€ 23,99


PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Valencia in 7 dagen (PDF)

 • Het grote Spaanse routeboek (PDF)

Valencia in 7 dagen + Op reis door het land van de paella

Walter Devenijns en Janine Stougie • ebook • pdf

 • Samenvatting
  We nemen jullie mee naar València en het ernaast gelegen natuur- en rijstgebied Albufera. Met onze digitale reisgids kun je deze boeiende stad ontdekken in 7 dagen. Voor elke dag hebben we een route uitgezet, begeleid door plattegronden én gps-routes. Uiteraard voeren we jullie langs de hoogtepunten van de stad, zoals de Groene Loper met de weergaloze gebouwen van architect Calatrava vol kunst, cultuur en wetenschap en natuurlijk de centrale markt, de kerk van Sint-Nicolaas en het watertribunaal. 

  Onontdekte hoekjes

  Maar we nemen jullie ook mee naar geheime en zelfs vergeten hoekjes van de stad. We dompelen jullie onder in de oude visserswijk met z’n fantastische betegelde huizen, we brengen een bezoek aan keramiekkoning Nolla en we gaan Paella eten in het nabij gelegen natuurpark Albufera.
  Hapklare stukjes

  Voor een bezoekje van één dag is València eigenlijk te groot. Zeker als je ook nog ergens naar binnen wilt. We hebben de stad voor jullie in 7 hapklare stukjes opgedeeld. Dan kun je zelf kijken wat je wilt doen op één dag.

  Steeds grotere cirkels om València

  We beginnen onze eerste ronde in het centrum, het echte hart van de stad. Met een tweede ronde, of de tweede dag zo je wilt, maken we de cirkel rond València iets groter. De tochten, waarbij vooral gewandeld en met het Openbaar Vervoer wordt gereisd, zijn 3, 7, 11, of zelfs 21 kilometers lang. De laatste is een gps-fietstocht door het natuur- en rijstgebied Albufera. Gelukkig kun je makkelijk fietsen huren in de stad en is het fietsroutenetwerk behoorlijk ontwikkeld.

  Met het Openbaar Vervoer

  Om de ontdekkingstour van València makkelijk te maken besteden we veel aandacht aan het Openbaar Vervoer met tips hoe je kan reizen, een kaartje kopen of welke bus- of metrolijn je moet pakken. Wel zo handig in een stad die kilometers lang en breed is. Als je niet oppast loop je al gauw 10.000 stappen per dag, merkten we op onze eigen ontdekkingstochten.

  Eén gps-route voor elke dag

  Heb je een hekel aan kaartlezen? Dan zijn onze 7 gps-routes, die we speciaal voor deze reisgids hebben gemaakt, een uitkomst. Gewoon downloaden op je telefoon en, hop, genieten maar. Met deze digitale reisgids als adviseur erbij!
  Wil je nog meer reizen ná een bezoek aan ‘rijsthoofdstad’ València? Dat kan. We hebben een route voor je uitgezet in ‘Het land van de paella’, onderdeel van deze València-reisgids.

  We laten je dus niet alleen de leuke eetplekjes van Albufera zien die net onder València liggen, maar bieden je ook een reis aan van de Middellandse Zee naar het Spaanse binnenland en de Portugese kust. De reisgids van València is daarom verder voorzien van een paar, flinke extra’s. Want misschien wil je nog meer ontdekken na het bezoeken van de rijsthoofdstad València?

  Wat krijg je?: een 1500 km tellende ontdekkingsreis langs de rijst- en natuurgebieden van Spanje en Portugal.

  Duur: ongeveer 3 weken
  Thema: rijst, natuur en steden

  De ‘rijsthoofdstad’ València is dan een goed startpunt voor een grote reis van zo’n 1500 kilometer. Je kunt zo de rijstcultuur en het eten, de natuur en boeiende steden ontdekken. En dat alles onder een heerlijke zon. 

  In dit boek gaan wij op zoek naar de rijstvelden van het Iberisch schiereiland. Want ook Portugal telt een aantal rijstvelden. Het leuke van deze rijstgebieden is dat ze tevens belangrijke natuurgebieden zijn.  Zoals het rijstgebied Vejas Bajas de Guadiana dat vlakbij een van de belangrijkste Romeinse steden van Spanje, Mérida, ligt. Of het beroemde nationale park Doñana dat tegen een rijstterrein van de Guadalquivir aanschurkt. Deze bezoekpunten worden uitvoerig beschreven met tips, mooie foto’s en duidelijke kaarten.

  Plus: recepten

  València is de rijsthoofdstad van Spanje. Hier is de beroemde Paella groot gemaakt. Hier worden de recepten en de keukentradities gekoesterd. Het digitale boek is daarom voorzien van rijstrecepten uit Spanje en dat andere rijstland, Portugal. Kun jezelf lekker aan de slag in je keuken.

  Meer info over de makers kun je vinden op camersuikjegaatlos.nl

  Veel leesplezier
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Walter Devenijns en Janine Stougie
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Casa2Media
  ISBN : 9789082963694
  Datum publicatie : 01-2020
 • Inhoudsopgave
  1. València en rijst 
  2. València in zeven dagen
  dag 1: centrum, dag 2: zuid-oost, dag 3: west, dag 4: Túria & Museo de los Ciències, dag 5: El Cabanyal, dag 6: Meliana & Nolla, dag 7: Albufera
  3. Marismas de Guadalquivir met het Nationale Park Doñana (El Rocío) 
  4. Vejas Bajas de Guadiana met ‘Romeinse’ stad Mérida 
  5. Ebro Delta 
  6. Portugal met Alcácer do Sal 
  7. De kleine rijstvelden in Spanje én Portugal met onder meer Alcalá de los Gazules
  8. Routes en verblijf. Hoe moet je rijden om al die gebieden te bezoeken. Waar kun je overnachten? - Een rit langs Ebro Delta, València, Albufera, Mérida, Alcácer do Sal (P) en El Rocío/ Aznalcázar (Doñana)
  9. Recepten met onder andere drie Paella-varianten 
  10. Hoofdindex, plaatsnamenregister én kaartenoverzicht 
  11. Colofon plus foto-bronnenoverzicht
 • Reviews (9 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  20-02-2021
  Verrassend reis- en rijstboek
  "Rijst op de korrel". Dit boek biedt zoveel meer dan het het boek 'paella' van Penelope Casas, dat vooral recepten bevat en de Spaanse rijstvelden aanstipt. In het boek 'rijst op de korrel' komt zowel Spanje als Portugal aan het bod doorspekt met prachtige plaatjes over hoe het toen uitzag en nu. Wie het met eigen ogen wil zien kan ook aan de slag met het boek: pak de bladzijden met de kaarten erbij en het kan niet mis gaan. Ook aan recepten is gedacht. Een compleet en verrassend boek!


  Geplaatst door uit Rotterdam , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  05-02-2021
  Wederom prachtig
  Wederom prachtig met adequate beschrijvingen en fraaie plaatjes. Na de prik willen we sowieso de routes vanuit Merida in Portugal gaan rijden. Eigenlijk zou je willen dat maar weinig mensen dit moois lezen maar dat is egoisme.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 23,99


niet beschikbaar

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen