€ 14,95

PRINT boek

  € 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


  • Alles over emigreren (boek)

  • Alles over scheiden (PDF)

Alles over emigreren

Informatie en tips voor jouw succesvolle emigratie

Erik Beckers • ebook • pdf

  • Samenvatting
    Heb je het voornemen te gaan emigreren, bijvoorbeeld om te werken of rentenieren in het buitenland? Lees dan in dit boek ‘Alles over emigreren’ tips en aandachtspunten waarmee je geld, tijd en ergernis bespaart. Een praktische gids voor de beste voorbereiding op jouw buitenlands avontuur. Je wordt stap voor stap meegenomen in alles wat van belang kan zijn voor een succesvolle emigratie.

    Lees meer over onze serie boeken ‘Alles over …’ op www.FPVI.nl/boeken.
  • Productinformatie
    Binding : PDF
    Auteur : Erik Beckers
    Bestandstype : PDF
    Distributievorm : Ebook (digitaal)
    Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
    Beveiliging : Geen   Informatie 
    Uitgeverij : Bureau EBW
    ISBN : Geen
    Datum publicatie : 10-2021
  • Inhoudsopgave
    Inhoud
    Alles over emigreren
    3.......Voorwoord
    5.......Leeswijzer
    9.......Het gebruik van iconen

    13.....De voorbereiding op je emigratie
    15.....Jouw emigratiedroom
    25.....Jouw oriëntatiefase
    33.....Gevolgen voor je sociale omgeving
    47.....Het begin van je toetsfase
    54.... Je proefemigratie

    67.....Het verloop van jouw emigratie
    69.....Je planningsfase
    87.... Je laatste maand in Nederland
    103...De emigratie
    113...De jaren na je emigratie

    131...Zes stappen naar succesvol emigreren
    133...De opzet van je financieel plan
    141.. Regelingen van de overheid – Stap 1
    157.. Inkomen via je werkgever of je bedrijf – Stap 2
    165.. Privé voorzieningen – Stap 3
    175.. Overige bezit – stap 4
    183.. Extra inkomen – stap 5
    193.. Geld besparen – stap 6

    205..Belangrijk na emigratie
    207. De belastingaangifte
    215. Werken in het buitenland
    225. Scheiden in het buitenland
    237. Overlijden in het buitenland
    251..Remigreren

    261..Bijlagen
    263..Bijlage A Checklist emigreren
    269..Bijlage B Woordenlijst

    272..Thuisgevoelfase
  • Reviews (9,5 uit 2 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

    11-11-2021
    Aanrader
    Heb met plezier dit boek gelezen, goeie tips

       Goeie tips

    Geplaatst door uit Arnhem , leeftijd 30-39
    Waardeert het boek met een 10 uit 10


    28-10-2021
    Mooi boek voor als je een emigratievoornemen hebt
    Heb met plezier het hele boek gelezen. Niet dat alles voor ons bruikbaar was, maar gewoon heel boeiend omdat er zoveel interessante dingen in staan. Echt een aanrader voor iedereen met een emigratievoornemen.

       Prettig leesbaar
       Veel en duidelijke informatie
       Niet via onze boekhandel bestelbaar

    Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 50-59
    Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Veel mensen dromen over emigratie. Honderdduizenden zijn zelfs bezig met plannen maken. Breng jouw emigratiedroom een stap dichterbij door te lezen over waar je mee te maken kan krijgen.

Jaarlijks emigreren tienduizenden Nederlanders die hun geboorteland verlaten om in een ander land een nieuw leven op te bouwen. Jij ook? Dan heb je veel zaken te regelen en de emigratie heeft grote financiële, fiscale, juridische en emotionele gevolgen. De meeste emigranten keren na 1 of 2 jaar terug. De kans op een terugkeer wordt kleiner met een goede voorbereiding.

Een goede voorbereiding voorkomt niet alleen een ongeplande terugkeer, maar bespaart ook kosten, vergemakkelijkt het proces en helpt je bij het sneller opbouwen van een nieuwe toekomst. In ‘Alles over emigreren’ staan de gevolgen van een emigratie beschreven voor je omgeving en je financieel plan. Je krijgt honderden praktische tips over hoe je de negatieve gevolgen voor, tijdens en na je emigratie voorkomt en de kans op een gedwongen terugkeer vermindert.

Dit boek bestaat uit 4 delen en 21 hoofdstukken.

Deel 1: Het begin van je emigratieproces
Deel 1 bevat informatie over de voorbereiding op je emigratie. Lees of je wel of niet geschikt bent om te emigreren en hoe je jezelf en je omgeving het beste voorbereidt op je emigratie. Na het lezen van dit deel weet je of en zo ja hoe je de emigratie in gang zet.

Deel 2: Het verloop van jouw emigratie
In het tweede deel lees je over welke voorbereidingen je kan treffen in aanloop naar je emigratie. Het afscheid van Nederland en de eerste maanden van je nieuwe woonplaats krijgen ook aandacht. Dit deel sluit af met informatie en tips over de jaren na je emigratie.

Deel 3: Zes stappen naar succesvol emigreren
Deel 3 bevat tips en uitleg over hoe je een financieel plan opstelt voor als je emigreert. Een financieel plan wordt vaak opgesteld met het oog op een goed pensioen in Nederland, maar in dit boek lees je hoe je met het scenario emigratie meer inzicht krijgt in jouw financiële situatie bij een langdurig verblijf in een ander land. Dit doe je bij voorkeur als je nog in Nederland woont, dan heb je nog de meeste mogelijkheden. Ook als je al in een ander land woont biedt dit deel veel tips om financieel gezonder te worden. Dit aan de hand van een stappenplan met de naam “Zes stappen naar succesvol emigreren”.

Deel 4: Wat als …
Het laatste deel bevat onderwerpen en tips die niet zo goed passen in de drie andere delen, maar wel heel nuttig kunnen zijn. Over de belastingaangifte en ondernemen in het buitenland. Daarna lees je tips en aandachtspunten die van pas komen bij scheiden of overlijden in het buitenland. Afgesloten wordt met een hoofdstuk over terugkeer naar Nederland.
Voor wie dit boek is

Dit boek is voor jou als een of meerdere van de volgende punten gelden:
- Je loopt rond met het idee te emigreren en zoekt objectieve informatie ter ondersteuning bij het maken van juiste keuzes. Bijvoorbeeld over welk land, wanneer en hoe je dat kan regelen.
- Je hebt een concreet plan om te emigreren en je weet ook al waar naar toe, maar je zoekt meer informatie om de emigratie succesvol te laten verlopen.
- Je bent onlangs geëmigreerd en zoekt naar mogelijkheden om je emigratie nog succesvoller te maken dan deze al is. Of je wil nagaan of je iets hebt gemist om dit alsnog te doen.
- Je bent adviseur, financieel planner, accountant, advocaat, mediator, coach of notaris gericht op (r)emigranten. Je weet al heel veel over (r)emigratie, maar je wil je kennis verbreden of meer lezen over waar je klanten mee te maken hebben.
- Je kent iemand aan wie je dit boek cadeau wil doen, bijvoorbeeld een klant, buurman, collega, familielid of vriend. Bekijk dan ook even de mogelijkheid om je eigen voorwoord en tekst op de kaft te schrijven. Zie www.fpvi.nl/personaliseren.

Hoe je dit boek gebruikt
Niet alles is voor jou van belang. De hoofdstukken beginnen met een opsomming van onderwerpen die aan bod komen. Blader gerust door als iets onbelangrijk voor jou is.

Een hoofdstuk eindigt met een korte samenvatting. Kom je een vetgedrukt woord tegen in de tekst? Dan lees je in bijlage B de betekenis, in de woordenlijst. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen