€ 7,90

PRINT boek

  € 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Een dagje en een nachtje naar tante Pie (boek)

Een dagje en een nachtje naar tante Pie

H.C. Hillebrand - Hoogerwerf • ebook • pdf

 • Samenvatting

  Rina Hillebrand - Hoogerwerf (1931 - 2006) woonde met haar ouders en 11 jaar jongere broertje in Oosterland toen op 1 februari 1953 de dijken in Zeeland doorbraken. Tijdens de rampnacht was Rina met haar vriend Lieven bij haar ouders in Oosterland, toen zij samen op die zaterdagavond naar de muziek-uitvoering waren geweest van Oosterland Fanfare. Zondagmorgen vroeg werden zij opgeschrikt van het klokkengelui en zij dacht dat er brand was uitgebroken. Zij besloten naar het huis van tante Pie te gaan, waar zij twee angstige nachten op zolder doorbrachten en geen besef hadden van de omvan van de ramp. Hierna kwam de redding van de hulpverleners op gang en werden ze allen geëvacueerd naar verschillende plaatsen. Er volgt een emotioneel weerzien met de familie. Een jaar na de ramp verloofden zij zich en kon de wederopbouw beginnen.

 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : H.C. Hillebrand - Hoogerwerf
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : H.L. Hillebrand
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 11-2012
 • Inhoudsopgave

  Deel 1:  Een dagje en een nachtje naar tante Pie.

  Deel 2:  De evacuatie

 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 7,90

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Het viel wel zo tegen op zolder, want het was snerpend koud en vuur was er niet. De hele zondag steeg het water. De duif die hoog aan de wand in de kamer hing riep steeds maar door, de hele dag. Tot helaas het water zo hoog kwam dat we het beestje niet meer hoorden. Moeder zat bij het zolderraam naar buiten te staren. Het was net of ze niet bewegen kon. Iedere keer zag ze een koe of een paard verdrinken. Ook de biggen die buurman Toon in de kar had geladen omdat hij toen nog hoopte dat het allemaal wel mee zou vallen verdronken allemaal. 't was nu zondagmiddag. Ik voelde met mijn in een gaatje van de zolder. Mijn vinger bleef welliswaar droog, maar het water stond nu toch tegen de balken. In het trapgat dreef een emaille schoteltje, dat zachtjes tegen het zolderluik bonkte."Hoe moet dat nu"?  vroegen wij ons angstig af?

×
SERVICE
Contact
 
Vragen