Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 32,99


PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Nederlandstalige terminologie in de praktijk

Els Ruijsendaal • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Terminologie is van iedereen en is overal te vinden. Iedereen gebruikt termen, bewust of onbewust, in de specialistische taal van een vakgebied of in de algemene taal van alledag. Termen kunnen gewone woorden zijn, maar ook moeilijke vreemde woorden. Termen kunnen voor verwarring en misverstanden zorgen als niet iedereen dezelfde terminologie hanteert of als de gebruikte terminologie voor verschil in uitleg vatbaar is. Daarom is terminologie belangrijk.

  In dit boek biedt NL-Term, de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Nederlandstalige Terminologie, een inkijk in het terminologiegebruik in Nederland en in Vlaanderen. De zeventien auteurs beschrijven de praktijk in zeer uiteenlopende vakgebieden en maatschappelijke contexten. Het varieert van overheidscommunicatie tot cultureel erfgoed en geneeskunde en van rechtspraak tot meubel- en interieurkunst.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Els Ruijsendaal
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Adobe DRM   Informatie 
  Uitgeverij : AUP Wetenschappelijk
  ISBN : 9789048555680
  Datum publicatie : 08-2021
 • Inhoudsopgave
  Marcel Thelen en Joost Buysschaert, Woord vooraf Marcel Thelen, Inleiding Cornelia Wermuth, Terminologie en algemene taal Willy Martin, Het Nederlands als vaktaal Willy Martin, Waar moet dat naartoe? Toekomstperspectieven voor de terminologie in Nederland en Vlaanderen Sue Muhr-Walker, Lover boys. Engelse terminologie in de sociale hulpverlening Jan Bosmans, Een radiologisch lexicon voor Nederland en Vlaanderen: zin of onzin? Joop Vanderheiden, Woordenlijsten bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Eline Zenner, Engelse invloed in externe bedrijfscommunicatie. Domeinverlies of lexicaal verlies? Sue Muhr-Walker, Engelse beroepsaanduidingen in het Nederlands Jeroen van Gent, Het Nederlands in de wetenschap Dave van Gompel, Van architraaf tot zwik: de verloren vaktaal van de Nederlandse meubel- en interieurkunst Alex Brenninkmeijer, Geloofwaardig communiceren Katalin Balogh, De gerechtstolk Wouter Pas en Jeroen van Nieuwenhove, Belgische Nederlandstalige overheidsterminologie in regelgeving Ingrid van Gent, Interlinguale variatie in EU-context Isabelle Bambust, Hoe versluierend blijft versluierd medisch taalgebruik in de (Nederlandse) rechtspraak? Benny Van Bruwaene, 'Big data' in de geneeskunde en de relevantie ervan voor medische terminologie Index
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 32,99


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen