Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 5,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Beren op de weg (boek)

 • Japanners komen nooit te laat (boek)

Duizend graden in de schaduw

Gijs van Middelkoop • ebook • epub

 • Samenvatting
  Als je denkt dat je Australië kent, als je denkt dat je in dat land op vakantie wilt, lees dit boek dan eens. Gijs van Middelkoop geeft een beter beeld van dit fascinerende land dan een reisorganisatie ooit kan geven. Bovendien is Gijs een begenadigd auteur, en dat zie je in dit boek vooral terug in de dialogen met de lokale bevolking. Je ziet ze voor je geestesoog staan, je hoort ze gewoon praten. Lees dit boek, daar krijg je geen spijt van. Ook een erg boeiend boek als je wel van reisverhalen houdt, maar niet naar Australië wilt trouwens.

  In Australië schijnt meestal de zon, en de mensen zijn er heerlijk laid-back. Dat klinkt als een ideale fietsbestemming. Daarom nemen Gijs van Middelkoop en zijn vriendin Aimée een logisch besluit: ze gaan coast-to-coast door Australië fietsen. Vijfduizend kilometer, van Perth naar Sydney. De Australiërs ontvangen hen met open armen en geven ongevraagd advies. Bruce de rundvee-inseminator legt hen uit hoe slangen en kamelen je reisplannen kunnen verstoren. In Coober Pedy ontmoeten ze Alan en Christy, een Australisch stel, dat hen waarschuwt dat het op verlaten boerderijen flink kan spoken. Met Marilyn Monroe praten ze over ouderwets snoepgoed, dat zo lekker kan zijn, dat het je bijna overweldigt. En mountainbiker Jack verleidt Aimée en Gijs tot een wel heel avontuurlijk uitstapje. Fietsen in Australië betekent reizen door hete, droge woestijngebieden. De outback is hard, bloedheet en mensonvriendelijk. Maar ook avontuurlijk en ruig. Je moet je staande zien te houden tussen allerlei gevaarlijke en minder gevaarlijke dieren: kangoeroes, dingo's, gifslangen, roodrugspinnen en koala's. Gelukkig zijn er altijd de Australiërs om uit te leggen hoe je in al dit natuurgeweld overeind kan blijven. Ze leggen je zelfs uit, dat dertig graden Celsius als koel kan worden ervaren. Als je dat maar wilt. Nee, een makkelijke reis wordt het alles bij elkaar niet. Maar gelukkig hebben Gijs en Aimée altijd nog elkaar... Duizend graden in de schaduw is een levendig, humoristisch en onderhoudend reisverhaal over hedendaags Australië. Een heerlijk boek om te lezen bij een glas koud bier.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Gijs van Middelkoop
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Elmar B.V., Uitgeverij
  ISBN : 9789038927428
  Datum publicatie : 04-2020
 • Inhoudsopgave
  Inhoud Australië 9 Een goed gesprek... 13 Topless girls and false advertising 19 Aan de dood ontsnapt 27 Naar de goudzoekers van Kalgoorlie 37 Diner dansant op de Nullarbor 49 Hotel Balladonia 57 De langste dag 63 Tegenslag op weg naar Zuid-Australië 77 Grote dromen 89 Via de hel richting het einde van de Nullarbor 101 Penong en de eindeloze weg naar het Red Centre 111 Uluru 125 Een gewaarschuwd mens… 135 Bijna het vertrouwen verloren 141 De verlaten boerderij 153 Big Things 163 Een bloederige aanval 173 Het is later dan je denkt 181 Duizend graden in de schaduw 189 Raderstoomboten en een overstroming 205 Als een kanonskogel naar beneden 219 Canberra 231 Dat moet een loodzware tocht geweest zijn 241 Sydney 249
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 5,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen