€ 15,00


PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Mantle of the Expert: van verbeeldend onderzoek tot artistiek product in de kunsteducatie

Bob Selderslaghs • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Korte beschrijving
  Dit proefschrift vormt de reflectieve output van het doctoraatsonderzoek in de kunsten "MoE 2.0" dat Bob Selderslaghs voerde aan de UA en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen (2018-2022).

  Lange beschrijving
  Er is weinig onderzoek gedaan naar hoe je een gezonde balans kunt creëren tussen proces en product in kunsteducatie. Nochtans erkennen onderzoekers, kunstenaars, leraren, lerarenopleiders, leerlingen en publiek de noodzaak van dat evenwicht: zonder een kwaliteitsvol proces bereik je onmogelijk een hoogwaardig product. En een product met een laag of bedenkelijk niveau zullen toeschouwers in het beste geval met de mantel der liefde bedekken als ze een emotionele band hebben met de kunstenaar(s) of als ze weten dat er wel een waardevol (sociaal) proces aan het product voorafging. Het doctoraatsonderzoek "MoE 2.0" exploreert hoe de dramatische onderzoeksbenadering van leren en onderwijzen Mantle of the Expert, een vorm van procesdrama, verrijkt kan worden tot een methodiek in kunsteducatie om non-scripted theaterperformances te creëren met jonge doelgroepen en aldus een evenwicht kan creëren tussen het artistieke proces en product.

  Dit proefschrift bevat een bundeling van gecontextualiseerde manuscripten en vormt samen met de kunstinstallatie "PLAY NO PLAY", de fototentoonstelling "The Experts in the Picture" en vier dramaperformances die plaatsvonden tussen 2019 en 2022 (“De Experten” I, II, III en IV) de reflectieve en artistieke output van het doctoraatsonderzoek in de kunsten dat Bob Selderslaghs voerde aan de Universiteit Antwerpen en het Koninklijk Conservatorium van de AP Hogeschool Antwerpen.

  Bob Selderslaghs
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Bob Selderslaghs
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Bob Selderslaghs
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 03-2022
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 15,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen