Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 7,50

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 7,50

Meer van deze auteur


 • Dagboek van een pelgrim (PDF)

 • Losgelopen woorden (ePUB)

Dagboek van een pelgrim

verslag van een voetreis naar het graf van jacobus van compostela

Hans Burgman • ebook • epub

 • Samenvatting
  Dit is het reisverslag van de eerste Nederlandse pelgrim die in de moderne tijd vanuit Nederland naar Santiago de Compostela is gelopen. In de zomer van 1969. Het laat zien hoe de pelgrim zich eenzaam aan een onbekend avontuur waagt, hoe hij al lopende leert, hoe gastvrij mensen kunnen zijn, of niet. De auteur is een missionaris van Mill Hill, priester, tevens filosoof, en schrijver. Later heeft Hans Burgman (1928) nog vele voettochten gemaakt, met name zijn grootste van 1996, weer naar Compostela, nu 6 000 kilometer vanwege grote omwegen; en riskanter vanwege een kunstheup. Het verslag van deze laatste tocht is ook bij Pumbo.nl. te krijgen onder de naam Losgelopen Woorden.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Hans Burgman
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Pumbo
  ISBN : 9789082058031
  Datum publicatie : 06-2013
 • Inhoudsopgave
  In dit boek wordt nauwkeurig verslag uitgebracht van de ervaringen gedurende de maanden juli en augustus van een van de eerste voettochten van Nederlandse pelgrims.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 7,50

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 7,50

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

'14 juli: Villefranche l’Archevêque - Appoigny
Nationale feestdag. Dag van de eerste zonde: de pastoor van Villeneuve l’ Archevêque heeft mij tien kilometer weggereden. Laat iedereen beseffen dat Hilaire Belloc op zijn voetreis naar Rome twee keer gezondigd heeft. En dat een pelgrim in wezen een zondaar is; anders bleef hij wel thuis. Het volgende heeft zich voorgedaan. De pastoor belde gisteravond naar mijn volgende halte, waar een groep priesters van de Mission de France een uitgedokterd apostolaat bedrijven. Het gesprek verliep niet vlot, en na afloop keerde Abbé Total zich tot mij. “Zie,” sprak hij, “deze mensen munten uit door heiligheid en ijver. Morgen, op de nationale feestdag werkt er niemand in het hele land, behalve deze toegewijde lieden. Zij kennen ook niemand die je zolang zou kunnen ontvangen; je zou in de kerk kunnen gaan zitten. Ze raden je aan 10 km. verder te lopen naar Appoigny waar een Nederlander pastoor is.” “Maar,” wierp ik tegen, “dan moet ik morgen een kleine 50 km. Lopen; ik kan pas tegen 7 uur vertrekken, en kom dan pas 's avonds om 7 uur bij die pastoor aan.” “Nee,” zei de pastoor, “het gaat aldus: ik breng jou morgen 10 km[…]'

Uittreksel van: Burgman, Hans. 'Dagboek van een pelgrim.' iBooks.
Er zijn mogelijk auteursrechten op dit materiaal van toepassing. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen