Niet leverbaar

×

€ 34,90


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Wiskunde voor economen: concepten en technieken uit de wiskundige analyse

Paulien Vandereyt • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Zonder een minimale basiskennis van wiskundige concepten en technieken blijft economie een ontoegankelijke discipline. In dit boek worden op een heldere en didactische wijze de basisconcepten en -technieken uit de wiskundige analyse behandeld die essentieel zijn in een academische opleiding in de economie. De nadruk ligt hierbij op het begrijpen en kunnen toepassen van theoretische concepten zoals continuïteit en limieten van functies, afgeleiden van functies van één en meerdere veranderlijken en integralen. In elk hoofdstuk worden de aangebrachte concepten geïllustreerd met (bedrijfs)economische toepassingen zoals bijvoorbeeld optimaliseringsproblemen.

  Zonder een minimale basiskennis van wiskundige concepten en technieken blijft economie een ontoegankelijke discipline. In dit boek worden op een heldere en didactische wijze de basisconcepten en -technieken uit de wiskundige analyse behandeld die essentieel zijn in een academische opleiding in de economie. De nadruk ligt hierbij op het begrijpen en kunnen toepassen van theoretische concepten zoals continuïteit en limieten van functies, afgeleiden van functies van één en meerdere veranderlijken en integralen. In elk hoofdstuk worden de aangebrachte concepten geïllustreerd met (bedrijfs)economische toepassingen zoals bijvoorbeeld optimaliseringsproblemen. Wiskunde voor economen: concepten en technieken uit de lineaire algebra en Wiskunde voor economen: concepten en technieken uit de wiskundige analyse vormen samen een onmisbaar referentiewerk voor studenten in een economische opleiding.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 171mm x 231mm
  Aantal pagina's : 256
  Uitgeverij : Universitaire Pers Leuven
  ISBN : 9789462702080
  Datum publicatie : 01-2020
 • Inhoudsopgave
  Module 11: Belangrijke functies 1. Exponentiële en logaritmische functies 2. Goniometrische functies 3. Opdrachten Module 12: Continuïteit en limieten van functies 1. Continuïteit 2. Limieten van functies 3. Opdrachten Module 13: Afgeleiden voor functies van één veranderlijke 1. Begrip, definitie en betekenis van afgeleide 2. Eigenschappen en rekenregels 3. Middelwaardestellingen van Rolle en Lagrange 4. De regel van l’Hópital 5. Tweede en hogere orde afgeleiden 6. Economische toepassingen 7. Opdrachten Module 14: Afgeleiden voor functies vanmeerdere veranderlijken 1. Partiële afgeleiden 2. Eersteordebenadering 3. Kettingregel 4. Richtingsafgeleiden en gradiënt 5. Partiële afgeleiden van hogere orde 6. Opdrachten Module 15: Optimalisatie 1. Inleiding: probleemstelling en terminologie 2. Extrema voor functies van één veranderlijke 3. Vrije extrema voor functies van twee veranderlijken 4. Gebonden extrema voor functies van twee veranderlijken 5. Opdrachten Module 16: Integralen 1. Het integraalbegrip 2. Eigenschappen van integralen 3. Berekenen van primitieven 4. Toepassingen 5. Opdrachten Index
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 34,90

niet beschikbaar

niet beschikbaarNiet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen