Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 19,90


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Metafysica (boek)

 • Het uitschot en de geest (boek)

Metafysica

Gert-Jan van der Heiden • ebook • epub

 • Samenvatting
  ‘Er was een tijd dat de metafysica de koningin der wetenschappen werd genoemd.’ Immanuel Kant Als koningin is de metafysica de eerste en de hoogste der wetenschappen. Maar wat staat er eigenlijk op het spel in de aloude metafysische vragen over ‘zijn’, ‘denken’ en ‘waarheid’? En hoe werken de posities die in de loop van de geschiedenis van de metafysica zijn ontwikkeld door in de hedendaagse pogingen de metafysica te transformeren? In gesprek met de klassieke metafysica en de moderne metafysicakritiek laat Gert-Jan van der Heiden zien hoe een hedendaags perspectief op de verhouding van zijn, denken en waarheid eruit zou kunnen zien. In dit hedendaagse perspectief laat de werkelijkheid zich niet langer kennen als een redelijke orde, maar als contingent. Het ‘zijn’ wordt niet gekenmerkt door een eeuwige structuur, maar eerder door ‘anders-kunnen-zijn’. Om de basale ontvankelijkheid van het denken van deze contingente werkelijkheid mee aan te duiden, introduceert Van der Heiden de termen ‘ervaren’ en ‘getuigen’. Dit boek toont de rijkdom en de veelkleurigheid van de geschiedenis van de metafysica en maakt de lezer enthousiast voor de vragen waarvoor een hedendaagse metafysica zich geplaatst ziet. Gert-Jan van der Heiden (1976) is gepromoveerd wiskundige (Rijksuniversiteit Groningen, 2003) en filosoof (Radboud Universiteit, 2008). Sinds 2013 is hij hoogleraar Metafysica aan de Radboud Universiteit. In het Nederlands publiceerde hij eerder Het uitschot en de geest. Paulus onder filosofen (2018) en De stem van de doden. Hermeneutiek als spreken namens de ander (2012).
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Gert-Jan van der Heiden
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Boom
  ISBN : 9789024435166
  Datum publicatie : 01-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,90


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen