€ 42,95

ePUB ebook

  € 6,00

PDF ebook

  € 5,00

De filosofie van Robert Pirsig en de kunst van het gewoon doorgaan

A. Z. Sowhn • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit is een ongewoon boek; misschien bizar zelfs; maar het is apert van waarde en het is opgedragen aan degenen voor wie het leven bitter beroerd is, en aan de snakkenden naar het levenseinde (de auteur kent het snakken uit eigen ervaring). In ieder geval is 't hout snijdend voor iedereen die geneigd is tot meer willen dan geld verdienen en leuk leven.
  In eerste instantie gaat het helaas over verschrikkingen te vreselijk om te beschrijven. Maar ze worden toch beschreven; de zogenoemde "strijd tussen goed en kwaad" is een hoofdthema. Wetenschappelijk vorsen en redeneren is eveneens een hoofdthema; zowel de relativiteitstheorie als de kwantummechanica worden uitgelegd in voor leken begrijpelijke termen. En wat is de mens toch voor verschijnsel: een onbeschrijflijk wezen zijnde dat zich bevindt in een merkwaardig krachtenveld van begrip/onbegrip, goed/kwaad, plezier/pijn, leven/dood?.. men kan wel in een spiegel kijken maar wie of wat ziet men dan? Enfin, je kunt na veel gezwoeg inzien dat de zoektocht naar Kwaliteit weldegelijk centraal staat als de zon in het zonnestelsel ------ daarenboven doet het boek pogingen tot verdergaand begrip verschaffen, en het toont aan dat er een bijzonder perspectief is dat tot grote vreugde aanleiding geeft. Want gebaseerd op kennis van basieke natuurwetten, alsmede logisch redeneren en zekere belevenissen (waar gebeurd) komt het tenslotte tot een onvermijdelijke conclusie. De conclusie is dat er Meer is; een Mooi Meer. Oordeelt u zelf!!
  Misschien is dit boek een bizar boek (een boek van begeerte en wijsbegeerte?) maar het is keihard gericht op Waarheidsvinding en het biedt ondanks alles een stralend perspectief; dit is het, dat alles anders maakt.
  Net als bij Beethoven gaat het van duisternis naar licht.
  PS. Leuke en plezierige dingen doen is heel belangrijk; weg met het calvinisme!
 • Productinformatie
  Fragment : Download Fragment
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 452
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789492475718
  Datum publicatie : 09-2016
 • Inhoudsopgave
  Er zijn 42 hoofdstukken - nummer -0- t/m nummer -41- .
  Er zijn 2 appendices.
  Er is 1 index.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 42,952-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen