Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 9,95

PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Enchanté... (ePUB)

 • En nu naar Spanje (ePUB)

VERGEET DIËTEN

In negen maanden simpel terug naar een gezonde levensstijl

Jan G.M. van der Burg • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Maak je niet dik.
  Vergeet diëten. Kilo's verdwijnen alleen blijvend met een andere levensstijl. Verander probleemloos je foute gewoontes. Gebaseerd op de huidige kennis dat je eenvoudig schadelijk gedrag kunt veranderen als je het tenminste 21 dagen consequent volhoudt.
  Er zijn meer voorbeelden van fout gedrag die de oorzaak zijn van moderne volksziektes als diabetes, obesitas en burn-out. Ik heb er 9 voor je uitgekozen die makkelijk te veranderen zijn en een enorme invloed hebben. Niet alleen op je vetverbranding en spijsvertering, maar op je totale fysieke gesteldheid. En op dat van je kinderen.
  Begin er aan en geniet van het succes als je ziet dat het lukt. Het feit dat je zelf bewijst dat het kan zal je stimuleren om ook andere gewoontes die je in de weg zitten resoluut aan te pakken. Goed voor je zelfvertrouwen natuurlijk, maar zeker ook voor je gezondheid. Het begin van een van een blijvende metamorfose.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Jan G.M. van der Burg
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : PPS
  ISBN : 9789086550005
  Datum publicatie : 03-2019
 • Inhoudsopgave
  Verandering 7
  Inleiding 11

  Voldoende water 15
  Goed kauwen 19
  Slaap je fit 23
  Slim bewegen 27
  Blijf lachen 33
  Happy snacken 37
  Koude douche 43
  Zoek de zon op 47
  Maak tijd 53

  Nawoord 57
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 9,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Dit boek is het resultaat van de zoektocht naar gezond leven. Net als iedereen probeer je voor jezelf te bedenken wat jou gelukkig maakt. Je gezondheid speelt daarbij pas een rol als er iets mis gaat. Je krijgt een ongeluk, je wordt te dik, je krijgt uitslag of een ernstige ziekte of wat er ook maar kan gebeuren waardoor je beseft dat jouw gezondheid jouw geluk in de weg zit.
Een beetje overgewicht dwong mij steeds weer nieuwe diëten te proberen. Twintig jaar lang heb ik mij daardoor verdiept in kennis over diëten maar en passant ook over nieuwe ontwikkelingen en inzichten met betrekking tot gezondheid en geluk. Steeds opnieuw blijken conclusies van allerlei onderzoeken te wijzen naar ongezonde gewoontes als belangrijkste oorzaak van stress, de wortel van veel nieuwe welvaart ziektes.
Als je de geschiedenis bekijkt, zie je gewoontes van mensen steeds sneller veranderen. In de hele evolutie voltrokken veranderingen in omstandigheden en daardoor gewoontes zich oorspronkelijk over duizenden jaren. Invoering van gereedschap, schrift, boekdrukkunst, industriële revolutie, allemaal ontwikkelingen die geleid hebben tot maatschappelijke veranderingen. Veranderingen waaraan mensen zich steeds hebben moeten aanpassen. Maar bijna altijd ging dat in de loop van vele generaties. Al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw gaan die gewoontebepalende maatschappelijke veranderingen echter veel sneller. Zo snel, dat mensen van één generatie geconfronteerd worden met de noodzaak om steeds weer in te spelen op die razendsnelle ontwikkelingen en veranderde opvattingen. Met aangepast gedrag en verandering van gewoontes. Voorbeelden: de rol van de vrouw, de invloed van religie, de introductie van papiergeld, robotisering, internet, wereldwijde handel, de digitale revolutie . . .
Het is vooral de snelheid van die veranderingen die mensen parten speelt. Het bijhouden van die veranderingen en het steeds weer aanpassen daaraan van je gedrag (= gewoontes) blijkt in bijna alle gevallen de oorzaak van STRESS.
De aanleiding
Als verkeerde gewoontes stress veroorzaken en stress de grootste blokkade is voor een gezond leven zou het toch prachtig zijn als je snel en eenvoudig die verkeerde gewoontes kon afleren en ombuigen. De ontdekking van het feit dat dat kan vormt voor mij de aanleiding om dit boek te publiceren. En het feit dat het daarbij niet gaat om ingrijpende veranderingen, maar bijna altijd om simpele zaken waar vooral meer aandacht voor nodig is. En een beetje meer tijd.
Begin aan dit boek in de overtuiging dat je kleine dingen BLIJVEND gaat veranderen. Het kost je niets anders dan een beetje tijd en vooral prioriteit (bewust kiezen!). ×
SERVICE
Contact
 
Vragen