Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 14,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Het raadsel literatuur (PDF)

Het raadsel literatuur

Karina van Dalen-Oskam • ebook • epub

 • Samenvatting
  Wat is literatuur? Is literaire kwaliteit meetbaar? Karina van Dalen-Oskam vroeg duizenden lezers welke romans ze recent hadden gelezen, wat ze ervan vonden, hoe ze oordeelden over de kwaliteit en waar ze hun oordeel op baseerden. Deze oordelen worden vergeleken met de resultaten van een doormeting van 401 moderne Nederlandse en vertaalde romans met behulp van tekstanalysesoftware.

  Door meningen en fragmenten uit romans met elkaar te vergelijken wordt duidelijk wat een boek moet hebben om literair gevonden te worden. Genre heeft een meetbare invloed: boeken gelabeld als Literaire roman hebben grotere kans op hoge scores voor literaire kwaliteit dan Spanning of Romantiek. Gender speelt op verschillende manieren eveneens een rol. Ook het taalgebruik in de romans en het prestige van de auteur zijn van belang. Het gebruik van tekstanalysemethoden uit de computationele literatuurwetenschap leidt op deze manier tot nieuwe inzichten in oordelen én vooroordelen over het raadsel literatuur.

  ‘Een bijzonder interessant boek, omdat het over een onontgonnen terrein gaat waarover iedereen uit het boekenvak zo zijn mening en opvatting heeft. Het biedt een enerverende ontdekkingsreis met verrassende inzichten.’ – Christiaan Weijts, romancier, columnist en recensent

  ‘Dit boek pakt het kernprobleem van het wetenschappelijk onderzoek van literatuur aan, de vraag waarvan Karel van het Reve ooit zei dat de literatuurwetenschap daar geen antwoord op had.’ – Lex Heerma van Voss, directeur Huygens Instituut voor Nederlandse geschiedenis
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Karina van Dalen-Oskam
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Adobe DRM   Informatie 
  Uitgeverij : AUP Wetenschappelijk
  ISBN : 9789048556748
  Datum publicatie : 12-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 14,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen