€ 18,99

PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Het grote Spaanse routeboek (PDF)

 • Cabo de Gata - Costa de Almería (PDF)

Costa de la Luz Zuid

Het land van de glimlach

Walter Devenijns en Janine Stougie • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Dit e-reisbook (pdf) toont de onontdekte Spaanse Costa de la Luz, tussen Tarifa en Doñana bij Sanlúcar de Barrameda. Deze digitale reisgids heeft 488 pagina’s, zo’n 850 unieke foto’s, weblinks, 3 films én tientallen informatieve kaarten. Het is niet alleen een leesboek, maar zeker ook een kijkgids.

  GENIETEN VAN DE ONBEKENDE KUST Wat de auteurs zelf in reisboeken misten hebben ze nu goed gemaakt met de publicatie van dit rijk geïllustreerde e-reisboek. Dankzij dit boek kun je al vooraf genieten van dit onbekende deel van Spanje.

  VEEL INFORMATIE OVER DE LEUKE STEDEN ZOALS CÁDIZ Het e-book telt 19 hoofdstukken. Alleen het hoofdstuk Cádiz telt al 87 pagina’s met veel informatie en bijzondere foto’s. De auteurs keken vanuit het Moorse Tarifa Afrika in, terwijl ze in Bolonia op bezoek gingen bij de Romeinen. Ze nemen jullie mee uit eten, gaan met jullie zonnen, zwemmen, fietsen en wandelen. Ze dompelen jullie onder in de geheimen van Cádiz, San Fernando, El Puerto de Santa María en Jerez de la Frontera. Elke zandkorrel langs deze fascinerende kust hebben ze omgedraaid, zodat ze jullie mee kunnen laten genieten van één van de rustigste kusten van Spanje.

  TOTAAL ANDERS Deze Costa is totaal anders dan de kusten waar de meeste Nederlanders en Belgen naar toegaan. Meer dan 80 miljoen toeristen bezoeken Spanje, maar het overgrote deel is in het door ons beschreven gebied nog nooit geweest. Jammer voor hen, want ze weten niet wat ze missen.
  De schrijvers laten jullie in ‘Costa de la Luz Zuid, het onontdekte Spanje’ zien hoe vol van vertier, historie, schoonheid, wetenswaardigheden en mogelijkheden dit deel van Andalusië is. En wij zorgen ervoor dat jullie niets hoeven missen.

  ACHT MAANDEN OP REIS LANGS DE KUST Het journalistenduo Walter Devenijns en Janine Stougie was acht maanden lang op onderzoek langs de zuidelijk gelegen Costa de la Luz. Inmiddels heeft het schrijvende stel ook een e-reisgids over het noordelijke gedeelte van deze kust van het licht, dat eindigt aan de grens van Portugal (Algarve), uitgebracht. Dit boek is onder de titel Costa de la Luz Noord verkrijgbaar in de Apple Bookstore. Sinds januari 2020 is van hun hand ook de digitale reisgids Cabo de Gata - Costa de Almería verschenen.

  LOVENDE RECENSIE NKC Kampeerauto, nr 7-2018: 'Het resultaat van deze camperreis is vijfhonderd pagina's vakantieplezier, talloze foto's en tientallen informatieve kaarten.'

  Attentie: Dit is een pdf-bestand. Het bezit kleurenfoto's, dus het bestand is niet geschikt voor de gewone (zwart-wit scherm) e-reader.PS:. PS:. De Apple-winkel verkoopt een iBooks-versie.
  Meer info over ons en onze e-reisgidsen en de recensies kun je vinden op onze blog campersmuikjegaatlos.nl
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Walter Devenijns en Janine Stougie
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Casa2Media
  ISBN : 9789082587296
  Datum publicatie : 07-2018
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Tarifa
  Bolonia – Baelo Claudia
  Zahara de los Atunes
  Barbate
  Caños de Meca – Zahora – El Palmar
  Vejer de la Frontera
  Conil
  Medina Sidonia
  Chiclana de la Frontera
  San Fernando
  Cádiz
  Puerto Real
  El Puerto de Santa María
  Jerez de la Frontera
  Rota
  Chipiona
  Sanlúcar de Barrameda
  Extra – Wind en klimaat – Vervoer – Markten – Feesten – Economie – Verblijf – Colofon – Index
 • Reviews (9 uit 3 reviews)

  18-10-2019
  Leesboek
  Zeer leesbaar boek door prettige stijl en nuchtere toon. Rijkelijk voorzien van fraaie illustraties en kaartjes. Echt een boek om een maand voor vertrek te kopen want het zorgt gegarandeerd voor voorpret. Echt een reis-leesboek.

     prettige stijl
     nuchter, objectief
     printversie zou fijn zijn

  Geplaatst door uit HALL , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  24-10-2018
  Geeft de reiziger energie
  Een door eigen ervaring en eigen inbreng van de auteurs geeft dit boek veel inspiratie om terplaatse de info te beleven. Een ongedwongen sfeer met eenvoud. Bedankt.

     Relaxte info

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  09-09-2018
  Top informatie, mooi geschreven in mooi ebook.
  Het ebook over het gebied Costa de la Luz zuid, alles perfect beschreven, zeer uitgebreid, een aanrader voor hen die deze kant op willen. Je kunt het bestellen via boekenbestellen.nl €16,99 mooi prijsje ook, voor zoveel informatie. Mooi gemaakt Walter en Janine.


  Geplaatst door , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 18,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Voor dit boek hebben we elke zandkorrel tegen het licht gehouden. We hebben de dik 150 kilometer tellende kustlijn van de Costa de la Luz vanaf Tarifa tot en met natuurpark Doñana bezocht.

Dit deden we fietsend, wandelend, met de auto of bus. Niet alles was even leuk of interesseerde onszelf even veel, maar in het kader 'alles voor het boek' was onze zelfopgelegde opdracht om ook echt alles te bezichtigen.
Niet alleen de kust hebben we onder de loep genomen.

Ook de bergstadjes Vejer de la Frontera, Medina Sidonia en het achterland van bijvoorbeeld Tarifa horen bij de Costa de la Luz en dus ook in dit boek.
We hebben alles zelf betaald. Entreekaartjes, toegangsbewijzen, busritten en treinreizen. Er is niets door geen enkele organisatie gesponsord. Als journalist weten we hoe belangrijk het is om onafhankelijk verslag te doen. En dat is precies wat we gedaan hebben. Wat in dit boek staat is onze mening, niet die van een of ander pr-bureau of communicatiebedrijf.
Ook alle foto’s in dit boek zijn van onze hand. Tenzij anders vermeld. Soms mocht je binnen in een gebouw bijvoorbeeld geen foto's maken. Daarom hebben wij aan de verantwoordelijken om illustraties gevraagd, omdat we het belangrijk vinden om te tonen waarover we schrijven.

De landkaarten hebben we zelf gemaakt. Wel met hulp van Open Streetmaps en soms Wikipedia. Maar daarbij gaat het altijd om basiskaarten, die wij zelf verrijkt hebben met informatie waarvan wij denken dat jullie daar behoefte aan hebben.

Geen waslijst
In tegenstelling tot heel veel andere reisgidsen geven we jullie geen waslijst met mogelijke hotels. Niets is vergankelijker dan verblijfsaccommodaties.
Via internet zijn alle meest actuele en voordelig geprijsde hotels, pensions en campings te vinden. Alleen heel speciale plekjes krijgen een plaats in dit boek. Hetzelfde geldt voor restaurants.

Dit boek is anders dan andere uitgaven, omdat we niet alleen vertellen wat er te zien is langs de Costa de la Luz-Zuid, maar het ook zoveel mogelijk tonen. Het is net zo goed een kijk- als een leesboek.
Dat is iets wat wij zelf al jaren missen in de gemiddelde gids. Wel een waslijst met vaak niet meer aanwezige hotels en restaurants, maar slechts één of twee alinea's over een plaats. En dan staat er bijvoorbeeld als beschrijving: Prachtig barokke kerk met bijzonder altaar... Zooooo, denk je dan, laat maar eens zien, dan maak ik zelf wel uit of dat mooi genoeg is om te bekijken. Helaas.
Zelden of nooit worden dit soort 'wervende' woorden vervolmaakt met het bijpassende plaatje. Dat hebben wij anders gedaan. We willen laten zien wat je ziet.

Deze e-reisboekenreeks heet Sonrisa. Klinkt in het Nederlands als de zon rijst. En dat is precies wat de zon meestal doet in Spanje. Zeker aan de Costa de la Luz.

Tuurlijk is het ook hier weleens bewolkt en regenachtig, maar tijdens die vele, vele maanden dat we er waren liet de zon zich altijd even zien. Zelfs in de winter. Deze regio pronkt ermee dat er jaarlijks 3000 uur zon is.

Glimlach
Sonrisa betekent in het Spaans glimlach. En dat is precies waarmee het overgrote deel van de mensen getooid is. Dat maakt het reizen in een land als Spanje ook uiterst aangenaam. Mensen lijken het fijn te vinden dat je er bent. Hierdoor voel je je welkom. Veel Spanjaarden spreken geen andere talen, maar juist met verbale communicatie doorbreek je alle taalgrenzen.

Wees ook welkom in dit boek. Hopelijk tovert het een glimlach op je gezicht en heb je iets om bij weg te dromen.
Wat dat betreft is de Costa de la Luz-Zuid pas het begin, want deze Sonrisa-reeks zal uiteindelijk een heel groot deel van het niet al te toeristische Spanje bevatten.

Camper Smuikje
Wie zijn wij? Wij zijn Walter Devenijns en Janine Stougie, oud-journalisten en tegenwoordig uitgevers- en e-boekenmakers. We doen alles zelf. En dat doen we vanuit camper Smuikje. Voor vele maanden ons thuis, maar ook onze werkplek.
Voor dit boek zijn we 8 maanden langs de Costa de la Luz op pad geweest.

Meer informatie over ons boek & camper Smuikje kun je vinden op onze blog: campersmuikjegaatlos.nl ×
SERVICE
Contact
 
Vragen