Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 8,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Een goede moeder sterft

Alice Cottaar • ebook • epub

 • Samenvatting
  De moeder in dit verhaal, Hennie, maakt zich afhankelijk van het oordeel van anderen en probeert zich daarin te passen. Ze zoekt een anker, eerst in haar eigen moeder en als die sterft in haar echtgenoot die ze niet kan bereiken. Uiteindelijk vindt ze haar basis in een ander die de controle van haar overneemt. Daardoor verliest ze haar kinderen en belandt ze in een afhankelijke positie. Van mislukte moeder wordt ze dochter. Eva probeert te voldoen aan de verwachtingen van haar moeders die ze projecteert op de wereld. Als haar pogingen mislukken wil ze verdwijnen (anorexia). Uiteindelijk klampt ze zich vast aan haar moederschap. Van mislukte dochter wordt ze moeder. De moeder in dit boek sterft op het moment dat de relatie met haar dochter goed had kunnen komen. Maar: een moeder moet elk moment sterven, in de zin dat ze haar eigen identiteit opgeeft, zonder dat ze werkelijk verdwijnt. De problematiek - vechtscheiding, mislukte moeder-dochter relatie, controledrang - is voor velen herkenbaar. De impliciet in het verhaal verwerkte oplossing is die van Eva, die als moeder leert hoe ze haar weten op een liefdevolle manier moet loslaten.

  Een goede moeder sterft, maar mag niet dood. Elke moeder of vader - in welke vorm dan ook - moet een eigen weg vinden uit het dilemma van loslaten en vasthouden. Het ouderschap, in de ruimste zin van het woord, is een evenwichtsoefening tussen aan- en afwezigheid waarin de hoofdpersonen herhaaldelijk vastlopen, met pijnlijke valpartijen tot gevolg. Dit is een verhaal van een moeder die haar dochter vraagt om begrip voor het falen van haar moederschap. Langzaamaan vormt zich naast haar verhaal het tegendraadse verhaal van de dochter die zonder moeder zelf moeder wordt. Kunnen die verhalen ooit één worden? Kan een moeder ooit goed zijn? Een moeder gaat op zoek naar zichzelf en vindt niets. De dochter gaat op zoek naar haar moeder en vindt zichzelf.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Alice Cottaar
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Lineke Eerdmans, Uitgeverij
  ISBN : 9789492329240
  Datum publicatie : 10-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 8,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen