€ 4,95

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

2 Heren Op Stap

Een voetreis door een eeuw geleden

Douwe Geeron • ebook • epub

 • Samenvatting
  Wat moet je met een nagenoeg blanco stuk papier waarop een wat hoekige groene lijn de koers weergeeft? Een koers die je te voet moet volgen. In ‘2 Heren Op Stap’ krijgt u het antwoord. De Ierse ‘Kerry Way’ is het kader waarbinnen een wandeltocht vooral een zoektocht wordt. De kaart is het recept waardoor de heren keer op keer verzeild raken in onverwachte situaties. Dit, en de opmerkelijke kijk van de auteur op zijn omgeving en de niet-alledaagse omgang van de beide heren onderling, vormen een anekdotische melange, die op beeldende wijze in het verhaal is uitgesponnen. Net zo beeldend beschreven is ondertussen het fraaie landschap, dat door Douwe Geeron met passie wordt beleefd. Ook de Ieren ontkomen niet aan een beschouwing door de kleurrijke bril van de auteur. Het lijkt een voetreis door een eeuw geleden.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Douwe Geeron
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Douwe Geeron
  ISBN : 9789464063387
  Datum publicatie : 11-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 4,95

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Voor we gingen zitten om de maaltijd te gebruiken zei het Heksenvrouwtje dat ze voor ons de kachel in het vertrek had ontstoken. We bedankten haar omstandig, wij konden wel wat warmte gebruiken. Het zou snel warm worden, zei ze nog. Toen het na enige tijd eerder kouder dan warmer leek te zijn geworden wierpen we een blik op de kachel. Veel technisch inzicht was er niet voor nodig om te zien dat we gefopt werden. Alleen het lichtje in de kachel brandt. Een licht dat ertoe dient om samen met een langzaam roterende, met vlammen beschilderde cilinder te suggereren dat de kachel brandt als hij uit is. Brrrr…koud!
Halverwege komt Heksenvrouwtje nog even informeren of alles naar wens is.
Zij begint een verhaal. Na een minuut of wat horen we vanuit de gang wat brommend gemopper van de boer.
Alsof ze plotseling ontdekt in haar blote kont te staan loopt zij midden in haar verhaal al pratend en buigend als een Tibetaanse monnik achterwaarts het vertrek uit. De deur is dicht als moe midden in een zin is.
O yeh.
Verbijsterd kijken Wil en ik elkaar aan en ploffen uit in lachen; Katrijn is achter de poppenkast gevallen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen