€ 7,49

PRINT boek

  € 14,50

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Vandaag begin ik echt

 • Vandaag begin ik echt

Final.def.versie3 Digitaal opruimen voor de creatieve industrie

Karen Visser • ebook • epub

 • Samenvatting
  Juist als je van nature liever uitwaaiert, loslaat, experimenteert en associeert – en dingen als ordenen, bewaren, sorteren en regelen je minder aanspreken, is dit boek iets voor jou. Zou je willen weten hoe je als creatieve professional orde kunt scheppen in je digitale leven? De ‘mentale ruimte’ die je krijgt doordat je digitale bestanden op orde zijn, kan heel veel waard zijn in je creatieve proces.

  Final.def.versie3 leert je hoe je als creatieveling makkelijk digitaal werkt én hoe je dat concreet in de praktijk brengt. Van bestandsbeheer en online (samen)werken in de cloud, tot e-mailmanagement en slimme administratieve hacks voor ondernemers; dit boek is zowel in vorm als inhoud toegespitst op de creatieve industrie. Middels praktijkvoorbeelden en interviews met o.a. fotograaf Boudewijn Bollmann, digitale nomade Mark van der Heijden en videokunstenaar Alexandra Crouwers staat het boek dichtbij de praktijk.

  Karen Visser-Conradi (1972) is werkplektrainer en professional organizer bij New Broom. Ze leert mensen slimmer werken op een manier die bij ze past, in trainingen en workshops over effectiever en efficiënter werken. Ze heeft inmiddels honderden mensen begeleid, waaronder veel professionals uit de creatieve industrie. Haar observaties, tips en handreikingen zijn verwerkt tot dit boek. (www.newbroom.nl)
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Karen Visser
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : BookBase
  ISBN : 9789491992087
  Datum publicatie : 12-2015
 • Inhoudsopgave
  Welkom in dit boek
  1. De bijzondere, creatieve geest
  Interview: Fotograaf Boudewijn Bollmann
  2. Zoekt en gij zult vinden
  Interview: Digitale nomade Mark van der Heijden
  3. Online en digitaal (samen)werken
  Interview: Videokunstenaar Alexandra Crouwers
  4. Baas in eigen mailbox
  Interview: Projectleider 'Archief voor de Toekomst' Bas Veldhuizen
  5. Administratie: De basis op orde
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 7,49

PRINT boek

  € 14,50

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Voor mappen én bestanden geldt, dat ze automatisch worden gealfabetiseerd door je computer. Wil je dat niet? Ga voor nummering, zodat je je eigen volgorde kunt aanhouden. Gebruik liever ‘01’ in plaats van ‘1’ bij nummering, zodat de volgorde altijd goed blijft staan.
Bij documenten kun je er voor kiezen om te beginnen met een datumnotering. Dat is handig wanneer je veel verschillende versies van een document verwacht te maken, maar ook wanneer het belangrijk is om snel te zien wanneer het document is gemaakt.
Gebruik de Amerikaanse notering: jaar-maand-dag (20161012). Doe je het andersom, dan sorteert je computer de documenten niet chronologisch.
Voor grafisch ontwerpers en websitebouwers is het vaak belangrijk om elke versie van een afbeelding te bewaren. Dan is versiebeheer zoals hier genoemd niet voldoende en heb je een professioneel versiebeheerprogramma nodig, een zogenaamd Version Control System (VCS). Dat dwingt je om bij het opslaan te omschrijven wat er anders is aan een versie en zorgt dat je altijd in de recentste werkt. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen