Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 6,50


PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Zo vader, zo zoon

E. Plug • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Oratie UvA Economie van donderdag 12 juni 2008, 14:30 uur

  Veel onderzoekers vinden dat het opleidingsniveau van ouders, en met name van moeders, bepalend is voor het schoolsucces van kinderen. Maar gaat het hierbij om een correlatie of om een aangetoond causaal verband? Is het opleidingssucces van vaders en moeders daadwerkelijk verantwoordelijk voor het opleidingssucces van kinderen? Of zijn het de genen? Als slimme ouders slimme kinderen krijgen die het beter doen op school vanwege slimme genen, kan het zo zijn dat de hoogte van de ouderlijke opleiding geen enkel onafhankelijk effect heeft op de schoolprestaties van kinderen? Erik Plug geeft in zijn oratie een antwoord op deze vragen. Genen zijn voor meer dan de helft verantwoordelijk voor de gevonden opleidingsrelatie tussen ouder en kind. Dit betekent automatisch dat omgevingsfactoren voor minder dan de helft verantwoordelijk zijn. Ouders zijn dus wel degelijk in staat om een gezinsomgeving te creƫren waardoor kinderen het beter gaan doen op school. De invloed van de ouderlijke opleiding op deze gezinsomgeving blijkt echter vrij gering.

  Dhr. prof. dr. E.J.S. Plug is hoogleraar Intergenerational and Family Economics aan de Universiteit van Amsterdam
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : E. Plug
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : AUP Wetenschappelijk
  ISBN : 9789048507979
  Datum publicatie : 11-2008
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 6,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen