€ 9,99

PRINT boek

  € 24,99

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • La Única (boek)

La Única

Agnes en Wiebe Glastra • ebook • pdf

 • Samenvatting
  La Única is een unieke DEBUUTROMAN, omdat deze ook KLEURENFOTO's ter illustratie bevat, die sfeerbepalend zijn en je meenemen in het verhaal.
  Op www.VIP4ever.nl is meer te lezen over de schrijvers en de achtergronden van hun boek(en), over het schrijven van boeken, het componeren van (bijbehorende) muziek, en het maken van illustratieve foto's.
  La Única is echt zo'n FEEL GOOD VAKANTIEBOEK (als Paperback op www.boekenbestellen.nl/boek/la-unica maar ook als PDF-Boek op www.boekenbestellen.nl/PDF/la-Unica/47041). Vooral als je van zon-zee-strand houdt, of een rustzoeker bent, of een natuurliefhebber, of juist een duurzame milieu-activist. Het neemt je mee en zet je onbewust aan het denken...
  Uniek, la Única, zijn zowel de hoofdpersoon Jane McBride als ook het eiland waar zij voor strijdt.
  Señorita Juanna, zoals de eilanders haar kennen, probeert het ideaal van haar ouders, de vermaarde Iers-Engelse wetenschappers Finn en Lisa McBride-Chesterfield, te verwezenlijken. Maar daarbij heeft ook Jane heel wat hobbels te overwinnen.
  Haar strijd lijkt verloren als enkele multinationals burgemeester Juan Del Golfo voor zich weten te winnen en het massatoerisme zich nog verder als een olievlek over de Canarische Eilanden dreigt te verspreiden.
  De actualiteit van klimaatveranderingen, een pandemie en natuurrampen zoals diverse vulkaanuitbarstingen zijn enkele voorbeelden van een wereld die roept om hulp.
  Kunnen we samen het tij nog keren, allemaal een beetje minderen? Jane McBride doet een voorzet.

  Lees ook het fragment op https://vip4ever.nl/vip4ever-nl/boek/la-unica/

  Het verhaal is geschreven door Wiebe Glastra op grond van het plot dat door zijn vrouw Agnes is bedacht. Zij zijn voor hun inspiratie naar El Hierro gegaan, het tot dan toe kleinste bewoonde eiland van de Canarische archipel, dat zich voorlopig nog heeft kunnen vrijwaren van het massatoerisme en het ecotoerisme heeft weten te omhelzen.

  De eerste (proef)print van het boek viel middenin de periode dat op La Palma een van de langste vulkaanuitbarstingen ooit in de archipel plaatsvond (2021). Het ontstaan van telkens nieuwe erupties, aswolken en gloeiende lavastromen met een allesvernietigende kracht maakten diepe indruk wanneer je de beelden op tv en YouTube zag en ze bevestigden de impressies die in dit boek voorkomen.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Agnes en Wiebe Glastra
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Wiebe Glastra
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 06-2023
 • Inhoudsopgave
  - Stamboom 7
  La Única 8
  Opa McBride op de praatstoel 16
  Tenerife, paradijs voor hemelse en aardse zaken 23
  Het stof daalt neer 37
  Terug naar Londen 41
  Het leven gaat door 48
  Nieuw perspectief 63
  Een nieuw begin 76
  Onbegrip 89
  Onverwacht 100
  Verkiezingen 110
  Een bijzonder feest 121
  Verrassend en verleidelijk 133
  Het grote geheim 144
  - Nawoord 150
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 9,99

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Jane stond op scherp en juist toen zij naar voren wilde stappen, trad als uit het niets een man naar voren, die ze herkende als…

Ze woonde nog maar net op haar nieuwe stekkie toen ze in de supermercado werd aangesproken door een keurig geklede dame, die de vrouw van de notaris bleek te zijn. En die, zoals ook uit haar bewoordingen bleek, zeer goed ‘geïnformeerd’ was over het wel en wee van vele eilanders. Zij wist te vertellen dat Jane maar beter afstand kon bewaren van haar buurman, een zonderlinge man die geen aansluiting had bij de lokale bevolking. Hij bestelde altijd zijn boodschappen via een briefje en liet ze dan klaarzetten om ze vervolgens stilzwijgend op te halen. Niemand wist of hij überhaupt wel kón praten, die man zonder naam. Meer kon de vrouw van de notaris niet over hem vertellen, want dan zou ze het beroepsgeheim van haar man schenden. Dat moest Jane toch wel begrijpen en respecteren…

Het applaus verstilde. Iedereen keek gespannen en met gemengde gevoelens naar de oude man die nu naar voren schuifelde. De minachting over deze zwijgzame naamloze zonderling leek plotseling om te slaan in koninklijk ontzag en respect. Wat ging hij doen? Zou hij dan toch kunnen praten? De stilte was hoorbaar, de spanning was te snijden. Zelfs burgemeester Del Golfo greep niet in en keek als aan de grond genageld toe naar wat er nu ging gebeuren.

De man pakte de microfoon en schraapte zijn keel: ‘Geachte aanwezigen, beste eilanders. Ik ben een geboren Única, maar u weet alleen dat ik hier ben komen wonen in het huis van uw vroegere huisarts en een van uw voormalige burgemeesters de heer en mevrouw De Laguna. Maar u moet meer over mij weten om te begrijpen wat ik u te zeggen heb. Mijn naam is José Libertad.’ Er ging een huivering door het publiek. Mensen keerden zich naar elkaar toe en mompelden wat. Jane snapte niet wat er aan de hand was en keek enigszins hulpeloos om zich heen. José Libertad? Zijn naam zei haar niets, maar ze herkende hem nu wel. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen