€ 19,95


PRINT boek

  € 29,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


  • Transvolutie (boek)

Transvolutie

Herman de Boon, Henk de Groot • ebook • epub

  • Samenvatting
    De auteurs nemen de lezer mee naar verleden, heden en toekomst van de coöperatie Royal FloraHolland, een icoon in de Nederlandse topsector Tuinbouw met vandaag de dag een dominante positie in het wereldwijde bloemenbusinesssysteem. Coöperatieve ondernemingen van producenten, voortgekomen uit startups begin 20e eeuw doorbraken de toenmalige marktordeningsstructuur door het concentreren van aanbod van bloemen en planten op lokale fysieke marktplaatsen. Coöperaties die met elkaar en in samenwerking met de bloemenhandel in de loop van 100 jaar een dominante wereldmarktpositie wisten op te bouwen. Die zich voortdurend wisten aan te passen aan de gevolgen van economische, technologische, geopolitieke en maatschappelijke ontwikkelingen. En die door een reeks van fusies tenslotte begin 21e eeuw op zijn gegaan in Royal FloraHolland. Een coöperatieve organisatie die op weg is naar een internationaal digitaal platform met een logistiek hubnetwerk van nationale en internationale collectie en distributiecentra in een wereldmarkt met een omvang van 125 miljard euro.

    De auteurs beschrijven in woord en beeld uitvoerig de strategische en innovatieve evolutionaire stappen van dit fleurige en boeiende transitieproces dat zij terecht als een transvolutie benoemd hebben.

    Herman de Boon studeerde werktuigbouwkunde (cum laude), bedrijfskundige wiskunde (cum laude), organisatiekunde en volgde managementcursussen bij IMD en Harvard Business School. Na een lange nationale en internationale carrière als bestuurder/commissaris in de tuinbouw en agrofoodsector vervulde hij diverse functies bij brancheverenigingen en publiek-private samenwerkingsverbanden op het gebied van ketenkennis-en innovatieprocessen en transities naar duurzaam ondernemen. Hij ontving de Harvard Berenschot award voor het artikel ‘Strategische veranderingsprocessen in coöperatieve ondernemingen’ en de prijs voor Excellent Ondernemerschap voor directeuren en commissarissen. Hij is Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

    Henk de Groot studeerde elektrotechniek en bedrijfskunde en vervulde diverse leidinggevende en staffuncties bij Bloemenveiling Aalsmeer (VBA). Na zijn pensionering was hij wereldwijd actief binnen het VNO/NCW programma ‘Programma Uitzending Managers’ (PUM) voor de opzet van bloemenveilingen en vers-distributiecentra. Hij ontving het ereburgerschap van gemeente Aalsmeer en het ereteken van verdienste van de gemeente Amsterdam. Hij is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
  • Productinformatie
    Binding : Epub
    Auteur : Herman de Boon, Henk de Groot
    Bestandstype : epub
    Distributievorm : Ebook (digitaal)
    Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
    Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
    Uitgeverij : HDB2002, Renswoude
    ISBN : Geen
    Datum publicatie : 02-2024
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95


PRINT boek

  € 29,95

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen