€ 18,99


PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Valencia in 7 dagen (PDF)

 • Het grote Spaanse routeboek (PDF)

Costa de la Luz Noord

De groene gordel onder Sevilla

Walter Devenijns en Janine Stougie • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Lege stranden, natuurparken, ommuurde steden, kleine vissersplaatjes en de wijnstreek Condado de Huelva. Dat alles kom je tegen in het noordelijke deel van de onbekende Zuid-Spaanse kust Costa de la Luz. Deze gids die aansluit op die van Costa de la Luz Zuid, laat het gebied tussen het beroemde nationale park van Doñana en de Algarve zien, met als eindpunt het pittoreske grensplaatsje Ayamonte.

  De digtale gids beschrijft de steden en natuurgebieden, neemt je mee op de wandelroutes en laat je de interessantste toeristische highlights zien zoals het bedevaartsoord El Rocío bij het beroemde nationale park Doñana, de wijnstad Bollulos Par del Condado met wijnmuseum en Niebla, het ommuurde geheim van Andalusië. En dat alles wordt verwarmd door een zon die drieduizend uur per jaar schijnt.

  We hebben het boek de ondertitel ‘de groene gordel onder Sevilla’ meegegeven. Want dat is exact wat ‘t is. Het veelbezochte Sevilla ligt op nog geen 25 kilometer afstand. In totaal bezochten we 26 dorpen en steden tijdens onze enkele maanden durende reis door deze streek.

  Wat laat deze digitale gids zien?

  – Sinaasappelwijn drinken in het wijngebied Condado de Huelva
  Een plezier was de verkenning van het onbekende wijngebied D.O. Condado de Huelva. Zo ontdekten we de heerlijke sinaasappelwijn. Wat meer moeite hadden we met havenstad Huelva. Maar ook deze provinciehoofdstad bleek interessant te zijn door bijvoorbeeld de aanwezigheid van een nog intact zijnde Engelse wijk en havenpier. Daarnaast wordt Huelva omgeven door schitterende natuurgebieden. Wie bijvoorbeeld een boot of fiets heeft kan de uitgestrekte gebieden makkelijk bezoeken. In het boek hebben we ook verschillende wandeltochten opgenomen.

  – Alles over het beroemde nationale park Doñana
  Het uitgebreide Doñana-hoofdstuk gaat uitsluitend en alleen over natuurpark Doñana. Het telt ruim 130 pagina’s vol mooie foto’s en pakkende reisverhalen over dit bijzondere gebied. Het is bestemd voor mensen die geïnteresseerd zijn in dit natuurrijke Werelderfgoed van de UNESCO. We laten je zien waar je kan fietsen en wandelen bij het natuurpark. In het streng beschermde nationale park kun je meerijden met een terreinbus. 

We beschrijven wat je onderweg te zien krijgt en waar je kan opstappen en overnachten. Daarnaast zie je de gevolgen van een enorme bosbrand die Doñana bedreigde en het prille herstel van de natuur. De lezer gaat onder meer op visite bij de lynx , de ooievaar en de keizerarend. Tenslotte biedt het enorme, meestal lege strand dat tegen Doñana aanligt de toerist rust en ruimte.

  Zelf zijn we het meest trots op de zeer uitgebreide verkenning van Doñana. We durven wel te zeggen ongeëvenaard uitgebreid, want nergens in het Nederlands taalgebied zul je meer tekst en beeld vinden over dit bijzondere natuurpark. Het geheel wordt gelardeerd met vele prachtige illustraties.

  Nog meer heerlijke natuur in Dehesa de Abajo, Pinares de Aznalcázat en het duinengebied Acantilado del Asperillo
  Daarnaast zijn de natuurgebieden rondom Doñana bezocht zoals Dehesa de Abajo, Pinares de Aznalcázar en het duingebied Acantilado del Asperillo. Ook de badplaatsen Mazagón en Matalascañas hebben een eigen hoofdstuk gekregen. Ook hier weer wordt de informatie ondersteund door vele kaarten en foto’s.

  – Wil je ontspannen? Ga naar het altijd zonnige Costa de Islantilla
  En natuurlijk kijken we maar de prachtige kust van Costa de Islantilla waar horeca en aannemers zich qua bouwwoede in hebben kunnen houden. Bij Nederlandse en Vlaamse toeristen is de Costa de Islantilla met grensstadje Ayamonte en authentieke vissershaven Isla Cristina een populaire vakantiebestemming.

  Geen wonder. De stranden zijn prachtig, de zon schijnt er bijna altijd. En de vis is heerlijk vers. Daarnaast liggen er aan de kust en in de omgeving schilderachtige stadjes, terwijl provinciehoofdstad Huelva ondanks de mindere plekken eveneens een bezoek waard is. Al is het maar om lekker te winkelen en te eten.

  – Tv-persoonlijkheid en wijnteler Ilja Gort werd enthousiast over het noorden
  Eerder was wijnteler, tv-persoonlijkheid en reisleider Ilja Gort met NPO 2 op reis in deze onontdekte regio. Hij bezocht onder meer het bedevaartsoord El Rocío en een wijnboer in de mooie wijnstreek Condado de Huelva. Zijn enthousiasme was aanstekelijk.

  In onze webwinkels kun je de bijna 300 pagina tellende digitale reisgids Costa de la Luz Noord vinden. Het is een kijk- en leesboek, een e-reisgids die écht alles laat zien.
  
Wie alleen geïnteresseerd is in het natuurgebied Doñana of de toeristische bestemming Costa de Islantilla kan de wat kleinere gidsen over deze gebieden kopen

  Reisgids over het noorden van Costa de la Luz
  Inhoudsopgave:
  * Voorwoord (pag. 1 – 5)
  * Hoofdindex plus plattegronden-index (pag.6 – 10)
  * Nationaal- en natuurpark Doñana (pag.11 – 145)
  * Wijnstreek Condado de Huelba (pag.149 – 176)
  * Huelva (pag.177 – 200)
  * De steden van Columbus (pag.201 – 223)
  * Costa de Islantilla (pag.224 – 280)
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Walter Devenijns en Janine Stougie
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Casa2Media
  ISBN : 9789082963632
  Datum publicatie : 07-2019
 • Inhoudsopgave
  De hoofdstukken:
  1 Voorwoord
  2 Index plus overzichtskaarten
  3 Doñana
  3.1 Doñana
  3.2 Aznalcázar
  3.3 El Rocío
  3.4 El Acebuche
  3.5 Keizersarend
  3.6 Lynx
  3.7 Dehesa de Abajo
  3.8 Matalascañas
  3.9 Mazagón
  3.10 Vernietigende vuurzee
  3.11 Toeren door Doñana
  3.12 Overnachten in Doñana
  3.13 Index Doñana
  4 Condado de Huelva
  4.1 Wijn uit Condado
  4.2 Bollullos Par del Condado
  4.3 Niebla
  4.4 Index Condado
  5 Huelva
  5.1 Index Huelva
  6 Columbussteden
  6.1 Palos de la Frontera
  6.2 Moguer
  6.3 Index Columbussteden
  7 Costa de Islantilla
  7.1 Punta Umbría
  7.2 Cartaya
  7.3 Lepe
  7.4 Isla Cristina
  7.5 Ayamonte
  7.6 Slapen en reizen
  7.7 Index Costa de Islantilla
  8 Colofon
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 18,99


niet beschikbaar

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen