, koud geperste lijnzaadolie, avocado-olie) en in kleinere hoeveelheden fruit, noten, natuurlijke zoetmakers en zuivel, als je dit goed kunt verteren. Als je wilt afvallen dan eet je bijna geen koolhydraten. De dierlijke voeding komt van natuurlijk gevoede dieren. De groenten en fruit komen van een rijke grond en zijn zo min mogelijk bespoten met bestrijdingsmiddelen.

Je eet dus geen granen, geraffineerde oliën en vetten, peulvruchten, mais, aardappelen, soja en fabrieksvoeding. Je eet ongeveer 50% vetten, 35% eiwitten en 15% koolhydraten. Ik ben Paleo gaan eten en ik voelde me er goed bij. Alleen mijn portemonnee was er niet blij mee. Veel natuurlijk gevoed vlees eten, is niet goedkoop.

Er zijn een paar soorten vis, die goed en betaalbaar zijn maar over het algemeen is vis ook niet heel goedkoop. Ook het idee dat je dagelijks dieren eet, voelde niet goed. Daarom ben ik op zoek gegaan naar diëten, waarbij dit niet hoefde. Dus ging ik op zoek naar een gezond dieet, dat eventueel te combineren was met Paleo, zodat je minder vlees en vis hoefde te eten. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen