€ 23,99

PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Valencia in 7 dagen (PDF)

 • Het grote Spaanse routeboek (PDF)

Cabo de Gata - Costa de Almería

Walter Devenijns en Janine Stougie • ebook • pdf

 • Samenvatting
  In deze derde e-reisgids (pdf) brengen Spanjekenners Walter Devenijns en Janine Stougie de lezer naar het Zuid-Spaanse natuurpark Cabo de Gata. Maandenlang wandelden ze door dit semi-woestijngebied op zoek naar de mooiste plekjes. Maar ook cultuurstad Almería met z’n enorme Alcazaba, het grootste Moorse fort van het Iberisch schiereiland, werd aangedaan en voor de spaghettiwestern-liefhebbers bezochten ze uitgebreid Tabernas en Los Albaricoques. 

  DE ONTDEKKING VAN SIERRA DE LOS FILABRES
  Ook toeristenoorden Mojácar, Roquetas de Mar en Aguadulce zijn onder de loep genomen. Mooie ontdekking is het bosrijke berggebied Sierra de los Filabres, het iets lagergelegen broertje van de Sierra Nevada met adelaarsnest Serón, voormalig mijndorp La Menas en observatorium Calar Alto.

  HONDERDEN ILLUSTRATIES, 88 KAARTEN & 15 FILMPJES
  Deze e-reisgids van 572 pagina’s bevat bijna 800 illustraties, 88 kaarten en zelfs 15 films. Het is dus zowel een lees- als een kijkboek. Voor dit e-boek zijn Devenijns en Stougie maanden op pad geweest. De eerste keer in juli 2013, daarna nog in 2017, 2018 en 2019. ‘Het is een fascinerende wereld, waar je je geen seconde hoeft te vervelen’, aldus het journalistenduo.

  GPS-ROUTES (Wikiloc)
  In totaal hebben ze 41 wandeltochten en diverse fietsroutes beschreven. Deze routes zijn te downloaden via Wikiloc en met gps op de voet te volgen. ‘Extra service aan onze kopers. Dat is het leuke van e-reisgidsen. Je kunt je lezers zoveel meer bieden.’
  Dit is het derde reisboek van de Spanjeliefhebbers. Eerder brachten ze e-reisgidsen uit over Costa de la Luz Zuid met steden als Cádiz, Jerez de la Frontera en Tarifa, en Costa de la Luz Noord met wereldnatuurerfgoed Doñana, bedevaartsoord El Rocío, provinciehoofdstad Huelva en Costa de Islantilla.

  FILMS & PDF
  Ons opmaakprogramma is van Apple en daarmee hebben wij 15 films ingevoegd. Je kunt dus offline kijken. In pdf is dat ‘invoegen’ helaas niet mogelijk. Wij hebben de films daarom voor je geuploaded naar YouTube. Door op de foto in het hoofdstuk (pdf) waar de film staat, te klikken ga je automatisch naar de juiste film op YouTube. Daarvoor heb je wel een wifi-verbinding nodig.

  Attentie: dit e-book is een pdf-bestand. De reisgids bezit veel kleurenfoto’s, dus dit bestand is niet geschikt voor de e-reader met zwart-wit scherm
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Walter Devenijns en Janine Stougie
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Casa2Media
  ISBN : 9789082963656
  Datum publicatie : 01-2020
 • Inhoudsopgave
  1. Voorwoord
  2. Index
  3. Inleiding Cabo de Gata
  4. Mojácar
  5. Sopalmo
  6. Carboneras
  7. Agua Amarga
  8. Las Negras
  9. Rodalquilar
  10. La Isleta del Moro
  11. Los Escullos
  12. San José
  13. San Miguel de Cabo de Gata
  14. Los Albaricoques
  15. Níjar
  16. Lucainena de las Torres
  17. Sorbas
  18. Tabernas
  19. Sierra de los Filabres
  20. Los Millares
  21. Baños de Alhamilla
  22. Almería
  23. Roquetas de Mar - Aguadulce
  24. Sloppen en kassen
  25 Verblijf
  26 Activiteiten
  27 Colofon
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 23,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Voorwoord:

Cabo de Gata is het enige semi-woestijngebied van West-Europa. Er zijn weliswaar meer gebieden waar het zo droog is dat de natuur veel overeenkomsten vertoont met delen van Noord-Afrika, maar het Spaanse natuurpark in het zuidoosten van het Iberisch schiereiland heeft deze titel officieel verworven. En is daarmee officieel beschermd en dat is maar goed ook.
Want die bescherming zorgt ervoor dat de enorme expansie van de (plastic) kassenbouw pal aan de poorten van dit unieke land tot stoppen is gebracht.

Waarschijnlijk schrik je als je van de snelweg A-7 afslaat. Dat geldt trouwens voor elke afslag richting Cabo de Gata. Voordat je in de bijzondere natuur belandt, moet je eerst door heel veel lelijks. Laat je niet afschrikken. Maar toegegeven, mooi is anders. Bovendien zie je veel ellende; krottenwijkjes van plastic, veel vuil langs de weg, rondhangende mensen. Je wordt er allemaal niet vrolijk van.
Wie de heuvels passeert laat de landbouwwoestenij achter zich en belandt in een min of meer onaangetaste wereld. Ja, ook hier zijn her en der toeristische centraatjes opgebouwd, maar die zijn niet hoog en meestal in stijl. Als iemand met een blinddoek voor hier gedropt zou worden zou hij of zij zomaar kunnen denken dat ‘ie in Noord-Afrika terecht is gekomen.

Cabo de Gata is een plek voor liefhebbers; van droog en warm weer, van heel veel zon, van wandelen, van natuur, bijzondere stranden, van Marokkogangers die geen zin hebben in de overtocht. Het Parque Natural is klein, maar fijn. Je kunt er je hele vakantie doorbrengen zonder je één seconde te vervelen. De basisvoorzieningen zijn goed. Alhoewel dorpen als Las Negras en Los Escullos bijvoorbeeld geen geldautomaat hebben.

Maar omdat sommige toeristen ook weleens naar een echt museum, theater of stad willen, pakt dit boek de hoofdstad van deze regio, Almería mee. We beginnen onze verkenningstocht in Mojácar en eindigen in Aguadulce annex Roquetas de Mar.
Niet omdat die beide stadjes nou zo mooi zijn, maar omdat daar de toeristische oorden samenklonteren. Hier heb je de hotels, appartementen, pensions, campings en camperplekken voor het uitzoeken. Van 5 sterren plus tot zeer eenvoudig.
Omdat we de iets grotere avonturier ook nog iets extra’s willen geven zijn we westwaarts gegaan. De bergen in. De Sierra de los Filabres om aan de onderkant uit te komen in de woestijn van de spaghettiwesterns en om pal aan het strand te stoppen in havenstad Almería. Een stad met een rijk Moors verleden en een geweldig stadsstrand.

Het is met 342 zonnedagen en minder dan 180 mm regen per jaar nergens in Europa zonniger en droger dan hier. Dat trekt overigens niet alleen toeristen, maar ook boeren, astronomen en zonne-energiepioniers aan.
Een heel groot deel van de groenten die wij bijvoorbeeld op ons bord hebben liggen komt uit de 350 vierkante kilometer kassen, die delen van Almería met een witte, plastieken deken bedekken.

De droogte en hoeveelheid zonlicht hebben er ook voor gezorgd dat in het gebied een Europees experimenteercentrum voor zonne-energie van 100 hectare verrees. En op de 2168 meter hoge Calar Alto in de Sierra de los Filabres een astronomiecentrum met de tot voor kort grootste spiegeltelescoop van West-Europa.

Eigenlijk hebben we een soort vierkant getrokken op de kaart. Cabo de Gata is het hart, maar daaromheen blijkt er nog veel meer te ontdekken te zijn. Wij zijn voor jullie op pad geweest en het resultaat is een digitale reisgids met voor ieder wat wils. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen