€ 3,95

PRINT boek

  € 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • De slag om Mõrenia (boek)

 • Bundel 1 (boek)

De slag om Mõrenia

scenario levend rollenspel

Apner-Meij • ebook • pdf

 • Samenvatting
  In 2014 is Apner-Meij door Airsoft Heaven ingehuurd om het scenario te schrijven voor een levend rollenspel met airsoft-replica’s. Ons doel: een keihard beeld neerzetten van oorlogsdrama in de moderne tijd, overgoten met een flinke laag mysterie.

  Het boek biedt inzicht in de verhaallijnen en in de wijze waarop wij een levend rollenspel organiseren. Het is o.a. een essay over spelvisie. Wie de dwarsverbanden tussen de rollen bestudeert, krijgt een goed beeld van de onderliggende plotlijnen en de organisatiestructuur.

  Alle 57 rolbeschrijvingen zijn in het boek terug te vinden, alsmede de spelregels, de 7 groepsbeschrijvingen, de 13 plotlijnen, de 50 subplotlijnen en de 159 varianten op de subplots.

  Voor de paar honderd mensen die ooit bij ons gespeeld hebben, is het een kijkje in de keuken van plotschrijven. Daarnaast is het boek een aandenken voor veteranen die in Mõrenia gestreden hebben.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Apner-Meij
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Pumbo
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 11-2014
 • Inhoudsopgave
  Alle 57 rolbeschrijvingen zijn in het boek terug te vinden, alsmede de spelregels, de 7 groepsbeschrijvingen, de 13 plotlijnen, de 50 subplotlijnen en de 159 varianten op de subplots.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 3,95

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Samenvatting van de spelwereld:

Het dorp Travanje in Mõrenia
Het verhaal speelt zich af in het fictieve boerendorp Travanje in het ministaatje Mõrenia, beroemd om zijn abrikozenjam, abrikozenwodka, kitscherige houtsnijwerkjes en vampierlegenden. Twee vreemde mogendheden vallen Mõrenia binnen om er hun niets ontziende oorlog uit te vechten. Dat doen ze over de ruggen van de boerenbevolking.

De vampier van Mõrenia
Al gauw blijken er ongrijpbare, mysterieuze zaken aan de hand te zijn. Niemand kan er precies de vinger op leggen. Staat Travanje onder invloed van ‘De vampier van Mõrenia’? Zijn het hallucinaties als gevolg van een gifgasaanval? Is het een vervloeking? Of is alles één morele test, opgelegd door een hogere entiteit?

Veldslagen en executies
Intussen woedt de oorlog onverminderd door, met veldslagen, executies van deserteurs, mishandelingen van ooggetuigen, rattenstreken van collaborateurs en aanslagen door burgerrebellen.

Hieronder volgt de inleidingen van drie rolbeschrijvingen:

Personage 48 – Svetlana Voronov
Jij bent een straatarme abrikozenplukker uit het dorpje Travanje, in dienst van herenboer Karpov. Dat is een arrogante rijke kwal die boeren afzet die van hem pachten. Toch ben je blij dat je voor meneer Karpov werkt en niet voor één van de andere boeren uit het dorp. Die kunnen door de oorlog hun abrikozenplukkers niet meer betalen.
Als abrikozenplukker stel je je zeer nederig op naar je landheer en zijn vrouw Ksenia. Die laatste is een naar mens waar je een bloedhekel aan hebt, maar waar je altijd beleefd tegen doet omdat je anders je baan verliest. Je baan als abrikozenplukker verliezen betekent namelijk honger lijden. Als abrikozenplukker werk je 10 uur per dag, 6 dagen per week.
Het abrikozenplukseizoen is net begonnen. De andere boeren zullen ongetwijfeld extra plukkers nodig hebben. Die kunnen ze niet betalen…

Personage 08 – Soldaat en oorlogsmisdadiger Manduri
Als echte veteraan heb je het allemaal al gezien. Oorlogsleed doet je niets meer. Iedere keer als je moet kiezen tussen goed en kwaad, dan kies je voor het kwaad. Vijanden hebben als enige taak in het leven dat ze gruwelijk moeten sterven en burgers beschouw je stuk voor stuk als een stel angsthazen, collaborateurs of rebellen. Dat hele dorp Travanje zou wat jou betreft eens flink omgekeerd moeten worden. Dan komen er ongetwijfeld een hoop rotte abrikozen uit rollen. Als die !@#$% burgers niet willen praten, nou dan knal je toch voor hun ogen wat familieleden af? Eens zien hoe snel ze hun ratterige vriendjes opgeven. Aan dat soort spelletjes kun je nog een hoop plezier beleven ook. Niks leukers dan een stel smekende en jankende onderkruipsels. Dat geeft je een gevoel van macht.

Personage 26 – VN-sergeant Montgomery
Jij bent de plaatselijke militaire leider van de VN vredesmacht. Je belangrijkste taak is burgers beschermen en zorgen dat de VN-diplomaat zijn werk kan doen en beschermd wordt tegen schietgrage idioten. De diplomaat is leider over de onderzoeksmissies naar het vermoedelijke gebruik van gifgas en de ontploffing van de nabij gelegen chemische fabriek. Ook spreekt hij namens de VN bij eventuele vredesonderhandelingen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen