€ 9,95


PRINT boek

  € 22,22

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Ondersteboven (CB) (boek)

Ondersteboven (CB)

Seksueel misbruik door de ogen van een kind en haar dader

Marianne Kimmel • ebook • epub

 • Samenvatting
  Het boek Ondersteboven van Marianne Kimmel is een omkeerbaar boek, waarin de dynamiek van seksueel misbruik op een bijzondere manier wordt verteld. In het ene deel vertelt een meisje over haar ervaringen met seksueel misbruik en in het andere deel vertelt haar dader over diezelfde gebeurtenissen. De roman is ontroerend, confronterend, eerlijk, open, soms ‘right in the face’ en geïnspireerd op ware gebeurtenissen.

  DEBUUT
  Marianne Kimmel laat in haar debuut Ondersteboven zien hoe ingewikkeld en verwoestend de kracht van seksueel misbruik is. Zeker in een relatie, waarbij de dader iemand uit de familie is en dus emotioneel dichtbij staat. Zoals bijvoorbeeld een vader, opa of neef.

  Uniek aan deze roman is dat de lezer seksueel misbruik zowel meemaakt door de ogen van een zevenjarig meisje als door de ogen van haar dader. Negen jaar geleden kreeg Marianne het idee, en al die tijd heeft ze nodig gehad om het verhaal te schrijven en vervolmaken.

  Het was een intens en confronterend proces, zoals ze zelf zegt. Het in de huid kruipen van zowel haar eigen innerlijk kind als andere kinderen die seksueel worden misbruik was al een enorme uitdaging. Maar om vervolgens op basis van interviews met pedofielen en alle informatie over haar eigen dader in de huid te kruipen van de man die dat zevenjarige meisje misbruikt, was de grootste uitdaging uit het leven. Het bracht haar naast gevoelens die ze het liefst zo snel mogelijk weer vergeet, ook meer inzicht en begrip voor de strijd die mensen leveren die seksuele gevoelens voor kinderen hebben.

  MOED
  Het lezen van ‘Ondersteboven’ vraagt moed. Moed met de hoofdletter M. Misschien heb je zelf misbruik meegemaakt of ken je iemand die dat heeft. Misschien ben je hulpverlener en probeer je seksueel misbruik nog beter te begrijpen.
  Misschien worstel je zelf met seksuele gevoelens voor kinderen of ken je iemand die dat doet. Of misschien ben je iemand die geen directe connectie met het onderwerp heeft, maar er meer over wil weten.

  Wat je achtergrond ook is, voor het lezen van dit boek is moed nodig. Om in de huid te durven kruipen van een klein meisje en haar dader die je een inkijkje geven in hun traumatische leven. Die uiting van betrokkenheid zal alle slachtoffers van seksueel misbruik raken en ze een hart onder de riem steken. Dus dank je wel, mede namens hen.

  GENUANCEERDE KIJK
  Marianne is ervan overtuigd dat ook een genuanceerdere kijk op daders het omvangrijke probleem van seksueel misbruik ten goede zal komen. Want daders zijn meer dan de monsters die we in hen zien. Het zijn ook belangrijke mensen in de levens van hun slachtoffers, vaak is er naast de pijn ook liefde voor de daders. Mede dat maakt de dynamiek van seksueel misbruik zo complex, en is openheid nodig van beide kanten om het probleem nog beter te kunnen aanpakken. Dus dank namens de slachtoffers, die geholpen zijn met een meer genuanceerde kijk op daders. En dank namens de daders dat ze door jouw ogen wellicht ook iets meer als mens worden gezien.

  ALS JE HET BOEK RESERVEERT, KRIJG JE:
  Het liedje ‘Als ze als kind, dat speciaal voor dit boek is opgenomen door Karin Bloemen en Mandy Sleijpen
  Een bijpassende en unieke boekenlegger

  ‘Het boek van Marianne Kimmel kruipt onder je huid. En laat je als lezer niet meer los. Zelfs niet na de laatste woorden. Het meest uitdagende boek van het jaar.’
  Christine Pannebakker
  Bestsellerauteur
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Marianne Kimmel
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Speak Publishers
  ISBN : 9789083176116
  Datum publicatie : 08-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 9,95


PRINT boek

  € 22,22

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen