Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 9,95

PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Anorexia (PDF)

 • Binge Eating Disorder (PDF)

Gezondheidtips

ik zorg voor mijn eigen gezondheid

Stichting Gezondheid Nederland • ebook • pdf

 • Samenvatting
  Iedereen heeft wel eens last van nare kwaaltjes en aandoeningen. Het is niet altijd duidelijk hoe hier mee om te gaan en op Internet vind je vaak tegenstrijdige informatie hierover.
  In dit boek vind je overzichtelijk en begrijpelijk uitgelegd informatie over heel veel verschillende onderwerpen met betrekking tot gezondheid.
  Psychologe Irene Den Doop heeft in samenwerking met verschillende specialisten op gezondheidsgebied dit boek geschreven en samengesteld.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Stichting Gezondheid Nederland
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Stichting Gezondheid Nederland
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 03-2015
 • Inhoudsopgave
  5 Acne
  10 (Slechte) adem
  13 Afvallen
  16 Angst
  19 Bereiden van voedsel
  22 Bliksem uit de weg gaan
  25 Bloeddrukmeter
  28 Botontkalking voorkomen
  31 Brandend maagzuur
  34 Burn-out
  37 Cholesterol verlagen
  40 Depressie
  44 Diarree
  47 Dokter patiënt relatie
  50 Doktersadvies opvolgen
  53 Doktersbezoek
  55 Droge huid
  57 Geestelijk scherp blijven
  61 Gehoorapparaat
  64 Gehoorverlies voorkomen
  66 Gewrichtsontsteking
  69 Griep
  72 Gezond hart
  75 Hartaanval & beroerte
  78 Hooikoorts
  81 Huidkanker opsporen
  84 Incontinentie
  87 Infecties voorkomen
  89 Keelpijn
  91 Koude handen & voeten
  94 Kramp
  97 Likdoorns
  100 Medicatie
  103 Mindfulness
  107 NLP
  110 Ogen
  112 Overgang
  116 Overgewicht kinderen
  118 Picknick & voedsel
  121 Plantaardige toevoegingen
  124 PMS
  128 Rawfood
  131 Rimpels voorkomen
  135 Roos
  137 Rugpijn
  142 Schoenen kopen
  145 Slapen
  148 Spataderen
  151 Spoedgevallen
  154 Steekwonden
  157 Straling van apparaten
  160 Stress
  163 Superfood
  166 Tandpasta & mondwater
  168 Tuinieren
  170 Vallen voorkomen
  172 Veiligheid & voedsel
  175 Verbrandingen
  177 Verstopping
  180 Vitamines
  183 Voedingssupplementen
  186 Voedingstips
  188 Voedsel gezond bereiden
  190 Voetschimmel
  193 Vragen over medicatie
  195 Winderigheid
  198 Wisselwerking medicijnen
  201 Yoga
  208 Ziektes
  210 Zon

 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 9,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

We hebben er bijna allemaal dagelijks mee te maken. Soms raak je er helemaal in de ban en soms leg je het gemakkelijk weer naast je neer. Spinnen, muizen, open ruimtes, vuil, presenteren of alleen zijn, we hebben allemaal zo onze angsten. Angst kan een functie hebben, als je echt moet vluchten of vechten, maar je kunt ook zogenaamde irreële, dus onwerkelijke, angsten hebben die je alleen maar in de weg zitten.

Tips over hoe je kunt omgaan met angsten:
1. Doe zelfonderzoek: waar ben je bang voor? Wat zijn de gedachten en gevoelens die je hebt bij die angst, wat is je gedrag en wat zorgt ervoor dat de angst in stand blijft? Het is altijd de eerste stap om dit te weten, voordat je er effectief mee aan de slag kan gaan om je angst aan te pakken. Het kan helpen om de antwoorden op deze vragen op te schrijven.

2. Bekijk je angstige gedachten kritisch, hoe reëel zijn ze eigenlijk? Wat is eigenlijk het ergste dat je kan overkomen in een bepaalde situatie? Bedenk dat eens voor jezelf. De kans is groot dat je gedachten niet reëel zijn. Je houdt bijvoorbeeld een toespraak voor je werk. Je bent bang dat de aanwezigen denken: ‘Wat een slechte spreker’. Oké, wat kan je vervolgens overkomen? Verlies jij dan je baan? Meestal is het allemaal niet zo dramatisch.

3. Geef zo min mogelijk toe aan je angst. Probeer je angst de baas te blijven. Je kunt zelfs juist doen wat je bang maakt. Als je de situaties waarvoor je bang bent, opzoekt, word je angst nooit groter en de kans is groot dat deze kleiner wordt. Realiseer je hierbij dat je eventuele paniek en lichamelijke klachten als onrust, trillen, zweten en een droge mond na een tijdje ook weer overgaan.

4. Doe ontspanningsoefeningen, zoals ademhalingsoefeningen, yoga, luister wat muziek of lees een boek.

5. Vlucht niet in verdovende middelen. Om je angst te vergeten, lijkt vluchten in alcohol en drugs soms de enige uitweg. Ogenschijnlijk voelt het alsof de drank en verdovende middelen je rustiger maken, maar het tegendeel is waar. Ze versterken juist je emoties, zoals angst. Bovendien kunnen deze middelen een nieuw probleem creeren, want je kunt verslaafd raken of depressief. Kies juist voor een gezonde levensstijl met gezond eten en voldoende beweging. Dat zet meer zoden aan de dijk dan vluchten voor je angst in alcohol en/of drugs.

6. Veel mensen hebben angstklachten, schaam je niet en praat erover met mensen die je vertrouwt. Erover praten lucht vaak op en het helpt om je stress te verminderen. Bovendien kunnen gesprekken met anderen en/of mensen die hetzelfde hebben jou meer inzicht geven in je angst.

7. Zoek professionele hulp als je last blijft houden van je angst of angsten. Soms is een angst zo heftig dat de bovenstaande tips niet helpen. Je kunt beginnen bij je huisarts, die jou kan eventueel kan verwijzen naar gespecialiseerde hulp.

Kortom, onderzoek je angst, bekijk je gedachten en gevoelens omtrent de angst kritisch, geef zo min mogelijk toe aan je angst, probeer bewust te ontspannen, vlucht niet in alcohol en/of drugs, praat erover en zoek professionele hulp als je er met deze tips niet uitkomt. Je angsten gaan dan snel tot het verleden behoren.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen