€ 12,95

PRINT boek

  € 19,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • De forel (boek)

 • Bliksemzinking (ePUB)

De noodlanding

Jaap Houdijk • ebook • epub

 • Samenvatting
  Met mijn pech, bedenk ik, bestaat er daadwerkelijk een leven na de dood en begint straks alles weer opnieuw. Met deze overpeinzing van Daan Kelderman, componist en muziekleraar, opent de roman De noodlanding, een verhaal over afkomst en betekenis, heldendom en vergetelheid, zelfvertrouwen en tumtummetjes.

  Kelderman verneemt op een dag dat zijn vader niet lang meer te leven heeft. Om te voorkomen dat met zijn dood talloze vragen over vaders verleden voorgoed onbeantwoord blijven – en daarmee mogelijk ook vragen over Daans eigen persoonlijkheid – gaat hij op zoek naar antwoorden.

  Maar de navorsing levert steeds weer nieuwe raadsels op. In het hoofd van de zieke herleven warrige oorlogsherinneringen en anekdotes. In het hoofd van de zoon wisselen onbegrip en ongeloof elkaar af. Beide mannen lijken elkaars tegenpolen te zijn. Ze wentelen zich in hun controverses die misschien wel vooral gedijen omdat ze zoveel op elkaar lijken.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Jaap Houdijk
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Fugato
  ISBN : 9789464060263
  Datum publicatie : 01-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,5 uit 5 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  15-04-2020
  een aanrader
  aangrijpend


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  15-04-2020
  Ontroerend, hilarisch en schrijnend
  Wat een mooi boek en wat een geweldig gegeven: het tergend langzame sterven van de vader zorgt voor irritatie, herkenning, lachsalvo's en ontroering bij mij. Goed geschreven. Echt een aanrader!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  15-04-2020
  prachtig meeslepend
  Mooi geschreven boek, prettige schrijfstijl met originele invalshoeken. Het beschrijven van het sterfproces van beide ouders is heftig en intiem. Makkelijk leesbaar en boeiend tot het einde.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  15-04-2020
  Tragikomische doorlezer
  Houdijk beschrijft een triest gebeuren op een mooi persoonlijke, maar vaak ook zeer komische manier. Je wilt het boek niet meer wegleggen tot je de afloop weet. Aanrader!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  15-04-2020
  Mooi boek van een tijdgenoot
  Mooi boek van een generatiegenoot; daardoor veel herkenbare scènes. Door humor te gebruiken worden pijnlijke situaties vaak nog pijnlijker en daardoor ook aangrijpend. Zit veel emotie in. Prachtig taalgebruik. Leest prettig door!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 12,95

PRINT boek

  € 19,95

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Daar ligt hij. Een kwetsbare beer, want hij is nog altijd groot, meer dan honderd kilo en bijna twee meter lang. Hij heeft geen flauw benul van mijn aanwezigheid. Hij slaapt en weet in zijn slaap niet eens dat hij gaat sterven. Misschien droomt hij van rijkdom, of van de naakte Penthouse Pets in zijn nachtkastje boven, of van een carrière als ijshockeyer. Ik heb hem nooit zien schaatsen, maar hij heeft altijd beweerd het goed te kunnen. Als hij wakker wordt zal ik hem moeten herinneren aan zijn naderende dood, al was het maar om mijn nachtelijke aanwezigheid te verklaren. Ik hoop dat hij blijft slapen en niet nu doodgaat, want er bestaat altijd de kans dat de boodschapper die de familie de slechte tijding brengt de schuld krijgt. Dan had je hem rechtop moeten zetten! Dan had je hem in een stabiele zijligging moeten leggen! Dan had je zijn hart moeten masseren! Dan had je zus of zo!
Ik waak, maar mijn waakzaamheid zal hem niet redden. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen